婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛新婚住daddy 另一物業,我地交比市價平嘅租金比佢。
62 係粗人一個,次次見佢都係不停粗口同啲完全唔用腦講嘅廢話,佢兩個仔成日叫佢收聲或大聲罵佢,一個朋友都冇。提親嗰陣又有啲失禮行為我c6 都同我打眼色喺度笑。

99好醒目同識做,but 嫁到咁真係冇辦法。

叔仔3十幾歲搵2萬幾就以為自己好巴閉,成日話佢老豆搵唔到錢。識左個auditor 就以為自己好勁, 唉!佢唔知個世界有幾大,無謂同佢講咁多。

同佢地食飯又唔用公筷,成日喺度揀餸......

C6 想生bb, 咁我諗住1歲後由姐姐帶bb返去比佢地見, 我就可同佢男家唔使點見。但1歲前都要比佢地上黎睇吓bb, 我覺得比佢地上親家間屋同我地每月都有比家用佢地,咁我應可耳根清靜,唔使聽咁多我唔想聽嘅嘢,但都冇咩可能......

咁如果大家係我而又有左,會幾耐比佢地上黎見一次?

公爵府

Hehehahayeah 發表於 17-10-18 03:52
剛新婚住daddy 另一物業,我地交比市價平嘅租金比佢。
62 係粗人一個,次次見佢都係不停粗口同啲完全唔用腦 ...

幾耐見一次根本不到心抱話事,bb出世之後,佢地實系自動波出現,否則也不會有甘多jm系度訴苦。

crazypaper    發表於 18-3-23 15:44

珍珠宮

回覆樓主:

唉~如果99係ok嘅,咪俾佢多啲見囉~BB多個人錫都好~
我99好多是非架,人又麻煩,隨時俾蕉皮我地踩,我同老公真係怕左佢,所以都少接觸,BB我都好小心保護,因為我99絕對係自保洗腦型,無句好架~

男爵府

回覆樓主

其實你講既一大堆背景同99想上嚟探孫係無關係的

實際d你想佢地少d上嚟咪早d同老公講定啦
你老公理應搞得掂自己屋企人

翡翠宮

前大段野同件事完全無關
你話唔比, 無人可以打你一身.
呢一世都唔好見亦無問題.

公爵府

你話叔仔自以為好巴閉,咁你生b又好巴閉咩。可能你6299唔稀罕呢,但到時你可能又呻話6299唔関心你啦,講到有咗咁巴閉,真係唔好話比人知你有咗囉,唔係又怕人哋來搶b呀。你6299又無得罪你,只係你睇唔起62係粗人,既然係咁就不相往來啦,咁你咪唔使理咁多囉。

複式洋房

好難講話幾耐一次咖喔~
如果太密就唔好啦~ 佢地唔攰我都攰啦

公爵府

其實見到呢d post成日話唔比6299見孫,真係好嘔血,老實講個B係你嘅,你唔比佢哋見都得啦,你又住老豆物業(即係有錢公主啦),又唔使靠6299,你老公又撐你,你哋睇唔起62,覺得佢係粗人,咁你同6299不相往來都得啦,仲使鬼諗幾耐比佢哋見一次咩,你e家仲未有,等大咗肚先講啦。

男爵府

回覆樓主:

甘攪笑,未有已經係到諗??

大宅

梗係要諗啦,c6諗住我年底大肚明年生bb.

如果冇得生就冇得講,我先假設有,我問佢一個月比佢地上黎幾多次,佢話1次, 其實我心裡面係最多2次

我唔驚佢地搶b, 講左可以1歲後比姐姐帶佢地返去,只不過我非常唔想見62啫

大宅

做人阿媽唔帶自己 BB ,反而叫工人帶?如何放心?你真的很公主啊!應該話好幼稚,為左 BB 安全我唔會交給工人帶囉!

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

你想幾時米幾時,就算唔俾佢地見,佢地都奈你唔何架噃

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆樓主:

呢d野,到阿b出咗世先講啦。
樓主,想多咗啦。
不知所謂的乙陸!!!

子爵府

回覆樓主:

未生已經咁,生咗咪生人勿近。

伯爵府

回覆樓主

呢D就系傳聞中嘅港女新抱!生仔唔系你話生就有,或者你62都覺得你賴巴閉,唔想黎孫呢!事情都未發生駛唔驶咁緊張呀!

複式洋房

6299又唔係對你做左D咩,只係你介意62係粗人
成日話唔比6299見孫,你估有寶咩~
況且你都未有

民房

唉!其實每個生左個仔的媽咪,將來都有可能做99的,除非你生的是女又或者你選擇唔生小朋友。
所以做人做事都要將心比己,如果將來你自己個仔結左緍後只會顧住個老婆,又唔想俾你和老公去見啲孫,到時你又會有什麼感呢 !

大宅

唉,我冇話唔比佢地見啲孫,只不過我唔想見62啫。
99係好慈母嗰啲,佢地唔會唔稀罕囉,係我重開心啦。

我結左婚上黎bk 發現咁多婆媳問題,而家同老公約法三章先生啦,重煩唔夠咩。

上黎插我冇問題,我覺得我冇使過佢地男家1蚊掉轉個個月科水比佢地,佢重次次粗口廢話,咁比着你地又會好鍾意?見佢地?

再講,呢度好多jm 都住喺男家間屋,或要人地幫手湊孫或間接受人地財政補貼,咁梗係要忍啦,但係我case 唔同, 我唔想比bb成日聽講粗同廢話

男爵府

Hehehahayeah 發表於 17-10-19 13:50
唉,我冇話唔比佢地見啲孫,只不過我唔想見62啫。
99係好慈母嗰啲,佢地唔會唔稀罕囉,係我重開心啦。

6299要見孫唔到你話唔俾,你老公同意嗎?我夠唔係住6299既樓,冇洗佢地半個仙,又係個個月科水俾佢地,我做女時夠係公主la,我6299一樣粗口爛舌,62仲食煙,但我唔會肚都未有就諗住唔俾6299見孫,佢地乜都未做就話唔俾佢地見孫,似乎誇張d,到時你真係生左有排你受,佢地一定唔會如你所願做你心目中既理想爺爺嫲嫲,咁你生唔生?

男爵府

Miulo 發表於 17-10-18 18:36
其實見到呢d post成日話唔比6299見孫,真係好嘔血,老實講個B係你嘅,你唔比佢哋見都得啦,你又住老豆物業 ...

我覺得樓主同其他post 唔同,人地係有新仇舊恨先話唔俾6299見孫,樓主6299似乎冇做過d乜,樓主已經諗定第時唔俾佢地見孫……

首頁

尾頁

跳至