用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.79%

義工

自由講場 今日: 1993|主題: 938986

以前好鐘意上BK,但依家唔係好想上  

男爵府

國民生產總值:5882

BKXmas勳章

有冇人好似我咁?因上親BK都見到D人講野好涼薄, 好似驚香港未夠衰要搞衰啲咁!
其實我哋香港人,真心要好好反醒,依家連政府都要係電視播公民教育,以前以為內地先要做好公民教育,但係依家香港都要做啦,點解人地不停地進步,而香港既不是原地踏步而是退步? 電視宣傳公民教育都教我哋要和諧互助, 但係為何現在的香港人唔見咗包容同愛護互助之心?
每個人都有言論自由,人都有情緒,但係請大家放過人哋放過自己啦!和和氣氣,唔好俾香港差落去,大家加油,香港需要正能量!!
不喜勿插!

別墅

國民生產總值:564

BKXmas勳章

回覆樓主:

支持

大宅

國民生產總值:1408

BKXmas勳章

回覆樓主:

無乜野做就會上黎睇下。我依家沉迷緊手機網遊,所以都上少左好多

大宅

國民生產總值:4097

BKXmas勳章

mloved0210 發表於 17-10-16 23:06
有冇人好似我咁?因上親BK都見到D人講野好涼薄, 好似驚香港未夠衰要搞衰啲咁!
其實我哋香港人,真心要好好反 ...

係,有d留言好刻薄

wcpcelia    發表於 17-10-17 11:15

大宅

國民生產總值:4514

回覆樓主:

每一日身邊都會遇到好多涼薄嘅事情.

vinvin901    發表於 17-10-17 08:51

子爵府

國民生產總值:13712

BKXmas勳章

回覆樓主

Me2, e+D人真係好涼薄,我自己咬實牙根裹養父母、養仔女,竟然有人話唔好理阿媽就算點野蠻都係自己阿媽,責無旁貸喎!

大宅

國民生產總值:1446

BKXmas勳章

回覆樓主:

我而家都積極學緊唔受身邊嘅負能量影響
至於呢度某啲人既言論 同思維 , 當笑話睇 好了

伯爵府

國民生產總值:17867

BKXmas勳章

呢度好多時見到D留言好尖酸刻薄!不過綱絡世界何時必認真!我只記住(我活著不需要討好任何人)!對果D涼薄的留言視而不見吧!

大宅

國民生產總值:4018

回覆樓主:

我都少左,係少左話題,冇以前咁吸引

男爵府

國民生產總值:5849

BKXmas勳章

回覆樓主:

認同,bk某d jm愈棃愈涼薄

大宅

國民生產總值:1335

公民教育? 以前政府都有唔係只有而家架

垃圾蟲你還記得嗎?

侯爵府

國民生產總值:21478

2017勳章 BKXmas勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

見太多把世界為自己需轉的人太多。對他們悲哀。已小了很多留言。我要把正能量持續傳給我的女兒及孫仔

象牙宮

國民生產總值:226230

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

唔去時政, 去下美容, 旅遊版,風光雪月咪得....
*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

翡翠宮

國民生產總值:77342

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

凉薄的人多的是 自己開心就得

伯爵府

國民生產總值:19541

BKXmas勳章

good_pig 發表於 17-10-17 00:25
基督版都見過有人嗌交 , 或者睇使用意見版

公爵府

國民生產總值:26426

BKXmas勳章

回覆樓主

在BK真係隨時大開眼界,乜人都有,自己不受影響便可。

子爵府

國民生產總值:12165

好媽媽勳章 BKXmas勳章

自由講場大把喇!

男爵府

國民生產總值:8458

2017勳章 想生BB熱投 BK Milk勳章 畀面勳章 BKXmas勳章

認同

侯爵府

國民生產總值:20443

FRISO飲奶勳章 雞年勳章 畀面勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

我地只能做好自己,特別為人父母既,有時打幾個字都唔需要太盡。

侯爵府

國民生產總值:24596

BKXmas勳章 2017媽媽節

你唔怕比人圍呀?

tester5    發表於 17-10-17 08:32
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎