親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

1213 發表於 18-1-16 18:25
mark 底先,反正一定多到食唔晒,今次唔開的留返下次去先食

mark底左啦,上次食唔到,今次會去食。今次同囡去馬場洞撐枱腳
Vincent Willem van Gogh,1853年3月30日-1890年7月29日,是位荷蘭後印象派畫家代表人物。

大宅

畀面勳章

happylife1210 發表於 18-1-16 15:27
其實有冇人知初一果邊明洞啲商鋪同樂天百貨開唔開門架?我而家心大心細,如果初一冇街行,我就去南怡島一天 ...

初一明洞都多鋪開,話哂旅遊區,應無問題。我都初一到,同囡行下明洞食下野,去首爾塔。
Vincent Willem van Gogh,1853年3月30日-1890年7月29日,是位荷蘭後印象派畫家代表人物。

大宅

畀面勳章

yp26 發表於 18-1-16 18:05
係 好多野想食 但新年有d又怕佢唔開

我都係簡係韓巢到寫全年無休個d會初1,2去食,其他就初3打後去食。我今次會再去loco食,但初4先開。

男爵府

momomomopig 發表於 18-1-17 08:22
我都係簡係韓巢到寫全年無休個d會初1,2去食,其他就初3打後去食。我今次會再去loco食,但初4先開。 :funny ...

我有一間想食嘅韓牛店都係寫住全年無休,我搵當地人問過話初一會休息,所以唔知果啲資訊岩唔岩!

大宅

畀面勳章

happylife1210 發表於 18-1-17 08:27
我有一間想食嘅韓牛店都係寫住全年無休,我搵當地人問過話初一會休息,所以唔知果啲資訊岩唔岩!
...

噢!可能真係未必真實。隨緣啦,去到開就食,唔開就求其找間食。

珍珠宮

MissMaMa 發表於 18-1-16 20:34
唔該晒但之前兩次住明洞,發覺坐地鐵成日要轉線,唔太方便,所以今次想住首爾站。 ...
有冇睇 Hotel Stay Inn Seoul ? 好似唔錯 ... 有 3 張床

珍珠宮

bbasco 發表於 18-1-16 22:15
謝謝提點, 好好呀你
呢到個個都好好架

珍珠宮

momomomopig 發表於 18-1-17 08:12
mark底左啦,上次食唔到,今次會去食。今次同囡去馬場洞撐枱腳
我地好悶, 有 d 野次次都要食 ... 所以唔係好多 quota 食新野 ... 唯有去多幾次

子爵府

momomomopig 發表於 18-1-17 08:39
噢!可能真係未必真實。隨緣啦,去到開就食,唔開就求其找間食。
...

我都係搵定想食嘅都是真係冇開埋他附近有咩食囉都冇乜所謂嘅

大宅

畀面勳章

回覆樓主:

大家係韓國會用咩上網, 數記還未出優惠。上次暑假有$28日,不用買卡的,開漫遊就用得。

珍珠宮

momomomopig 發表於 18-1-17 11:55
大家係韓國會用咩上網, 數記還未出優惠。上次暑假有$28日,不用買卡的,開漫遊就用得。
...
我之前用中移 ok, 點知 16 年去到江原道完全收唔到, 17 年用泡菜卡, 今次買左 ais ... 希望 ok 啦

大宅

畀面勳章

1213 發表於 18-1-17 14:20
我之前用中移 ok, 點知 16 年去到江原道完全收唔到, 17 年用泡菜卡, 今次買左 ais ... 希望 ok 啦 ...
KLxxx 有優惠$11/日, 但6:30先開取旦.

珍珠宮

momomomopig 發表於 18-1-17 14:24
KLxxx 有優惠$11/日, 但6:30先開取旦.
我懶 ... like 卡多 d ...

子爵府

momomomopig 發表於 18-1-17 11:55
...

我都未買咭 有無用過環球個張?

侯爵府

畀面勳章

yp26 發表於 18-1-17 14:46
我都未買咭 有無用過環球個張?

我用過airsim 去大陸一天, 有餘額額, 諗住 帶佢去韓國 試下用。 另外會再買多一張sim要用到8日, 因為我哋會分開玩.

侯爵府

畀面勳章

1213 發表於 18-1-16 09:07
我地第一次去 high 1, 有冇野要留意 ?

之前都係去龍平, 貪佢交通方便, d 雪道又簡單 ... 點知 ...

high 1 我未去過, 但係睇佢雪道 ,都好適合 intermediate 及以上, 因為地理位置 聽說唔會畀龍評測 甚至會凍一些添。

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

呢度有介紹,有用sk network,可以share wifi,

https://datasimstore.com/c/_0384

另外ais 我在日本用過,好用。

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

momomomopig 發表於 18-1-17 08:22
我都係簡係韓巢到寫全年無休個d會初1,2去食,其他就初3打後去食。我今次會再去loco食,但初4先開。 :funny ...

想問下loco 嘅湯底辣唔辣?想帶對仔女去食。

珍珠宮

daisy17772 發表於 18-1-18 08:17
high 1 我未去過, 但係睇佢雪道 ,都好適合 intermediate 及以上, 因為地理位置 聽說唔會畀龍評測 甚至 ...
... 以為你去過 tim :p
我大槪望過 d 雪道, 初中級唔係好多 ... 但一條由山頂到底的初級已經夠晒我玩 ... 其他級的等教練同對仔女玩 lu ... :)

珍珠宮

daisy17772 發表於 18-1-18 08:22
呢度有介紹,有用sk network,可以share wifi,

https://datasimstore.com/c/_0384

老公就係日本用過話 ok, 所以韓國照買
之前泡菜卡用 eg sim 的網雪場收得好好 ... 但冇得賣 lu ... 希望 ais 係韓國都好用啦

貴左 tim ... 我張 ais 要 $90

首頁

尾頁

跳至