網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

平平常常 發表於 17-11-20 14:11
在京東買手機是否也可以去京東自提點拿貨?

借問一下,怎樣在京東App裡面查看京東自提點的地圖分佈?

手機比較貴重,只有自提站揀,自提櫃及外判自提點都唔會有得揀。

我見app無顯示地圖,只有地址,唯有轉用地圖apps睇。

翡翠宮

rl2999 發表於 17-11-20 09:16
你知而家時下年青人喇!手機一慢d就嘈嘈嘈!
佢話見同學用oppo裝勁多apps都無話記憶體不足喎,加上女孩子 ...

新一代Android可能無堆積咁多垃圾,硬件又進化咗好多,而家買機一定好順。OPPO R11用高通660cpu係超快,絕對好過C9pro,用粒前2代CPU。

男爵府

lyh80115 發表於 17-11-20 17:39
新一代Android可能無堆積咁多垃圾,硬件又進化咗好多,而家買機一定好順。OPPO R11用高通660cpu係超快,絕 ...

Thx a lot!
咁我睇下買邊部先⋯

男爵府

lyh80115 發表於 17-11-20 17:32
手機比較貴重,只有自提站揀,自提櫃及外判自提點都唔會有得揀。

我見app無顯示地圖,只有地址,唯有轉用 ...

吾係可直送香港?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 17-11-12 12:04
睇過條款,7日有問題包從香港退,但唔換。之後保修要去深圳寄回京東或送到京東自提站。
...

香港有京東自提站吗?修理要运番大6定香港修?

翡翠宮

rl2999 發表於 17-11-20 21:38
吾係可直送香港?

好多可以直送,嗰位jm問有無内地自提站,北上攞會快過直送香港,我上兩個月買手機都係去深圳自取,等唔切三四日送香港。

翡翠宮

Jasmine-4711 發表於 17-11-20 21:55
香港有京東自提站吗?修理要运番大6定香港修?

香港未有呀,直送香港7日有壞包退,之後有問題就要攞上深圳寄回京東或送回京東自提站。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

lyh80115 發表於 17-11-20 22:27
香港未有呀,直送香港7日有壞包退,之後有問題就要攞上深圳寄回京東或送回京東自提站。
...

咁離深圳最近的東京/東京自提店係边?廣州?

翡翠宮

Jasmine-4711 發表於 17-11-20 22:41
咁離深圳最近的東京/東京自提店係边?廣州?

例如羅湖有個就喺蔡屋圍嗰邊;唔想去的話,關口搵快遞寄回京東退、換、修又得。

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-11-20 17:32

我見app無顯示地圖,只有地址,唯有轉用 ...

那也合理。

我在想,去自提站提貨會比集運快,而且可以當天即場拆包裝檢查手機,試機,如果有問題就可以當天去自提站退換貨。對不對?

我發現一個方法,就是在維信關注「京東便民」,進去個人中心-附近自提點,可以輸入深圳地方,它會顯示最近的一些自提點,有顯示距離,按進去就會看到地圖。我今天才知道有騰訊地圖的存在!

翡翠宮

平平常常 發表於 17-11-21 21:01

那也合理。

係架,可以即時用部手機玩番一兩日,有問題即上京東app申請退/換,有上門收、寄回、送回自提站三種方法。

換貨而揀上門收的話,佢會帶埋部新機上門一換一,當然逗留内地時間長先得。

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-11-21 21:35
係架,可以即時用部手機玩番一兩日,有問題即上京東app申請退/換,有上門收、寄回、送回自提站三種方法。
...

哇,可以上門換貨咁好服務啊!
要收費嗎?貴不貴?

翡翠宮

平平常常 發表於 17-11-21 21:44
哇,可以上門換貨咁好服務啊!
要收費嗎?貴不貴?

我返鄉下試過啦,買鞋換碼,飯煲有問題換貨,效率仲係超快。

質量問題上門換貨好似係免費,非質量問題如換尺碼收8蚊,Plus會員或者京享值極高(我都未達到)就全免。

珍珠宮

lyh80115 發表於 17-11-21 21:51

我返鄉下試過啦,買鞋換碼,飯煲有問題換貨,效率仲係超 ...

京東在物流、自提、退換貨這些方面做得不錯,讓人購物無後顧之憂,鼓勵人放心在它那裡購物。我有點開始越來越喜歡京東了。

首頁

尾頁

跳至