論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

第一次請印姐姐同埋照顧new born, 應該請廿幾歲定三十幾歲好呢?

廿幾歲我又驚佢會容易俾人搞大個肚,三十幾歲又驚冇咁好體力。

別墅

回覆樓主:

我請果個34歲,主要係睇中佢都生咗兩件,而呢個年紀比較定性。20幾歲果d我唔放心

JD930    發表於 18-4-10 11:47

水晶宮

wai829 發表於 17-11-8 22:21
第一次請印姐姐同埋照顧new born, 應該請廿幾歲定三十幾歲好呢?

廿幾歲我又驚佢會容易俾人搞大個肚,三十 ...

吓,3x歲無體力??? 照顧BB要好大力?

姐姐照顧老人家就怕體力唔夠扶抱及幫老人家沖涼。

而且2x歲, 我反而擔心無耐性又公主病。
天空之城, 快樂之地

侯爵府

回覆樓主:

我嗰個2x歲,聽教聽話體力好,係扮靚D

JD930    發表於 18-3-23 16:35

大宅

回覆樓主:

我姐姐29歲。比較定性

大宅

30左右保險d

大宅

梗係30幾歲好,太後生驚佢未定性

男爵府

點解唔係睇識唔識湊b來揀??

男爵府

親子王國15週年勳章

回覆 wai829 的帖子

我會選擇廿幾歲,但最好係結咗婚,有小朋友,這樣起碼有穩定,和有推動力為個家去工作搵錢!

大宅

最好2幾,我而家請咗個35,搬張櫈都冇力,等我搬

別墅

cutie_sheep 發表於 17-11-10 10:07
最好2幾,我而家請咗個35,搬張櫈都冇力,等我搬

完蛋了!我請的42歲,會不會太老

珍珠宮

減齡達人勳章 MommyPanel勳章 2018復活節勳章 陪月勳章

回覆樓主

我請30-35歲左右,比較穩重,但又唔驚會冇體力湊b

複式洋房

meetrush 發表於 17-11-10 12:36
完蛋了!我請的42歲,會不會太老

我屋企果個都42,不知幾大力,梳化、大櫃都搬得起,唔洗擔心

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

我會請三十几嘅, 因為二十几歲自己都未搞得掂, 點會識湊BB.
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

子爵府

回覆樓主:

年紀大感覺穩重d,上星期先揀咗個45歲俾我奶奶

大宅

如果湊NB一定菲律賓工人好,衛生和安全意識較好,我請工人一向喜歡找已婚,最好32歲至38歲,性格成熟穩重,有經驗有體力。

複式洋房

回覆樓主

我姐姐28歳,未婚。係好有氣有力,但係有唔成熟感覺。見佢放假去玩啲相都幾放。始終要佢帶小朋友都有啲晤放心。最重要係佢好似係 黎working holiday 甘。話佢一句都頂到行。完約又話要去搵男朋友。佢似主人多過我。

複式洋房

真係睇彩數, 我之前請個36歲但無結婚有拍拖, 以為佢咁年紀都定性, 點知做未夠2年就話要回鄉, 之後仲走埋佬無返黎....唉

男爵府

我個姐姐上工時30幾, 有仔女, 個仔升中學,
因為果邊學費貴, 姐姐好緊張份工.

男爵府

我果個三十七歲,好大力,但腦退化咁。好問唔問,永遠唔清楚唔問,簡單又清楚嘅多此一問。
比如說,叫佢整麵包with bread & butter.
佢就拿隻蛋出來,話,,fry this egg?
叫佢買念慈菴,(成個盒比佢帶去)
佢就問,to pharmacy? (佢之前都買過)藥呢D梗係去pharmacy 啦。

首頁

尾頁

跳至