用戶登入

找回密碼 | 註冊

17oC.68%

義工

出埠旅行 今日: 10|主題: 132157

[歐洲] 求救!火車由巴黎去倫敦

複式洋房

國民生產總值:127

下星期飛巴黎,諗住27號朝搭火車去倫敦,未去過歐洲嘅我竟然大安旨意啱啱先諗住book火車,先發現Euro star果日無晒位如果喺raileurope個網有飛但原價300蚊嘅eruostar飛賣成二千幾蚊張

請問各位大大仲有咩方法返倫敦無咁貴

王國熱話
關於N班
有冇8月23日出世既bb
2015年8月媽媽會
有冇8 月12 日出世的bb?

別墅

國民生產總值:535

搭廉航.

複式洋房

Joikoon 發表於 17-10-16 21:53
搭廉航.

睇左啦,都係二千幾蚊一張飛

wcpcelia    發表於 17-10-17 10:20

大宅

國民生產總值:4332

BKXmas勳章

Quintonbaby 發表於 17-10-16 21:30
下星期飛巴黎,諗住27號朝搭火車去倫敦,未去過歐洲嘅我竟然大安旨意啱啱先諗住book火車,先發現Euro star ...

最平都唔會係300蚊呀,單程最平都應該要500左右。 另一方法就係飛機架啦。我見早一晚eurostar平小小,你自己考慮下啦。

寶石宮

國民生產總值:314181

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

要果日去既話都冇計, 一係搭飛機

別墅

國民生產總值:535

Quintonbaby 發表於 17-10-16 21:57
廉航都要 EU 200 ?

去 Gatwick、Manchester ... 甚至 Wales、Aberdeen、Edinburgh ... 然後至返倫敦得唔得 ?

大宅

BKXmas勳章

Quintonbaby 發表於 17-10-16 21:30
下星期飛巴黎,諗住27號朝搭火車去倫敦,未去過歐洲嘅我竟然大安旨意啱啱先諗住book火車,先發現Euro star ...

https://foodieteller.com/flixbustolondon/

上網search 到的,坐巴士,平,不過耐,但我覺得幾有趣,如有機會,可能我會突登去搭下。

翡翠宮

國民生產總值:91038

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章

Quintonbaby 發表於 17-10-16 21:57

二千幾蚊係計晒 booking fee? 要平就要好早飛. easyjet 7點機唔駛咁貴..

搭巴士係最平, 但當然時間就係金錢.

複式洋房

回覆樓主:

最後都係book左巴士,火車同廉航都太貴啦一於扮下後生,體驗下另類生活搭通宵巴

謝謝各位

大宅

BKXmas勳章

Quintonbaby 發表於 17-10-17 15:15
最後都係book左巴士,火車同廉航都太貴啦一於扮下後生,體驗下另類生活搭通宵巴

謝謝各 ...

記得返黎報告,我覺得好有趣,我喜歡搭唔同的交通工具。祝玩得開心!

複式洋房

missvivi 發表於 17-10-17 16:14
記得返黎報告,我覺得好有趣,我喜歡搭唔同的交通工具。祝玩得開心!

謝謝您推介

翡翠宮

國民生產總值:91038

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章

Quintonbaby 發表於 17-10-17 15:15

謝謝各 ...

我都想知呢d 巴士係點~ 返黎記得報告.

大宅

國民生產總值:3273

BKXmas勳章

回覆樓主:

Eurostar 都叫貴?我已經覺得 Eurostar行兩個幾鐘已經好耐,不過就超方便

複式洋房

Neromagic 發表於 17-10-18 20:10
Eurostar 都叫貴?我已經覺得 Eurostar行兩個幾鐘已經好耐,不過就超方便

貴定平,快定慢好主觀啫,我個問題已解決,如果閣下對Eurostar的價錢同速度有意見請另行開post討論啦

珍珠宮

國民生產總值:39833

BKXmas勳章

Neromagic 發表於 17-10-18 20:10

Eurostar 每日每班火車的票價不是劃一, 有上下浮動, 仲要差額頗大。GBP2xx per ticket 係叫貴, 因為有d 飛的價可以低到 GBP 40 或以下。所以, 我明樓主在一樓果時的心情

複式洋房

birdbird 發表於 17-10-18 21:50
Eurostar 每日每班火車的票價不是劃一, 有上下浮動, 仲要差額頗大。GBP2xx per ticket 係叫貴, 因為有d 飛 ...

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎