0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無jm有埋身餵人奶 之後轉奶樽餵奶粉嘅經驗可以分享 例如bb大約要用幾多時間適應 有無特別野要注意 計劃出年年頭返返工 未必有得泵奶 想睇下大家有無分享 唔該

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

回覆樓主

都要慢慢比佢試一歺奶粉,因為BB都要適應用奶樽,未必即係識啜,未必肯食,慢慢試,奶樽唔得,大d可用飲管

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主

睇個人。你宜家可以整餐奶粉比佢提前適應下,我阿b係半人奶,兩者佢都飲,唔抗拒。

大宅

elaine0 發表於 17-11-7 16:10
bb幾大? 出年年頭,咁應該差唔多加固,早晚埋身,中午下午可以食固,唔一定要放棄人奶

如果真係餵唔到, ...
係喎 年頭有半歲要加固 咁跟你建議可能唔使轉都得 多謝提醒~!

大宅

Yingying607 發表於 17-11-7 15:57
都要慢慢比佢試一歺奶粉,因為BB都要適應用奶樽,未必即係識啜,未必肯食,慢慢試,奶樽唔得,大d可用飲管
...
jm提醒半歲開始加固 未必使轉奶粉 但我係咪都可以試下泵出黎俾佢試下用奶樽呢

大宅

RubyYu07 發表於 17-11-7 16:21
睇個人。你宜家可以整餐奶粉比佢提前適應下,我阿b係半人奶,兩者佢都飲,唔抗拒。
...
想問下 半人奶b你會唔會另外餵水

男爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

薯仔係隻貓 發表於 17-11-7 16:47
jm提醒半歲開始加固 未必使轉奶粉 但我係咪都可以試下泵出黎俾佢試下用奶樽呢 ...

你泵出來比佢試奶樽,試d返工泵唔泵到奶,冇得諗,唔好唸
早d比佢試吓奶樽

男爵府

回覆樓主

到你返工時,奶奶唔係佢主要食糧,泵唔泵到奶唔駛緊張,冇得泵咪收工早晚埋身

大宅

回覆 Yingying607 的帖子

多謝你

男爵府

薯仔係隻貓 發表於 17-11-7 17:30
回覆 Yingying607 的帖子

多謝你

唔駛客氣

珍珠宮

薯仔係隻貓 發表於 17-11-7 16:48
想問下 半人奶b你會唔會另外餵水

我都會餵少少,因為始終有飲奶粉,驚熱氣。有時又會打C egg,就比佢飲。

薯仔係隻貓    發表於 17-11-8 11:32

首頁

尾頁

跳至