嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

洋房

有無預產期4月的孖胎媽媽

洋房

ManyeeSiu 發表於 17-10-25 10:41
有無預產期4月的孖胎媽媽

我係

洋房

cuteqmama 發表於 17-10-25 13:17
我係

你係边间医院?

大宅

回覆樓主

報到!
其實預產期係咪唔準,醫生話好多時都會早產,由33週開始就有機會了,所以我們都要留意
我經歷過生大女在瑪嘉烈,好想在私家生,但一來無咁多錢,二來好多人都話政府的設備較齊全。

洋房

JWC 發表於 17-10-26 14:24
報到!
其實預產期係咪唔準,醫生話好多時都會早產,由33週開始就有機會了,所以我們都要留意
我經歷過生大 ...

我都想私家醫院生,孖胎費用真是打孖上,留返錢俾佢哋

男爵府

ManyeeSiu 發表於 17-10-26 21:31
我都想私家醫院生,孖胎費用真是打孖上,留返錢俾佢哋

如果單胎一定私家生,但孖胎就選擇政府生,因為太多變數,而且私家費用無事無幹都要雙倍,照燈瞓箱果d好襟計,之前有jm post過價錢,你可參考下。
同埋孖胎早產機會大d,私家有規定早過一個週數唔收,就算剛過到該週數,又足唔足磅呢...唔足又可能要瞓箱各樣咁,所以我叠埋心水政府生。

洋房

c9b 發表於 17-10-27 02:08

如果單胎一定私家生,但孖胎就選擇政府生,因為太多變數,而且 ...

私家醫院即系唔足月唔收oooo,其實孖胎可以順產無

洋房

JWC 發表於 17-10-26 14:24
報到!
我經歷過生大 ...

其實几週知道寶寶性別

大宅

ManyeeSiu 發表於 17-10-27 09:05
其實几週知道寶寶性別

如果你做T21或者nifty, 12週左右就會知道性別架啦!
如果你冇做,就要13至14週左右去照私家問佢會話俾你聽,至於政府我記得上次照結構嘅時候佢有講。

洋房

JWC 發表於 17-10-27 09:07
如果你做T21或者nifty, 12週左右就會知道性別架啦!
如果你冇做,就要13至14週左右去照私家問佢會話俾你聽 ...

瑪嘉烈前日打俾我話血值高,要我31號空腹抽血。。我下次過去照結構,係咪可以直接問姑娘寶寶性別!

大宅

ManyeeSiu 發表於 17-10-27 09:30
瑪嘉烈前日打俾我話血值高,要我31號空腹抽血。。我下次過去照結構,係咪可以直接問姑娘寶寶性別!
...

我上一胎係醫生照結構架!
個男蘇醫生好好人,佢一路講解,仲主動話係男定女,但係我知道另外有一個醫生冇乜頭髮戴眼鏡就好衰嘅,一粒聲都唔出問都唔答,希望你遇到好人蘇醫生。

洋房

JWC 發表於 17-10-27 09:36
我上一胎係醫生照結構架!
個男蘇醫生好好人,佢一路講解,仲主動話係男定女,但係我知道另外有一個醫生冇 ...

我上次照,姑娘求其講幾句話幾好,之後見了個四眼仔醫生,好似實習甘,無咪經驗,就叫我去私家醫院做個T21

洋房

ManyeeSiu 發表於 17-10-27 09:42
我上次照,姑娘求其講幾句話幾好,之後見了個四眼仔醫生,好似實習甘,無咪經驗,就叫我去私家醫院做個T21 ...

原本果日做唐氏,話我兩個BB大了,驗唔到唐氏,就姑娘幫我照結構同抽血了!

大宅

ManyeeSiu 發表於 17-10-27 09:42
我上次照,姑娘求其講幾句話幾好,之後見了個四眼仔醫生,好似實習甘,無咪經驗,就叫我去私家醫院做個T21 ...

你上次係咪做唐氏檢查?OSCAR?所以係姑娘照,無端端做乜叫你去做T21?
據我所知如果頸皮量度低風險就沒有再跟進的了,相反如果頸皮度到係高危,我有朋友就係過咗35歲,然後瑪嘉烈幫佢免費做T21,後來無事
我自己就係高齡所以私家自己做左T21
你應該不是高齡吧?

大宅

ManyeeSiu 發表於 17-10-27 09:46
原本果日做唐氏,話我兩個BB大了,驗唔到唐氏,就姑娘幫我照結構同抽血了!
...

PM

大宅

ManyeeSiu 發表於 17-10-27 09:46
...

你收到我私訊嗎?

洋房

JWC 發表於 17-10-27 10:58
PM

琴日話我咩回復上限,sen唔出,同你傾完,我上廁所尿尿出血,過了瑪嘉烈醫院,醫生話要入院檢查

洋房

JWC 發表於 17-10-27 12:21
你收到我私訊嗎?

你私信收到,系統顯示我沒權限發送私信。sorry。。唔知哩個app仲設置每天回復上限

大宅

ManyeeSiu 發表於 17-10-28 08:02
你私信收到,系統顯示我沒權限發送私信。sorry。。唔知哩個app仲設置每天回復上限
...

你而家無事呀嘛?你再看看私訊,我們Whatsapp 傾

水晶宮

回覆樓主

我9月係私家生左孖女。

我超唔想係政府,當過左34周私家一定收我無再去政府。

首頁

尾頁

跳至