興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

q370006 發表於 17-11-27 09:14
tks for sharing.

用順豐落香港? 一直擔心會唔見或者壞左,不敢集運。。是咪都照填手機都得?

京東而家搶購中,128GB官方價,唯一肯直送手機嘅内地網站,運費¥24,7日有壞包退。不過佢個搶購非鬥快,要好有恒心不停撳。

https://item.m.jd.com/product/5544014.html

男爵府

lyh80115 發表於 17-12-4 10:32
京東而家搶購中,128GB官方價,唯一肯直送手機嘅内地網站,運費¥24,7日有壞包退。不過佢個搶購非鬥快, ...

tks..剛睇到,遲左 。。幾時再有下次。。想要櫻花金

大宅

mate 10 邊度買平呢?

翡翠宮

q370006 發表於 17-12-4 11:45
tks..剛睇到,遲左 。。幾時再有下次。。想要櫻花金

正在搶購中,要有恒心不停提交訂單。

https://item.m.jd.com/product/5544014.html

男爵府

lyh80115 發表於 17-12-7 10:52
正在搶購中,要有恒心不停提交訂單。

又遲左先睇到。。佢地有無定時開賣?

翡翠宮

q370006 發表於 17-12-8 03:26

唔太清楚規律,你注册咗京東賬號,可以設定到貨通知,通常上午10:08開售。

另外摩卡金64及128GB已經任買,似乎開始多貨。

https://item.m.jd.com/product/5544036.html

翡翠宮

另一網站唯品會有櫻花粉現貨,我發現用手機app可以加¥30直送香港。不過唯品会要大陸手機號注册,最好有埋大陸銀行户口付款,地址又只准填大陸手機號

https://m.vip.com/product-1806366-342096445.html?abtid=&cid=c9e103ea-7f2c-3cae-817a-d6ca5879fe0b&msns=android-6.9.8-link&st=p-url&uid=MTYzMjk1NTIx

翡翠宮

京東櫻粉金都有貨啦,唔洗搶,送香港加¥24。

男爵府

lyh80115 發表於 17-12-8 08:04
唔太清楚規律,你注册咗京東賬號,可以設定到貨通知,通常上午10:08開售。

另外摩卡金64及128GB已經任買 ...

謝謝。。。明日準時去睇下先。。

另外,中銀銀聯是咪免手續費?

翡翠宮

q370006 發表於 17-12-8 17:12
謝謝。。。明日準時去睇下先。。

另外,中銀銀聯是咪免手續費?

係呀,仲係人仔記賬,人仔還卡數。

如果用APP付款見唔到銀聯,就去網頁版付。要輸入正中大字卡號。

男爵府

lyh80115 發表於 17-12-8 09:57
另一網站唯品會有櫻花粉現貨,我發現用手機app可以加¥30直送香港。不過唯品会要大陸手機號注册,最好有埋 ...

咩大陸資料都無。。。 都是俾心機京東算。..

男爵府

lyh80115 發表於 17-12-8 17:13

係呀,仲係人仔記賬,人仔還卡數。

tks a lot..

我有d新人卷,應該都用到? 佢雙12有無咩優惠? 京東個網未是好熟 ,唔是好識搵。。。

翡翠宮

q370006 發表於 17-12-8 17:15
tks a lot..

我有d新人卷,應該都用到? 佢雙12有無咩優惠? 京東個網未是好熟 ,唔是好識搵。。。

Mate10應該用唔到券,寫住不可用京券東券……

男爵府

lyh80115 發表於 17-12-8 17:24
Mate10應該用唔到券,寫住不可用京券東券……

淘寶華為官店日日朝早mate10 4g / 6g 櫻粉金都有貨了。我加左落購物車。但仲係有d擔心買國行版~

翡翠宮

姬絲汀汀 發表於 17-12-8 19:33
淘寶華為官店日日朝早mate10 4g / 6g 櫻粉金都有貨了。我加左落購物車。但仲係有d擔心買國行版~
...

我同事10月都係天貓華為搶到,而家京東都唔難買,好處係有直送香港,7日有壞包退,所有信用卡無手續費。

國行就自己裝返play store;Whatsapp要開晒權限,略過電池優化,鎖住喺後台。

國行多個天際通app,有大陸銀行户口付款的話,出國買流量上網好方便,唔洗另插sim卡。

大宅

lyh80115 發表於 17-12-8 20:21
我同事10月都係天貓華為搶到,而家京東都唔難買,好處係有直送香港,7日有壞包退,所有信用卡無手續費。

...

你買到天際通嗎? 我買唔到,話我冇二代身份証,得送果次用到

男爵府

lyh80115 發表於 17-12-8 20:21

...

天際通唔用可以delete?
whatsapp 同line 冇delay?
裝返play store 就完全同港行一樣?

翡翠宮

jkswoo 發表於 17-12-8 21:31

喔,原來香港身份用唔到

翡翠宮

姬絲汀汀 發表於 17-12-8 22:14
天際通唔用可以delete?
whatsapp 同line 冇delay?
裝返play store 就完全同港行一樣?

好多内置apps可以delete,我無理。

我部榮耀9Whatsapp開晒權限、略過電池優化、鎖定後台,暫時還可以。

翡翠宮

jkswoo 發表於 17-12-8 21:31

你部Mate10好似係國行?Whatsapp有無delay?有乜板斧設定咁呢?

裝play store容易嗎?我榮耀就咁裝唔得,要用谷歌安裝app。

首頁

尾頁

跳至