美容扮靚

跳至

首頁
45678...13

尾頁

大宅

alsace0416 發表於 17-11-12 12:50
3 steps 超好,即時收緊
brightening paper mask 也ok
兩者都貴

3 steps,點用,見佢有一包包精華
去角質層?

伯爵府

Piglymeowbb 發表於 17-11-12 11:45
如果去大阪同北海道,邊度買CDP 最抵?

機場最好,有啲set係正價9折,但近呢年限購,有啲產品,e.g lotion,refiner,洗面,day,night,一人買得1枝,你要睇下買幾多!
仲有好多時冇貨

伯爵府

Hirr 發表於 17-11-12 14:02
網上見有兩種、一種去角質層功 ,另一種我就唔知了,兩隻唔知邊隻有效
...

應該有4種

伯爵府

LovelyBB~ 發表於 17-11-12 13:33
想問make up set 即是幾錢?
(因為我見 set 裝 price range 由一千幾至三千幾?)
你買邊隻粉底呀?

要睇你揀咩產品,款款唔同價

伯爵府

alsace0416 發表於 17-11-12 12:56
你有冇用過liposome, 同le serum 有甚麽分別?其實我兩隻也用過,好似差不多,但也想睇下其他人意見。le s ...

冇用過liposome呀,但都係肌底液一種呀,le serum真係貴,我最近試緊Sisley

大宅

Jessieyin 發表於 17-11-12 14:16
應該有4種

我已為得2種,咁邊隻有勁保濕功效?

大宅

回覆樓主

即係去日本買,就要去機場買

珍珠宮

LovelyBB~ 發表於 17-11-12 13:33
想問make up set 即是幾錢?
(因為我見 set 裝 price range 由一千幾至三千幾?)
你買邊隻粉底呀?

Concealer and radiant cream foundation
1500左右
好好過每一天......

伯爵府

Jessieyin 發表於 17-11-12 14:21
冇用過liposome呀,但都係肌底液一種呀,le serum真係貴,我最近試緊Sisley

sisley 貴嗎?El 支 micro essence 也錯。但cle de peau 就是有種魔力叫人買

大宅

回覆 alsace0416 的帖子

我兩者都有用過 sample 呀, 都覺得兩者差唔多, 所以 thankful 岩岩買左 liposome, 平D 同埋真係好補濕! 但 le serum 好似又可抗衰老 (?) 我覺得平時可用 liposome, 有閒錢先買 le serum!

伯爵府

Hirr 發表於 17-11-12 14:23

我個人覺得 佢d mask 唔是即時勁保濕,或者各人唔同。你可試下去 counter 叫佢地俾你試下先決定,佢地可試上你的臉的

大宅

回覆 Jessieyin 的帖子

我對 3 step mask 同埋 美白 mask 都有興趣, 請問你推介嗎? 美白mask 係咪似 shiseido 隻 white lucent? 同埋 3 step 係咪可以只買一 pack 試下? thank you!

伯爵府

lovely_pooh 發表於 17-11-12 14:57

我兩者都有用過 sample 呀, 都覺得兩者差唔多, 所以 thankful 岩岩買左 liposome, ...

liposome 其實都好用,又平d, 送又多d
但le serum 好靚靚。我每次去日本都想買,但是貴兼冇 set

伯爵府

lovely_pooh 發表於 17-11-12 14:57

我兩者都有用過 sample 呀, 都覺得兩者差唔多, 所以 thankful 岩岩買左 liposome, ...

今次你買得多唔多,我好想買 valmont renewal pack set, 好多野想買

大宅

因為我而家財力所限, 所以都負擔唔到 routine 地用 le serum 呀... 當然想一set咁用, 相信效果一定會更好!! 但我超贊同你, 個包裝真係超靚!! 用完唔會捨得掉!!

伯爵府

Hirr 發表於 17-11-12 14:23

1.美白
2.就係3 steps,係全面性效果,急救,補濕,緊緻
3. T mask,我會配合massage cream用,有少量去角質,保濕,敷完會精神啲
4. 主要係去角質去暗粒,但會停產

大宅

我星期五買左$3600 到~ 買左 1 set liposome, 1 set IPSA 卸妝+clay, 1 set POLA 光彩精華!其實我策略錯左, POLA 果$1800 應該用黎買 cle de peau!!! 因我諗住去日本先買 cle , 但而家諗諗下又想買D 相約價錢的產品拎佢套 $1800 gift~ 真係蠢左

伯爵府

alsace0416 發表於 17-11-12 14:57
sisley 貴嗎?El 支 micro essence 也錯。但cle de peau 就是有種魔力叫人買

Sisley $1050咋,仲有set,冇le serum果種柔軟皮膚,吸收能力ok,但又有別於le serum果種feel,但係保濕,可以用多啲做下按摩,都抵用

大宅

Valmont 我無用過呀, 暫時唔入新坑 想慢慢試左 cpb 先!! 你會買佢個 renewing pack? 都好似 $1800

伯爵府

lovely_pooh 發表於 17-11-12 15:00
回覆 Jessieyin 的帖子

我對 3 step mask 同埋 美白 mask 都有興趣, 請問你推介嗎? 美白mask 係咪似 shise ...

美白係上下2截咁
3 steps,日本有單買一set,hk唔肯定,3 steps效果全面啲

首頁
45678...13

尾頁

跳至