用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

論盡家傭 今日: 0|主題: 124354

被工人激死

別墅

國民生產總值:920

BKXmas勳章

其實是我自己怕煩, 所以才續第5個約,
但實在己忍無可忍了,
每次放假也很遲才回家,
有時會SMS通知, 有時完全無通知,
上2個星期成1 am才回家,
又試過通知忘記帶key,
但成11 pm才回來,
仲要等佢開門比佢,
今天再叫她不要遲,
她竟說要Enjoy her life!!!!

之前又衰心軟, 見她欠債, 預早出了2萬多長期服務金給她! 唉!

但近來又有追數公司致電我家要她還錢,
她話幫人做擔保,
都唔敢信工人了!

JMs, 有什麼好的方法對付工人?

Thanks!

王國熱話
九龍區邊間照結構好?
2018年2月 港島區媽媽揮手區
2018年2月出生寶寶揮手區
有無預產期係2018/2嘅媽媽?

大宅

國民生產總值:1195

回覆樓主

唔好介意,自己一手做成,又借錢仲咁態度,仲可以講乜

大宅

國民生產總值:3724

BKXmas勳章

jojojojom 發表於 17-10-16 21:15
唔好介意,自己一手做成,又借錢仲咁態度,仲可以講乜

同意! 膽已給妳養大了,已經無可能返轉頭。

老細唔會做的事 (借糧 ,等門),妳都做齊,她有什麼怕。

只可炒她,重新洗牌,再來過。再不炒,債主臨門,妳就大鑊

la_source    發表於 17-10-17 12:31

水晶宮

國民生產總值:65449

BKXmas勳章

欠你二萬。 凍过水了

玩具萬歲!

水晶宮

國民生產總值:65449

BKXmas勳章

仲要再赔長服。如炒。借錢吾當係長服

wcpcelia    發表於 17-10-17 10:07
玩具萬歲!

翡翠宮

國民生產總值:97351

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

classicalmozart 發表於 17-10-16 21:07
但實在己忍無可忍了,
每次放假也很遲才回家,

1點!

珍珠宮

國民生產總值:39833

BKXmas勳章

回覆樓主:

樓主而家炒工人要賠長服, 之前比工人兩萬幾的所謂 “長服”, 佢分分鐘唔認數, 樓主係冇得追!

大宅

國民生產總值:1955

BKXmas勳章

classicalmozart 發表於 17-10-16 21:07
但實在己忍無可忍了,
每次放假也很遲才回家,
你將個工人養成這樣,做佢下一手新僱主既agent fee就凍過水了。人地以為佢係香港一個家庭連續做了5個約以為係極品及係搶手貨。隨時給高價請個垃圾。

男爵府

國民生產總值:6058

2017勳章 BKXmas勳章 畀面勳章

回覆樓主:

你咁忍得嘅?

大宅

國民生產總值:2547

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

你真係好好人,可惜遇著D無賴,咪俾人地食返轉頭,食到盡

大宅

國民生產總值:4167

BKXmas勳章

提前終止合約
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎