用戶登入

找回密碼 | 註冊

22oC.74%

義工

自由講場 今日: 2907|主題: 956620

跳至
想買KINDLE, 就黎頭爆

男爵府

國民生產總值:6435

已經爬過好多文, 打算買PAPERWHITE, 但總係唔明以下問題, 用家可解我疑慮?

1, 日版/ 美版/ 大陸版有咩分別? 知道要在相應AMAZON註冊及日後買書要用返相應A/C, 但, 邊個好或者日後方便D?

2, WIFI / WIFI+3G, 分別係....? 屋企公司都有WIFI, 就咁WIFI版夠用嗎?

公爵府

國民生產總值:29621

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

1. 無分別, A/C唔係跟機, 係你入邊個A/C就係邊個A/C, 收到機再入的。
2. WIFI足夠, 書你在家/公司下載好就可以在街看,無需要用3G在街下載。
武裝的心臟為你 Break Down
剩下赤裸的告白 沒防備的愛
奮不顧身要勇敢 擋開流言的子彈
So Baby Let’s Go Go Go Go Go

男爵府

mcdullyiu 發表於 17-10-23 14:38
1. 無分別, A/C唔係跟機, 係你入邊個A/C就係邊個A/C, 收到機再入的。
2. WIFI足夠, 書你在家/公司下載好 ...

多謝解答!問多樣,在amazon上只見有4gb, 不知邊度可搵到32gb?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:2758

回覆樓主:

我見hktvmall 或者 友和有32gb賣,
可以上網睇下
但真係有需要買到32gb嗎?
我部4gb已經download到成千五本書,
有排都睇唔完

男爵府

國民生產總值:5401

回覆樓主

唔睇漫畫可以唔買32g。

公爵府

2018勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 2017媽媽節 親子王國15週年勳章

金魚媽 發表於 17-10-23 17:10

多謝解答!問多樣,在amazon上只見有4gb, 不知邊度可搵到32 ...
32G用來看漫畫,只有日本有出32G版。唔看漫畫無需要32G

別墅

國民生產總值:644

2018勳章

mcdullyiu 發表於 17-10-23 14:38
2. WIFI足夠, 書你在家/公司下載好 ...

男爵府

mcdullyiu 發表於 17-10-23 17:46
32G用來看漫畫,只有日本有出32G版。唔看漫畫無需要32G

原來係咁!老公會睇漫畫

男爵府

SUISUIBEBE 發表於 17-10-23 17:31
我見hktvmall 或者 友和有32gb賣,
可以上網睇下
但真係有需要買到32gb嗎?

Amazon us 好平,89.99,但唔送HK,即係要搵代購先可以買到?

公爵府

金魚媽 發表於 17-10-23 17:54
原來係咁!老公會睇漫畫
我部機都係4G,都有五十幾本金田一, 有些多啦A夢那些, 雖然唔係好多, 幾十本其實無問題, 只要你看完換其實問題不大。

男爵府

mcdullyiu 發表於 17-10-23 17:58
我部機都係4G,都有五十幾本金田一, 有些多啦A夢那些, 雖然唔係好多, 幾十本其實無問題, 只要你看完換其實問 ...
唔該晒, 但既然買唔到美版, 要買日版的話, 都應該會揀32G

公爵府

金魚媽 發表於 17-10-23 17:56
Amazon us 好平,89.99,但唔送HK,即係要搵代購先可以買到?

買的話我在香港買的。所以唔清楚代購。

大宅

我都係去深水埗買水貨咋,
好似得七日有壞就換機冇乜保養咁,
但so far用左幾年都冇壞
有朋友就喜歡去友和買,貴少少,
有一年保養咁

公爵府

SUISUIBEBE 發表於 17-10-23 18:08
我都係去深水埗買水貨咋,
好似得七日有壞就換機冇乜保養咁,
但so far用左幾年都冇壞

我都係。貪有保養和送貨。

男爵府

香港可以有保養咁好?唔係都係水貨咩?

大宅

金魚媽 發表於 17-10-23 18:21
香港可以有保養咁好?唔係都係水貨咩?

唔係香港保養,係幫你送返原廠保養

大宅

國民生產總值:3273

回覆樓主

邊個版本有無繁體中文揀?

伯爵府

國民生產總值:18690

2018勳章

官網Amazon 有送香港,不過無特價,會貴D 。但都比香港電腦場買平。
[img][/img]

珍珠宮

國民生產總值:48250

環保接龍勳章

回覆樓主:

我用wifi 日版, 覺得用wifi 已經足夠,唔駛4g.
大家好,我是子悠~~

子爵府

國民生產總值:12100

金魚媽 發表於 17-10-23 13:54
已經爬過好多文, 打算買PAPERWHITE, 但總係唔明以下問題, 用家可解我疑慮?

1, 日版/ 美版/ 大陸版有咩分別 ...

我之前係日本amazon訂再送去我日本屋企收貨,好方便呀!
so far未有任何問題出現

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎