自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

kkyoko 發表於 17-10-19 09:47
你啲牙唔齊成點呀?

都好嚴重
細細個阿媽話帶我去,我又驚肉酸唔肯
大個先黎後悔

水晶宮

回覆樓主:

我都想cool...但好怕痛,仲要痛咁多年。。。失敗機率好少人講

大宅

emilylam 發表於 17-10-19 10:27
我都想cool...但好怕痛,仲要痛咁多年。。。失敗機率好少人講

有失敗嫁咩

禁止訪問

子爵府

其實最緊要係個"$"字, 好多人細個父母無錢 / 唔想比 / 無知識.............

女仔大個出嚟做嘢先可以自主, 個個都無後悔.

侯爵府

cool 牙需要兩三年時間,拆矯正器後,一世要戴維持器,所以牙齒問題不大的,就應該慎重考慮。網上太多打手

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

箍左塊面係咪瘦D,同埋如果唔算好唔齊,唔篩傳統既有冇效

水晶宮

箍牙好值得投資, 因牙用一世, 箍完整齊左, 清潔容易,牙週病都無甘易得到,牙週病原來係好多中年人的問題, 到時要醫治又貴又痛.

我自己就20歲左右箍鋼牙,細個時已經牙齒唔齊, 但細個唔識野,覺得問題唔大, 到長大覺得有需要, 於是的起心肝箍牙, 但當年只有鋼牙選擇, 最多係d粒粒可選擇透明粒,無甘肉酸.

過程真係辛苦架,記得第一次落箍, 半夜痛醒, 有後挴點解甘辛苦, 之後食乜都痛,食粒通粉都痛, 足足廋左10磅, 到後來習慣了, 只係每月收緊時痛兩三日, 之後就無問題, 而且痛的程度已經無甘辛苦, 但最後拆箍完成, 真係無後悔同覺得好值.

到現在自己個女有稍牙問題都有帶佢去箍牙, 但因為佢係顎骨的問題,所以要去矯齒科醫生到做, 先帶一年顎骨矯正器擴大顎骨, 現在再箍牙, 不過我就幫佢選擇箍隱適美(因醫生話佢情況可以唔一定用鋼箍), 呢一代箍牙真係舒服好多倍, 首先無甘易令牙肉損, 食野可以先除低, 清潔容易, 最重要一樣有效果.

呀女未完成箍牙程序, 但已經見分別.

打甘長篇希望比到需要的人小小意見, 有需要箍牙只係會越早越好, 效果明顯, 痛苦係有, 但真係值得.

珍珠宮

sunev 發表於 17-10-19 10:38
cool 牙需要兩三年時間,拆矯正器後,一世要戴維持器,所以牙齒問題不大的,就應該慎重考慮。網上太多打手 ...

冇野呀, cool牙都要打手? 會唔會太陰謀論呀

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

cashdollar 發表於
其實最緊要係個"$"字, 好多人細個父母無錢 / 唔想比 / 無知識.............

女仔大個出嚟做嘢先可以自主, ...

我父母就是無錢兼覺得無需要,我老豆仲話我食得多糖所以要cool牙
所以,我都係出黎做野自己比$cool !!

大宅

cyyiu 發表於
我父母就是無錢兼覺得無需要,我老豆仲話我食得多糖所以要cool牙
所以,我都係出黎做野自己比$co ...

好認同。舊人代父母覺得根本冇需要cool牙

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

完全無後悔過
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

伯爵府

Poo得好勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

後悔,16~18歲cool,而家3x已經爛到補唔到,整左4隻牙套啦,仲未完
想認識多啲屯門友

大宅

cool 牙需要兩三年時間,拆矯正器後,一世要戴維持器,所以牙齒問題不大的,就應該慎重考慮。網上太多打手 ...

呢個真呀,免得過,就5使剝左4隻牙,常生到滿咀飛滋

男爵府

好媽媽勳章

我十幾歲箍牙, 而家五十幾歲. 除咗箍完後嗰一年要戴維持器, 之後都無再戴過, D牙亦無出現走位或其他問題. 何來要戴一世維持器說法呢 ?

大宅

回覆樓主:

沒後悔,箍完牙又靚面又瘦,只係後悔箍好後冇每晚戴固定器,依家又開始走位了

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

好後悔後生時冇勇氣箍

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

cool完不知幾靚絕對唔會後悔

子爵府

好後悔無用傳統, 效果差太多, 時間又長.

首頁
12345...8

尾頁

跳至