想生BB

跳至
IUI  

首頁

尾頁

男爵府

Poohpooh12345 發表於 17-11-23 23:00
咁 natural iui 左之後返屋企仲洗唔洗補多次?

無補呀⋯⋯前一晚緊張到成晚都訓唔到仲邊有力補況且我驚郁到佢流返出來,都係唔補化算d。

大宅

felixsky 發表於 17-11-23 23:02
無補呀⋯⋯前一晚緊張到成晚都訓唔到仲邊有力補況且我驚郁到佢流返出來,都係唔補化算d。
...

本身你同你老公都一切正常先做Natural iui?

大宅

felixsky 發表於 17-11-23 13:23
我加埋哂所有驗血同埋診金超聲波藥錢around $12000, 不過如果你已經驗哂AMH個d就會便好多,佢做一次iui 收 ...

你記唔記得第一次見醫生果時係day 幾?我check左AMH喇,一切正常,我有興趣想去勝利試NATURAL IUI ,洗唔洗預早book? 沾下你啲孕氣先

男爵府

Poohpooh12345 發表於 17-11-24 00:09
你記唔記得第一次見醫生果時係day 幾?我check左AMH喇,一切正常,我有興趣想去勝利試NATURAL IUI ,洗唔 ...

你想搵我個醫生嗎?我個醫生係中環有診所不過貴d, 你去尖沙咀個間睇會平d架因為我早幾個月已經留意定自己around day 幾排卵,所以我book 左day 13去初診,個時其實第一次見醫生,咩都未check過架,AMH都係個日先抽血驗,輸卵管都無check架...所以你驗哂其他野已經好好同埋對做iui會慳左好多check呢check路錢,加油

男爵府

Poohpooh12345 發表於 17-11-24 00:09
你記唔記得第一次見醫生果時係day 幾?我check左AMH喇,一切正常,我有興趣想去勝利試NATURAL IUI ,洗唔 ...

唔記得講...唔使預早book, 我大概早一個星期到book架喳,我原先諗住只係做下檢查,無諗過做iui架...

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 07:49
你想搵我個醫生嗎?我個醫生係中環有診所不過貴d, 你去尖沙咀個間睇會平d架因為我早幾個月已經留意 ...

我輸卵管AMH都CHECK晒,我今日係DAY 11,搞到我想今日去試下睇醫生

男爵府

Poohpooh12345 發表於 17-11-24 09:16
我輸卵管AMH都CHECK晒,我今日係DAY 11,搞到我想今日去試下睇醫生

你day 幾排卵架?但你呢排有無養大粒卵呀?每日食雞蛋同黑豆可以養靚粒卵架...

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 09:23
你day 幾排卵架?但你呢排有無養大粒卵呀?每日食雞蛋同黑豆可以養靚粒卵架...
...

我Day 1到而家(Day 11)食左2日蛋咋,每次兩隻,我無食黑豆丫, 不過我有keep住睇中醫

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 09:23
...

我平時Day 14至Day 16排卵,頭先check紅D都未開始有淺線

男爵府

Poohpooh12345 發表於 17-11-24 09:32
我Day 1到而家(Day 11)食左2日蛋咋,每次兩隻,我無食黑豆丫, 不過我有keep住睇中醫
...

其實day 1即m到既時候都唔駛甘早食定雞蛋黑豆養卵既...可以m完左先食,不過你有飲中藥都好既

複式洋房

Manmanman12345 發表於 17-11-8 21:34
我都係搵周醫生,初診感覺良好就去馬做IUI , 怕又搵另一個又要適應過,最後整體都幾好,檢查時都無流血咼 ...

想請問下醫生有冇講如果amh太低iui都做唔到,因為我amh好低唔到一

別墅

回覆 felixsky 的帖子

wow..你好勤力, 食咁多野..我都要勤力d先得~想問你果隻Fertilaid 係藥房有無得買架.?

男爵府

Rencyyeeyee 發表於 17-11-24 13:26

wow..你好勤力, 食咁多野..我都要勤力d先得~想問你果隻Fertilaid 係藥房有無得買架. ...

無辦法啦⋯⋯因爲之前排卵紅d無深粗,之後都係跟呢度既jm學野先至識食喳!話時話隻fertilaid 我覺得幾好,不過有d人食左會打亂左m期,我本身就24-25日經,我一路都想調理返去28日,食左呢隻藥幫到我變返28-29日,同埋明顯排卵有深粗隻藥好似唔見香港有得賣...我響iherb買架。不過人人反應唔同,唔知你岩唔岩食架

別墅

咁我應該趕唔到今個CYCLE食喇, 又未買..而家係排卵期, 過多幾日應該出黎lu..食蛋同飲黑豆水補一補先..^^
**尋晚打左第1次針, 聽朝見醫生..有dd緊張

男爵府

Rencyyeeyee 發表於 17-11-24 14:57

咁我應該趕唔到今個CYCLE食喇, 又未買..而家係排卵期, 過多幾日應該出黎lu..食蛋同 ...

我個時見醫生都好緊張加油祝你有靚卵

別墅

Poohpooh12345 發表於 17-11-7 17:21
想問JM係邊間做IUI而又成功左?
我黎緊1月想試做iui,但唔知搵邊間好
我CHECK晒所有野係正常,輸卵管都通, ...

我係仁安做,毛醫生,大概130000,不過係4年前做架啦~

複式洋房

felixsky 發表於 17-11-23 10:12
我其實係做natural iui架,我4號做架,宜家已經我放精前無打針食藥,我只有一粒卵架喳:happ ...

你好呀!
可唔可以提供下 係邊間做同穩邊位醫生?
我排卵不準,好多時day19-30, 我需要幾時約見醫生? 謝謝(emoji)

男爵府

pencat161202 發表於 17-11-24 17:19
你好呀!
可唔可以提供下 係邊間做同穩邊位醫生?
我排卵不準,好多時day19-30, 我需要幾時約見醫生? 謝謝 ...

可以,我pm你呀。你紅D深粗係大概邊幾日?我係大概day 14-16深粗所以我day 13去睇...

大宅

HWppB 發表於 17-11-24 11:13
想請問下醫生有冇講如果amh太低iui都做唔到,因為我amh好低唔到一

AMH 太低醫生建議直接做IVF 呀

大宅

felixsky 發表於 17-11-24 18:12
可以,我pm你呀。你紅D深粗係大概邊幾日?我係大概day 14-16深粗所以我day 13去睇...
...

keropi 朋友。。
可唔可以pm埋我吖
我會去台灣初診王家瑋。。
返黎睇董醫師。。
睇中醫就話我地無問題。。。
但成3年都未中過
可以我都想natural iui...
嘭嘭聲

首頁

尾頁

跳至