自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

mercurycc 發表於 17-10-23 15:09
其實佢agent 都有問題,A公司早前已經出晒通知(新聞都有講),照腸胃鏡可以去公司定醫療中心做,
無理由唔提醒 ...

我無睇樓主其他留言。
又或可能樓主照完鏡才通知保險公司掛。

我有次都要照腸,同agent講左,佢話公司有間 診所中心我可以去睇,如用的話所有收費填表 中心直接同保險公司交收,我唔使比錢。仲話我唔鐘意都可自己找醫生做。
我覺得用佢的更方便我,唔使煩。

洋房

請教各位,2016年8月經HSBC cold call買了一份由AXA承保的癌症保險單,無儲蓄成分的,每個月由信用卡扣$477。近日想取消,但AXA說不能,要年度完結前,即7月左右才可提出明年不續保,我打去HSBC,又說不能終止信用卡扣數,終止權在AXA。是否真的不能現在cut單?要等到明年?

侯爵府

畀面勳章

都話唔好買呢間啦⋯⋯轉個間買、唔買傳統單、鐘意幾時停就幾時停!你地要識選擇險種呢⋯⋯

大宅

所有保險, 如已交保費, 當然在下次交保費到期時再過多30日才CUT. 唔cut 到時不交保費都會自動取停, 但如果是醫療保, 你CUT 了單, 日後再買, 如你以前有病, 可能保險公司會唔受保, 或會加保費, 人壽除了你曾有過重病外, 再買都沒有問題, 但如人壽已買了三年, 應該會有紅利, 所以你最好保費到期後CUT 單! 取回小小錢!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Jennifercheung 發表於 17-10-16 22:17
我宏利次次賠足

我都係

首頁

尾頁

跳至