影視娛樂

跳至

首頁
45678...28

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

mrshong2011 發表於 18-4-19 18:32
最近乜清息都冇,靜晒。
劇組上年年尾吹到好行話播果陣,日日都有新劇照新消息,而家水靜河飛,連套劇嘅官微都冇咩料出。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

rose-mag 發表於 18-4-20 12:14
劇組上年年尾吹到好行話播果陣,日日都有新劇照新消息,而家水靜河飛,連套劇嘅官微都冇咩料出。 ...

真係等到頸都長埋呀!

大宅

好媽媽勳章

最近鍾意睇霍建華,好期待如懿傳

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

點解禁左嘅

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

brbaby2007 發表於 18-5-20 18:19
點解禁左嘅

集數太長(99集)、話同歷史不符、抄襲,所以過唔到廣檢

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

brbaby2007 發表於 18-5-20 02:19
點解禁左嘅
大陸播劇要有兩個批准証,而家如懿應該係差一個遲遲未被批,一說原著小說作者涉嫌抄襲被人告,官司會影響套劇,另一說由80集加到100集,每個電視台每年都有古裝劇播出集數限制,如懿一套已經攞咗電視台一年限額,而且話內容太多杜撰臆造,跟正史有好大分別,加上宮鬥內容跟中央方針違背,所以一直都得唔到批文播出,就算後來想改為網播都未被放行,騰訊斥巨資買入如懿網絡播映權,如果網播都得的話,真係好大件事。

水晶宮

rose-mag 發表於 18-5-24 12:19
大陸播劇要有兩個批准証,而家如懿應該係差一個遲遲未被批,一說原著小說作者涉嫌抄襲被人告,官司會影響套 ...

再拖多一年半載,就算改政策批到都灘到凍晒呢套都睇怕播出無期

等下個月睇扶瑤

王國長老

c.vieri 發表於 18-5-23 22:58

等下個月睇扶瑤
仲有巴清傳,以為修改後可以跑蠃如懿早過佢播,點知高雲翔搞到全面被封殺,真係多得佢唔少。

周迅好耐冇拍電視劇,霍建華又難得有呢個咁大製作嘅男主角色,其他演員又多重份量嘅,可惜呀。

扶搖之外,我等睇陳坤套脫身,6月11日播,一人分飾兩兄弟,加埋萬茜,都有少少期待。

水晶宮

rose-mag 發表於 18-5-24 15:06
仲有巴清傳,以為修改後可以跑蠃如懿早過佢播,點知高雲翔搞到全面被封殺,真係多得佢唔少。

周迅好耐冇拍 ...

巴清傳好似話李晨幫手重拍、頂左高云翔個角式,好似之前張翰果套咩咩大亨咁,搵第二個女藝人代替果個韓國女星、補拍返d鏡頭。

陳國坤呢套都有d吸引

大宅

c.vieri 發表於 18-5-24 14:58

等下個月睇扶瑤

我都等緊扶搖。
如懿傳都唔知幾時先有得睇。

水晶宮

mrshong2011 發表於 18-5-24 21:33
我都等緊扶搖。
如懿傳都唔知幾時先有得睇。

百度傳聞話8月唔知真定假,同埋話會cut到得返60集,就算播都cut到唔三唔四

大宅

c.vieri 發表於 18-5-24 21:59
百度傳聞話8月唔知真定假,同埋話會cut到得返60集,就算播都cut到唔三唔四
...

會播都好,我等緊睇霍建華。

whywhite22    發表於 18-5-31 11:13

水晶宮

mrshong2011 發表於 18-5-25 09:20
會播都好,我等緊睇霍建華。

唔知傳聞真定假,唔好咁大期望。

真係見到上左先會信囉

男爵府

回覆樓主

me 點解個女人咁小氣 佢自己都係演藝出身 人大權大個鼻就大

也有可能有人亂揣測聖意
te quiero mucho mi amo

王國長老

bobocheung65 發表於 18-5-25 15:34
me 點解個女人咁小氣 佢自己都係演藝出身 人大權大個鼻就大

也有可能有人亂揣測聖意

我唔信呢個新聞,睇下講嘅都係台灣傳媒,居心叵測,如果真係,點會咁易俾人知,仲周圍唱?如懿開拍已經太觸目,演員被報導天價接劇,集數又一加再加,老實講成百集好睇就話啫,唔好睇就把鬼,羋月中後段都悶到嘔,仲嚟成百集?我認為改歷史涉抄襲至係致命,套劇未播先紅,好多人眼紅想佢死,剛剛先話靳東d盲粉因為佢白玉蘭冇提名走去檢舉如懿。

子爵府

期待😍

大宅

回覆樓主:

巴清傳聽說話七月上,如懿傳仲係未有消息

侯爵府

rose-mag 發表於 18-5-25 22:59
我唔信呢個新聞,睇下講嘅都係台灣傳媒,居心叵測,如果真係,點會咁易俾人知,仲周圍唱?如懿開拍已經太 ...

agree
真係唔會再信呢啲傳媒
正常嘢唔做
日日玩政治

王國長老

青青河邊草 發表於 18-6-5 21:37
agree
真係唔會再信呢啲傳媒
正常嘢唔做

好多人對大陸有偏見,信唔出奇,但炒到咁,有時真係唔好盡信,巴清被禁唔關晒劇本事,男主自己一舖清袋,而家冰冰男友救場,希望7月真係播得成。如懿就難搞d, 劇本問題好多,改歷史,抄襲加埋而家實在太多古裝劇,成百集用晒電視台quota, 唔知要點剪至出生天?大漠謠最後改人名改劇名都要兩年,如懿希望唔駛咁耐啦。

男爵府

回覆樓主

好期待呀!
鐘意睇大陸宮廷劇,另外好鐘意張鈞甯

首頁
45678...28

尾頁

跳至