用戶登入

找回密碼 | 註冊

25oC.75%

義工

自由講場 今日: 3469|主題: 955669

跳至
小心!!旅遊公司- Asia Go  

大宅

國民生產總值:3897

真係一肚氣,成件事要數返2個月前,9月初收到rp間謀人寺 cold call 電話$2888 book 3晚 布吉 + 2晚澳門巴黎人酒店。

咁岩我又真係打算10月去澳門、11月去布吉,諗住都好抵,就買啦, 哈, 根住就係麻煩嘅開始。
9月廿號左右打去book 定布吉酒店,Asia - go d staff 都仲話ok book 左, 咁我就無再問啦, 去到10月3想book 月底澳門, 就話full 哂呀、無房、要我改第二日,咁我好啦改遲兩日去, 但佢話要9th 先confirm booking, 已經質疑點解要成個星期,但佢地話要等對方酒店confirm 同其他部門出單, 所以要等多幾日, 咁無辦法唯有等。

但等到10th 都無人打俾我, 我就打去問confirm 成點, 佢地話無呢個record
咁我10.3號同鬼講野? 再同我講又無房啦、book 唔到呀, 俾另一間酒店我呀, 我話無可能一改再改日子, 我就要求cancel package order, 叫佢退錢。 當然 唔肯啦~

來來回回再send 多幾次email 俾佢地,開頭都有打俾我問可唔可再改日子book 澳門, 我話唔得, 因為我已經唔會再去澳門,再黎就話我9月已經book 左布吉,所以唔可以退。
我話酒店我未去,點解唔可以退,佢地實牙實齒話佢地已經同布吉酒店confirm左, 即我個package 用左所以唔可以退! 我話口講無憑, 因為我從來無收過任何email 通知已book 布吉酒店嘅資料, 根本就係佢地單方面噏話book左。
sweating::sweating

大宅

回覆樓主:

到11月初我再send email 去要求cancel 已經無人覆我,我再打去問cancel 成點, 佢地話已經confirm 左酒店唔可以cancel, 話出發前7日會出confirmation 仲大大聲話叫我email 酒店問下booking.
好, 我就email 酒店問,當然酒店reply 返黎個結果係無record 啦!!!! 而到現在,出發前3日,都仲係未收到任何野confirmation letter!!!

更新*** 自己公司印都串錯 公司名 Asia go international Groud???!!!
依家仲有幾日出發,我都唔敢book 另外book 布吉酒店、佢地又唔俾我cancel,我依家都仲未知點算。。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

子爵府

國民生產總值:13543

回覆樓主

嘩,咁大鑊,可唔可以去旅遊業議會投訴嫁
我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

琥珀宮

國民生產總值:160861

nelsonyp 發表於 17-11-8 15:15
到11月初我再send email 去要求cancel 已經無人覆我,我再打去問cancel 成點, 佢地話已經confirm 左酒店唔 ...

即係呃錢。

大宅

lovececing 發表於 17-11-8 15:20
嘩,咁大鑊,可唔可以去旅遊業議會投訴嫁

我已經投訴左去消委會, 但更大鑊嘅在後。。。
因為懷疑唔係hk 公司登記。。。 消委會係做唔到野

瑪瑙宮

國民生產總值:135449

2018勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 2017媽媽節 15週年勳章

呃錢

寶石宮

國民生產總值:272007

2018勳章 狗年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 想生BB熱投 我的育兒心得勳章 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 2017媽媽節 開心吸收勳章

一睇都知係呃錢
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

國民生產總值:20561

回覆樓主:

係咪用信用卡俾錢?睇下間公司係咪扣人仔,或者係大陸公司

大宅

國民生產總值:3384

真係堅大鑊喎

我建議你再一次直接contact酒店, 如果都係無booking, 甘你真係要另訂酒店, 因為要出發, 唔拖得

至於Asia Go, 呢單野係要報警

侯爵府

國民生產總值:21753

回覆樓主

打嚟 sell 嘢,我一向吸線

visa 過數,試下同銀行講佢不能提供服務,退錢

大宅

1仔1女 發表於 17-11-8 16:28
係咪用信用卡俾錢?睇下間公司係咪扣人仔,或者係大陸公司

扣港紙

大宅

-maymay- 發表於 17-11-8 16:49
真係堅大鑊喎

我建議你再一次直接contact酒店, 如果都係無booking, 甘你真係要另訂酒店, 因為要出發, 唔拖 ...

報警受唔受架?

大宅

youhello507 發表於 17-11-8 16:52
打嚟 sell 嘢,我一向吸線

visa 過數,試下同銀行講佢不能提供服務,退錢

其實我用credit card 過數嘅第二日已經打去銀行諗住叫銀行hold 住唔好pay, 但銀行話已經扣左錢,無得hold transation

大宅

國民生產總值:4885

2018勳章

有無send 返酒店話無record 個email 比呢間野?

珍珠宮

國民生產總值:31408

2017媽媽節

回覆樓主:

直頭係詐騙喎,試下報警啦
唔好叫我PM,想知就比D誠意主動PM

大宅

國民生產總值:3384

回覆 nelsonyp 的帖子

唔會唔受理, 只不過未必可以做到野, 但備案係有必要嘅
間中新聞都會見到有報導話網上商店行騙一類案件吧? 警方夠料就可以做到野, 而且相信你唔會係單一事件

男爵府

國民生產總值:6724

回覆樓主:

以為係AirAsia添!

一定要報警備案啦,如果有多人報警同一公司,應該會快查啩?!

大宅

心大心細 發表於 17-11-8 17:22
以為係AirAsia添!

一定要報警備案啦,如果有多人報警同一公司,應該會快查啩?!

真架? 我打去警局問下先, 唔該哂你地

男爵府

國民生產總值:8462

nelsonyp 發表於 17-11-8 15:53
我已經投訴左去消委會, 但更大鑊嘅在後。。。
因為懷疑唔係hk 公司登記。。。 消委會係做唔到野

之前已經有好多呢類騙案,不過以前係only澳門或澳門+珠海酒店

侯爵府

國民生產總值:21753

nelsonyp 發表於 17-11-8 16:54
其實我用credit card 過數嘅第二日已經打去銀行諗住叫銀行hold 住唔好pay, 但銀行話已經扣左錢,無得hold ...

冇得反口的

但你有證據,佢提供不到服務,有機會退錢

銀行會俾份 form 你填,俾證據,申請

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎