興趣嗜好

跳至

首頁
12345...6

尾頁

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

333s 發表於 17-10-23 10:59
有了家庭? 需要和和老公? 子女 一起?

可能網購方便左,少左行街,怕人多

男爵府

試過一個人5am搭的士返醫院做手術...

試過好多次一個人去睇急症同自己辦入院手續...

子爵府

環保接龍勳章

Ada.mo 發表於 17-10-22 11:35
我會,最中意自己一個去睇戲

我都係,有時想真係睇戲會一個人

大宅

alblanc 發表於 17-10-22 13:12
有. 人越大,經歴多左,感覺人情冷暖,一個人更自在.

認同,

人清無朋友,有些還行先一步,又怕新識信唔過,或者志趣相投,咀形好難再夾

男爵府

回覆樓主:

去到第8級

象牙宮

ntk_mami 發表於 17-10-23 16:48
試過一個人5am搭的士返醫院做手術...
試過好多次一個人去睇急症同自己辦入院手續... ...

你做了什么手術?

我一个人看醫生, 入醫院, 住院, 動手術, 辦入院/出院手續... 一个人出院, 回家, 再照顧自己。
曾复診時, 等候椅.... 头暈至訓底左。非沒食飯原因。

护士想送去急症, 我說休會就是。結果医院床迷糊 2-3小時。
最后一个病人是我, 被姑娘話, 不舒服就別來。

哎 難道 : 我想暈?

整牙小手術,
一个人去詢問, 看, 動手術。 來回N次深圳。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

nicnicchu 發表於 17-10-23 11:44
我最鍾意自己一個人去跑步,想跑去邊就跑去邊,跑快d或者跑慢d都無須同人交代,我又鍾意一個人去博物館、睇 ...

我同你一樣諗法

伯爵府

333s 發表於 17-10-22 09:37
有時候一個人的確幾空虛…

有冇好似我咁 成日一個人活動?

我只係未試過第六,唱k,冇興趣,其餘全部都試過,好鐘意一人,自由自在,常即興出街,就算有啱傾朋友,但都鐘意一人出街

象牙宮

laiyee6121 發表於 17-10-24 11:38
我只係未試過第六,唱k,冇興趣,其餘全部都試過,好鐘意一人,自由自在,常即興出街,就算有啱傾朋友,但 ...

和你有相似, 未試過唱k,冇興趣,

我少即興出街,任何事, 預早幾天, 約好。約別人也是。不介意對方取消。請早 3小時通知就是。

我是會主動和別人交談 年老, 年青, 男/女都有。 啱傾朋友不可能無, 而且參與活動, 總會有人找你傾。

欠缺談心事。深層次的朋友吧。 不知何原因?

是不是要年老才會有?

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

伯爵府

333s 發表於 17-10-24 23:44
和你有相似, 未試過唱k,冇興趣,

我就甚少同人主動打招呼,我要看看對方比我感覺是否和善,例如去晨運的地方,但一熟絡了便多說話。

任何年齡層都會交到傾心事的朋友,睇你遇到否,我認為唔關年齡事。

我好鐘意隨心做即興嘅事。

我年齡都好大,有幾個兒時朋友到現在,但不常見,見面傾不停

珍珠宮

回覆樓主:

有時一個人都幾好呀,難得清靜

象牙宮

laiyee6121 發表於 17-10-25 09:10
我就甚少同人主動打招呼,我要看看對方比我感覺是否和善,例如去晨運的地方,但一熟絡了便多說話。
任何 ...

我朋友圈里 (子女結婚。有孫子,女,獨身,己婚/未婚,子/女長大了)
我年齡也不小。

主動打招呼,也得看對方。—> 是的。
交談下去,如果
— 惡臭劣。。。離遠D。
— 串咀,百彈,判官。。不互動算。
(當一次性)

交談是互動。不是show強勢。

理性討論交流者。

伯爵府

回覆樓主:

有d野,1個人自己去做,其實好free,例如行街/去旅行。但有時有個伴一齊做又係另一種感覺。搵到人陪既咪一齊,搵唔到既咪自己去

象牙宮

ilovedancendanc 發表於 17-10-26 18:09
有d野,1個人自己去做,其實好free,例如行街/去旅行。但有時有個伴一齊做又係另一種感覺。搵到人陪既咪一 ...

行街/去旅行/食野。: 同去! 各都所取, 各有好處。win win.

有d野,1個人自己去做 : 好free .... 塞車, 意外, 不用交帶。 也不引起也對方不高興。
約人, 我事先說明, 提早3小時, 通知, ... WS 就是。 不會生氣。 意外人人都唔想。 何必太計較。

理性討論交流者。

別墅

回覆樓主

原來我除左5、6無做過,其他都試過一個人做

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

第九樣未試過

別墅

333s 發表於 17-10-22 09:37
有時候一個人的確幾空虛…

有冇好似我咁 成日一個人活動?

你好大年紀

象牙宮

tsuntsun.ma 發表於 17-10-30 22:43
你好大年紀

你很年青?
我有老花, 算大年紀吧。比你年長吧?

一个人活動, 該和年紀無关挂。

理性討論交流者。

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我係123.

以前後生一定唔會一個.好怕.果陣成日比c6鬧咩都要人陪.

結果成日一個人,習慣了當享受.依家有時佢叫我買野行街都寧願自己一個先買.

侯爵府

睛靈勳章

333s 發表於 17-10-22 09:27

樓主你沒有家人朋友嗎?

首頁
12345...6

尾頁

跳至