想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

20/10 抽血, 化學懷孕.... 而家日日等黎 m ! 但呢一, 兩個星期開始條口唇冇血色, 兼發黑! 初初老世唔問我, 我都唔留意.... 而家同死人冇分別, 真係好白好黑!

買左滴雞精補身, 但話要排清先可以飲! 尋晚開始食羊肉補鐵質.... 但今日仲係蒼白加腳好冰....

點算好 ?!

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-22 12:29
20/10 抽血, 化學懷孕.... 而家日日等黎 m ! 但呢一, 兩個星期開始條口唇冇血色, 兼發黑! 初初老世唔問 ...

其實唔好亂食野,而且滴雞精唔係人人岩飲,身體差不如揾個中醫調理下

大宅

20/10 抽血, 化學懷孕.... 而家日日等黎 m ! 但呢一, 兩個星期開始條口唇冇血色, 兼發黑! 初初老世唔問 ...

咁停止流血未? 停止流血後就搵中醫開下藥啦

大宅

freshrose 發表於 17-10-22 12:39
其實唔好亂食野,而且滴雞精唔係人人岩飲,身體差不如揾個中醫調理下

我諗住試下咋, 見講到大肚, 小產, 坐月都飲得, 應該唔會飲死嘛 ! 同埋諗住雞實有d 激素, 可以谷下d 卵.....試下經期後會唔會自己排卵....如果唔排, 又要幾個月後反去拎通經丸! 我之前食通經丸都唔黎m, 個醫生一句唔知... 又係叫我等, 唔想再食通經丸, 但唔食又真係可以半年先黎一次

未搵到個夾中醫, 又唔敢亂試....

所以真係好羨慕個個月黎m 嘅jm, 起碼要試iui , ivf , 自然懷孕.... 嘅機會都多d

大宅

franchoi 發表於 17-10-22 13:04
咁停止流血未? 停止流血後就搵中醫開下藥啦

未呀, 仲未黎m! 都係停左小白球 2 日啫.... 經期唔知幾時黎.... 估唔到....

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-22 13:31
我諗住試下咋, 見講到大肚, 小產, 坐月都飲得, 應該唔會飲死嘛 ! 同埋諗住雞實有d 激素, 可以谷下d ...

我係唔飲得滴雞精的,我中醫叫我停我就即刻bingo , 所以我而家對滴雞精係咪真係可以助孕或者對身體好……好有疑問

不過你身體咁虚建議你睇下中醫。

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-22 13:33
未呀, 仲未黎m! 都係停左小白球 2 日啫.... 經期唔知幾時黎.... 估唔到....
...

試下量體温,體温一跌就會黎,而且你HCG 咁低,好快就會流出黎

大宅

freshrose 發表於 17-10-22 13:47
試下量體温,體温一跌就會黎,而且你HCG 咁低,好快就會流出黎

好丫, 我試下量體溫先! 希望好似你咁講拿拿林黎..... 可以早 d 補補身

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-22 14:46
好丫, 我試下量體溫先! 希望好似你咁講拿拿林黎..... 可以早 d 補補身

我之前HCG 高你少少,都要DD +6 先排出黎

大宅

freshrose 發表於 17-10-22 16:26
我之前HCG 高你少少,都要DD +6 先排出黎

而家個肚成日好似攪肚痛, 想痾便便咁 !好唔舒服

最後你係自然懷孕 ? BB 出世未 ?

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-22 16:53
而家個肚成日好似攪肚痛, 想痾便便咁 !好唔舒服

最後你係自然懷孕 ? BB 出世未 ?

我係上2個CYCLE 化學, 今個CYCLE 又中返, 而家4W5咋, 仲有排都未生得 , 都係自然懷孕

大宅

freshrose 發表於 17-10-22 17:07
我係上2個CYCLE 化學, 今個CYCLE 又中返, 而家4W5咋, 仲有排都未生得 , 都係自然懷孕
...

哦⋯⋯祝好孕 ! 我諗緊 27 號抽唔抽多次血, 見唔見醫生好(但見醫生都照唔到 d 乜)....

已經多囊, 如果再宮外孕.... 我真係會捱唔住 ....

侯爵府

Joey1088 發表於 17-10-22 17:17

哦⋯⋯祝好孕 ! 我諗緊 27 號抽唔抽多次血, 見唔見醫生 ...

如果你27 號都未排出黎就見多次醫生, 因為化學會好快排出黎, 我上次體溫一跌就排出黎喇

大宅

freshrose 發表於 17-10-22 17:27
如果你27 號都未排出黎就見多次醫生, 因為化學會好快排出黎, 我上次體溫一跌就排出黎喇
...

嗯嗯, 唯有係咁 ....

洋房

請問你去邊度抽血驗孕啊?

大宅

Pinky729 發表於 17-10-22 17:50
請問你去邊度抽血驗孕啊?

我係做 iui , 所以要返仁安驗架咋 ! 我都想知出面邊度有化驗所可以驗....

別墅

保重身體!

大宅

回覆樓主

加油呀,我30/9自然排出,都唔得幾時黎m

大宅

今日晏就 浸左腳、夜晚食左飯, 口唇仍然 黑黑白白, 即煲左個 薑汁片糖湯圓 (食完暖粒粒有番血色) .... 沖完涼 又白過.....希望喪屍樣 唔洗 keep 到 halloween 啦 !

PS: 多謝大家JM 關心,好無助嘅時候... 係呢度搵下資訊都幾開心,個人會定d...... 睇醫生反而感到更冷漠無助.... 可能d 醫生日日睇症都睇到麻目晒...

大宅

你化學後排清左等黎M?
我dd+7 開始排出
都買左滴雞精諗住排清開始飲
同你一樣多囊+週期亂
都唔知幾時會再排卵

首頁

尾頁

跳至