有無洗碗機用家?探討一下 - 自由講場 - Baby Kingdom - 親子王國 香港 討論區

義工

自由講場 今日: 7762|主題: 966264

跳至
有無洗碗機用家?探討一下  

子爵府

國民生產總值:12216

2018勳章

用緊九陽差不多一年,最近開始不停入水唔識停,搞到漏水,出現E9。用磁石吸一吸,又好一輪,但又變返漏水,怕佢挨唔到落去

有無jm有解決方案⋯⋯⋯⋯

另外物色緊新嘅洗碗機:

淘寶九仔已經升左價錢, 我舊年買嘅時候先$14xx,今年要$2千幾, 仲要未計運費。所以唔考慮。

諗住想買下面呢幾部,有冇用家介紹一下,好唔好用, 容唔容易出問題。

a. R牌洗碗碟機 $2千幾,應該同九陽一樣,係多咗3只顏色。

b. 美的免安裝洗碗碟機 都係$2千幾,但就有上下轉臂。(但我屋企入面有四件美的產品,有3件都有少問題出現。所以都好怕怕)

c. 細P洗碗碟機,$3千幾,$4千有找。但要安裝,要師傅上嚟睇位先知道夠唔夠位裝到。

洗碗機就一定要買,係我必需品。但屋企地方細,所以之前就只買九仔,勉強先啱啱好放到!

希望有用家介紹一下,R仔同美的邊部好啲。

細p我知道有好多用家,但怕屋企唔夠位裝唔到。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

大宅

國民生產總值:4953

回覆樓主

我嘅問題同你一樣
我想試美的

珍珠宮

國民生產總值:36900

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

用緊美的,大新信用咭買二千頭,暫時用都好好有30個月保養

琥珀宮

國民生產總值:199635

2018勳章 醒目開學勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

只能講,洗碗碟機一用過就返唔到轉頭

俾唔到意見樓主,但祝你早日揾到合適嘅洗碗機!

子爵府

2018勳章

Janetboyyan 發表於 17-10-28 21:15
我嘅問題同你一樣
我想試美的

我都想試

因為R牌同九仔一樣,好似無乜新鮮感。

但美的,我買過風扇,電磁爐,電熱水煲,電飯煲。

係得電熱水煲ok無問題。

其餘都有問題

雖然電器係講彩數!但問題出現的多,我都怕怕。
BB你來咗啦?

子爵府

2018勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-10-28 21:35
只能講,洗碗碟機一用過就返唔到轉頭

俾唔到意見樓主,但祝你早日揾到合適嘅洗碗機!

係,用開無咗真係唔方便!

由其屋企碗碟多,自己又煮又洗,日日食餐餐煮。特別準備冬天。

而且我寧願用洗碗的時間陪下仔女玩下。
BB你來咗啦?

子爵府

國民生產總值:10507

2018勳章 開心吸收勳章 2017媽媽節

我部九陽都開始有問題,快速洗已用去大半箱水!
俾我會試p仔,搵咗師傅上嚟度位先

子爵府

2018勳章

bibi2013 發表於 17-10-28 21:31
用緊美的,大新信用咭買二千頭,暫時用都好好有30個月保養

係呀!

我就係見最近呢幾部都有折,而且有啲又送標準安裝,有啲買機送飛碟機定多士爐
BB你來咗啦?

子爵府

2018勳章

港式奶茶 發表於 17-10-28 23:12
...

係!p仔好吸引!

今日我去睇,見佢有行貨,又有折,又包標準安裝。唔錯,而且部機比九陽長少少,但唔大部,而且好多好評。

不過要師傅上門睇位。

而我個位安裝有少少困難,所以要好好考慮。

而且3千幾蚊,如果屋企有位又可以考慮西門子,大美的,大p。

淘寶雙11,天貓好多電器商場買有折。
BB你來咗啦?

翡翠宮

國民生產總值:95906

2018勳章 開心吸收勳章

Mrs·Cheung 發表於 17-10-28 18:39
用緊九陽差不多一年,最近開始不停入水唔識停,搞到漏水,出現E9。用磁石吸一吸,又好一輪,但又變返漏水, ...

c > a

a 同 b 都係新機, 應該好少人用過晒兩部而比較到邊部機好d... 既然你對b 冇信心, 我覺得無謂勉強仲用佢.

搵師傅睇左夠唔夠位, 夠咪買同埋裝, 唔夠咪可以死心以後唔諗買組裝機, 一心一意去買R 牌.

男爵府

國民生產總值:7988

畀面勳章

港式奶茶 發表於 17-10-28 23:12
...

請問你細P係邊到睇?
睇位要唔要收費?

子爵府

gigi19810326 發表於 17-10-28 23:39
請問你細P係邊到睇?
睇位要唔要收費?

唔好意思我講得唔好,我未換機,我意思係俾我係樓主我會叫師傅上屋企度位先

子爵府

Mrs·Cheung 發表於 17-10-28 23:06
我都想試

因為R牌同九仔一樣,好似無乜新鮮感。

如果美的同P仔爭千幾蚊,我會毫不猶豫揀p仔

珍珠宮

國民生產總值:34278

回覆樓主:

我會買P仔,因為用慣左洗碗機想佢再方便啲連水都唔駛自己入,我好憎自己入水,p仔安裝好方便。
利申:用緊九仔10個月,暫時正常

大宅

國民生產總值:3649

2018勳章

用緊九陽差不多一年,最近開始不停入水唔識停,搞到漏水,出現E9。用磁石吸一吸,又好一輪,但又變返漏水, ...
樓主, 我部9仔昨晚出現E9, 請問用磁石吸邊個位? 就嚟冬天唔想洗碗, 我想部機捱得幾耐得幾耐.另外我搜索淘寶, 佢出咗新款 (九陽洗碗機x6 ) , 這款有上噴臂+洗生果功能. 不過機價RMB2699

大宅

國民生產總值:1287

回覆樓主:

我用海爾牌,佢比九陽大部,同要裝喉位,有洗碗機係吾錯,由其係冬天吾駛天寒地凍去洗碗,壞機會再買部大啲,可以放多啲㷛入去洗

子爵府

2018勳章

gigi19810326 發表於 17-10-28 23:39
請問你細P係邊到睇?
睇位要唔要收費?

我起Panasonic門市睇,上門師傅睇位要$100。
BB你來咗啦?

子爵府

2018勳章

akppand 發表於 17-10-29 09:54
樓主, 我部9仔昨晚出現E9, 請問用磁石吸邊個位? 就嚟冬天唔想洗碗, 我想部機捱得幾耐得幾耐.另外我搜索淘寶 ...

水箱位置,左上角有個白色一粒野嘅地方。

白色嗰粒野,我又有吸下佢。

佢對應住部機嘅主機位置都有吸下。

之後,再拆咗個水箱出嚟重新安裝。

琴晚開機洗碗,暫時又OK冇事
BB你來咗啦?

珍珠宮

國民生產總值:35003

如果安裝唔係問題,一定揀細P,唔洗次次入水,一按制即洗,又大過R,質量好過R,所以P仔好好多!

子爵府

2018勳章

bobosweet 發表於 17-10-29 11:09
如果安裝唔係問題,一定揀細P,唔洗次次入水,一按制即洗,又大過R,質量好過R,所以P仔好好多!
...

係呀,p仔好多人話好用。

BB你來咗啦?

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.