自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

其實我可以拎機 ,但又覺個芒冇想像的大,只係長左,想轉買8plus。

伯爵府

回覆樓主

我都想睇實物再決定,部機越來越慢,真心覺得5s最好用,而家睇下換邊部

男爵府

flyinsky 發表於 17-11-3 20:40
我都想睇實物再決定,部機越來越慢,真心覺得5s最好用,而家睇下換邊部

我部係6,本來今天去拎,睇完實物,有點失望,明天要決定買唔買。

伯爵府

H_A 發表於 17-11-3 20:43
我部係6,本來今天去拎,睇完實物,有點失望,明天要決定買唔買。

我用6s,其實有諗過照用舊呢部但舊電開始用得快,同埋想換大mon, 不過X無home制驚用唔慣

男爵府

flyinsky 發表於 17-11-3 20:52
我用6s,其實有諗過照用舊呢部但舊電開始用得快,同埋想換大mon, 不過X無home制驚用唔慣
...

我唔怕用唔慣,而係覺得個芒冇想像的大,我都想用大芒,眼唔掂。

禁止訪問

珍珠宮

相比之下,8plus 我覺得user friendly 。因為和5s 丶6丶7⋯的模式相差不大。

冇ear phone plug hole 但附有轉換頭電線。

玻璃面,用起上來好滑

danad    發表於 17-11-5 15:16

子爵府

H_A 發表於 17-11-3 20:38
其實我可以拎機 ,但又覺個芒冇想像的大,只係長左,想轉買8plus。

其實上網可以compare 2部機,iPhone 7/8 的大細,但個mon有plus 的咁大(甚至大dd添)。我今日拎機,不過我老公用,由7 plus轉X.

子爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章

H_A 發表於 17-11-3 20:43
Apple 咁快有得睇實物啦?

子爵府

flyinsky 發表於 17-11-3 20:52
...
剛換6S原廠電. 先$600.... 平過比$10000買新機..

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

都猶豫出定唔出,唔鐘意face ID 好多銀行app可以用touch ID 方便好多。
頭先上utube 睇片,原同卵雙胞胎可以解到鎖

水晶宮

adaleung717 發表於 17-11-3 23:06
Apple 咁快有得睇實物啦?

有啦,頭先同朋友去左睇,勁多人

大宅

kimmama 發表於 17-11-3 23:14
剛換6S原廠電. 先$600.... 平過比$10000買新機..

請問邊喥換?

子爵府

terrenandtania 發表於 17-11-4 00:04
請問邊喥換?

Apple shop. 聽講先達都有,平小小的。

伯爵府

回覆樓主

但之前check過話舊電仲ok,叫我試下reset,但reset又好煩嘛,而且重點係慢左,不過x最吸引係大mon而機細過plus

水晶宮

回覆樓主

弱弱一問,原本用指模付Apple pay,face ID會點㗎?
xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

伯爵府

回覆樓主

今日試左機,覺得X好用過8 plus, 窄d但螢幕大過8, 可以單手操作,但真係好貴唔捨得買

珍珠宮

mamee 發表於 17-11-3 22:23

其實上網可以compare 2部機,iPhone 7/8 的大細,但個mon有pl ...

Iphone x 個 mon 實際係比 8+ 細一個碼....

上係 8+.. 下係 x...

侯爵府

kimmama 發表於 17-11-3 23:14

請問係邊換

珍珠宮

flyinsky 發表於 17-11-4 00:24
但之前check過話舊電仲ok,叫我試下reset,但reset又好煩嘛,而且重點係慢左,不過x最吸引係大mon而機細過plu ...

Iphone x mon 實際上係細過 8+ ga..

首頁

尾頁

跳至