夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想知道家事發庭幾耐先可以批到暫准令? 我7月24日入紙申請, 但到而家11月都仲未有消息, 問個律師又話等批中, 又話有小朋友係批得耐啲!但我兩係和平地簽紙, 無任何爭議, 共同撫養

同埋係咪一定要出咗暫准令先可以出絕對離婚令?

男爵府

小gra 發表於 17-11-3 11:08
我想知道家事發庭幾耐先可以批到暫准令? 我7月24日入紙申請, 但到而家11月都仲未有消息, 問個律師又話等批 ...

幾耐批就個個官吾同
但系一定會先出左暫準離婚令先架

大宅

小gra 發表於 17-11-3 11:08
我想知道家事發庭幾耐先可以批到暫准令? 我7月24日入紙申請, 但到而家11月都仲未有消息, 問個律師又話等批 ...

大約半年左右

禁止訪問

回覆樓主

子爵府

回覆樓主:

半年未夠已出絶對令~雙方同意,冇爭議其實好快

大宅

~緣~ 發表於 17-11-29 03:18
半年未夠已出絶對令~雙方同意,冇爭議其實好快

請問你係自己搞定律師?自己係呈請人雙方同意感快,我9月未遞表,收表個人叫我等4個月左友體下使5使上庭,我地無小朋友 財產 任何嘢,但係中港婚姻,

子爵府

20170722 發表於 17-11-29 12:46
請問你係自己搞定律師?自己係呈請人雙方同意感快,我9月未遞表,收表個人叫我等4個月左友體下使5使上庭, ...

自己兩個上去攪

大宅

~緣~ 發表於 17-11-29 16:09
自己兩個上去攪

因為我係一個人去家事法庭搞 跟住寄份嘢比ex簽同意 而家等緊暫准好驚 5月都未搞掂

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

請問你係自己搞定律師?自己係呈請人雙方同意感快,我9月未遞表,收表個人叫我等4個月左友體下使5使上庭, ...

返大陸啦
羊年行大運!

伯爵府

2024年龍年勳章

你早兩個月先無咗bb, 又努力有bb中,點解突然離婚?

大宅

chunching_bb 發表於 17-12-9 02:12
返大陸啦

點解要翻大6我係香港永久居民對方係內地人

大宅

RAY媽 發表於 17-12-9 10:35
你早兩個月先無咗bb, 又努力有bb中,點解突然離婚?

我地分居左好耐,距同我講如果我5趕住結婚 可5可以拖到距批 先搞手續,一開始我無咩所謂 但到我同男朋友有左之後我就5想再拖就即刻入紙

伯爵府

2024年龍年勳章

20170722 發表於 17-12-9 14:30
我地分居左好耐,距同我講如果我5趕住結婚 可5可以拖到距批 先搞手續,一開始我無咩所謂 但到我同男朋友有 ...

佢未批都肯同你簽,其實佢幾就你喎。點解仲要離婚?

大宅

2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 笑得好勳章

chunching_bb 發表於 17-12-9 02:12
返大陸啦

咁咪佢返大陸囉

大宅

20170722 發表於 17-12-9 14:28
點解要翻大6我係香港永久居民對方係內地人

咁咪佢返大陸囉
羊年行大運!

別墅

回覆樓主:

我啱啱上網見到有聆訊日出年1月中,請問係咪到果日就出個暫准令?

別墅

我搵律師搞既,啱啱先有消息,2018年1先中聆訊,我見寫住特別程序,即係代表咩? 係咪可以直接出到絕對令

子爵府

20170722 發表於 17-11-29 20:13
因為我係一個人去家事法庭搞 跟住寄份嘢比ex簽同意 而家等緊暫准好驚 5月都未搞掂

...
可以自己一個去家事法庭搞咩? 唔係要雙方同意一齊去咩?

首頁

尾頁

跳至