夫婦情感

跳至

首頁
45678...11

尾頁

大宅

回覆樓主

我知我不該再對他依戀,但真係好痛、好痛

子爵府

回覆樓主

樓主,你要振作啊!捱過去

大宅

spongybob 發表於 17-11-22 07:37
樓主,你要振作啊!捱過去

我隨了擔心經濟外,唔知佢會照顧到我哋幾耐。

離婚只是簽個名便可,但情感呢、真係好深好深,最後發現原來是單向的。 我又 40+, 將來都要一人過了,我好怕

珍珠宮

回覆樓主

同小三一齊幾耐?有機會係熱戀期,所以佢可以放棄所有嘢揀條女

簽紙唔駛咁急,認真上黎最少都要等分居一年,佢話要簽就叫佢自己揾律師搞手續,拖延戰術,我心情已經好差仲要照顧小朋友,冇佢咁多時間又温女又離婚

佢話比層樓你,就轉名先囉,唔得閒簽紙離婚但呢個同我利益有關呀,所以得閒,又或者要佢搞好轉名先會簽紙,總之乜都搞掂自己利益先,佢趕離婚就要佢轉名,佢唔趕咪叫條女繼續做小三先囉

將重心放返去自己身上,唔駛理佢,佢心入面得條女,你軟功硬功都唔夠佢鬥,輸新鮮感呀 照顧好小朋友,改變自己,扮下靚,買下嘢,睇下書,總之就要比佢覺得你冇佢都得,仲變得越黎越好,男人都係犯賤,你唔理佢佢先會認真諗清楚

佢同小三唔會一直相安無事,會有意見不合日子,大家都係女人,你犯嘅錯憑咩以為另一個女人唔會犯?

到時候你有一定嘅轉變,你可以有佢冇佢又得,佢想返黎決定權就係你手

不過呢個係長久戰,要時間的

大宅

Rubik 發表於 17-11-22 08:29
同小三一齊幾耐?有機會係熱戀期,所以佢可以放棄所有嘢揀條女

簽紙唔駛咁急,認真上黎最少都要等分居一年 ...

JM, 我們冇物業,佢係指租樓比我咋。所以咪擔心。

佢正式佢同小三只係4、5個月,個小三又分緊居,小三沒有情感負擔的。但佢堅稱已分手,係唔想背負惡名唧。

其實佢已經講明對我一點感覺也沒有,就算佢和小三分了,亦不想再和我一起啦。

我真係覺前路茫茫。

男爵府

laiseenine 發表於 17-11-22 07:59
我隨了擔心經濟外,唔知佢會照顧到我哋幾耐。

離婚只是簽個名便可,但情感呢、真係好深好深,最後發現原 ...

振作d, 試下大返佢,話不如細路跟你,我自己搵工做,我返工又無時間湊,扮下野話如果我將來嫁人,帶住小朋友都唔方便,睇下佢咩反應,拖住先,同小3冷卻左再傾

大宅

koalachan2002 發表於 17-11-22 09:04
振作d, 試下大返佢,話不如細路跟你,我自己搵工做,我返工又無時間湊,扮下野話如果我將來嫁人,帶住小朋 ...

我有工作的, 只是收入小。

佢知我緊D小孩,我唔想小孩跟後母呀!
小三仲要有個仔 Tim

珍珠宮

laiseenine 發表於 17-11-22 08:43
JM, 我們冇物業,佢係指租樓比我咋。所以咪擔心。

佢正式佢同小三只係4、5個月,個小三又分緊居,小三沒 ...

佢咁講你唔係信麻,打得火熱分手?我唔信!既然小三無負擔又駛乜分手

佢梗係話分咗手,費事你問,佢梗係話對你冇感情,咪點揾小三

小三無負擔姐但唔代表冇要求,遊戲先啱啱開始,玩得一年半載先見真章啦

大宅

Rubik 發表於 17-11-22 09:16
佢咁講你唔係信麻,打得火熱分手?我唔信!既然小三無負擔又駛乜分手

佢梗係話分咗手,費事你問,佢梗係 ...

咁我點好?

拖著唔簽名? 我怎會信佢哋分手吖。佢都講明我一點地位都冇,佢都唔會回心轉意啦。

但佢常對我有厭惡的態度,很難頂。

男爵府

laiseenine 發表於 17-11-22 09:20
咁我點好?

拖著唔簽名? 我怎會信佢哋分手吖。佢都講明我一點地位都冇,佢都唔會回心轉意啦。

男人係犯賤,你愈係表現愈愛佢愈唔捨得佢,佢只會覺得點對你,你都唔會離開,所以佢一d都唔緊張你囉,你仲苦苦哀求,佢更加覺得你淡而無味。佢睇中哂你既弱點,知你無左d細路唔得,表現堅強d,無話無左邊個唔得既態度!堅強d, 2仔底都要扮4條啦呢個時候,乜野底牌都比哂佢知,佢更係唔珍惜你

珍珠宮

laiseenine 發表於 17-11-22 09:20
咁我點好?

所以就係將重點放返係自己身上,改變自己,唔好理佢,男人要到失去先識得珍惜

佢話離婚就叫佢叫律師通知你,自己搞飽去,我鬼有錢拎出黎同你玩離婚,其他的事,唔好煩我,我已經夠煩!唔好主動揾佢,一個愛理不理嘅態度就可以

既然你講道理又講過,低聲下氣又試過,咁佢都係咁,點解唔換個方法,可能有驚喜

大宅

koalachan2002 發表於 17-11-22 09:31
男人係犯賤,你愈係表現愈愛佢愈唔捨得佢,佢只會覺得點對你,你都唔會離開,所以佢一d都唔緊張你囉,你仲 ...

但佢已經知道咗,我係好緊小朋友及好愛佢。

現在可以點做?

大宅

Rubik 發表於 17-11-22 09:31
所以就係將重點放返係自己身上,改變自己,唔好理佢,男人要到失去先識得珍惜

佢話離婚就叫佢叫律師通知 ...

找律師係咪好快㗎,我唔想簽。

若佢找到地方,叫我搬,咁點好?

翡翠宮

你好愛佢 (定係好驚將來一個人, 所以自我催眠好愛佢?)
佢唔愛你, 咁你可以點?

就算無呢個小三; 佢對你都好難由無變有

好好為自己打算啦, 唔好因為好驚好驚好驚好驚, 搞到自己一D自尊心都無哂

佢真係去搞離婚, 講真你可以點? 拖? 死唔簽? 為咩?

最緊要問佢拎錢養仔交租, 斷估佢唔會連小朋友都唔養.

佢份咩工黎架? 月入幾多? 係財政方面好好plan下啦, 唔好諗其他無謂野.

大宅

回覆樓主

若 C6 迫我簽,咁點算,我怕佢唔比生活費我。

點解一變就好似變到第二個人咁,跟我認識十多年的他完全兩樣。

佢對婚外情,只有小小內疚,並訴說我們情感本身有問題,只是剛巧那女子出現喎。根本一早已對我冇感覺。

翡翠宮

佢就算唔迫你簽, 夠2年佢都係會離到婚

你好好計下你一個月要幾多錢養仔, 交租要幾錢, 叫佢個個月autopay比你; 定時30號.

唔好因為唔想離所以唔傾呢個話題, 佢見你咁很愛佢, 真係個個月比2千你就死得.

大宅

mini1204 發表於 17-11-22 09:59
你好愛佢 (定係好驚將來一個人, 所以自我催眠好愛佢?)
佢唔愛你, 咁你可以點?

JM,

我好確定我係愛佢,結婚咁耐都係。
我好怕失去佢、害怕孤獨生活又係另一回事。

我知要走的、留不了。但我不懂怎調節自己的情感。 亦害怕日後和小孩子要面對的問題。

男爵府

laiseenine 發表於 17-11-22 10:02
若 C6 迫我簽,咁點算,我怕佢唔比生活費我。

點解一變就好似變到第二個人咁,跟我認識十多年的他完全兩樣 ...

樓主,先拖着先生不要簽離婚紙,你現在應該對你先生說她仍然是孩子的父親,這個仍然是他的家庭,假如他有需要,隨時歡迎她回來,一個小時也可,要過一晚也好,沒有壓力的。
另一方面,你努力裝備自己,無論外表或內涵都盡量提升,與孩子快樂生活,營造一個正面的態度和氣氛。
如果太太不會給先生帶來壓力,大部份男人都不會選擇離婚,小三最大的弱點就是逼你先生離婚,對他造成壓力。這個時候你要表現得溫柔體諒,那麼他就會感覺到對比。
當然這是持久戰及非常困難,看你覺得值不值得。如果長時間下來,你和小三的位置便好像對調了,因為你不需要再和先生糾纏在每天的柴米油鹽上,而是當他有空時,你陪他及子女去玩,當他和小三有壓力時(時間久了男女之間總有一些壓力吧,尤其小三有子女)他可以來你這裏有一些空間,那麼你的優勢會較大,你明白嗎?

大宅

laiseenine 發表於 17-11-22 09:38
但佢已經知道咗,我係好緊小朋友及好愛佢。

現在可以點做?

你C6並不懂得尊重你,你更要自強,佢和小三剛開始,起嘛一兩年先冷卻,呢個持久戰才剛開始。同自己講呢個係婚姻假期, 佢要離婚,你拖下佢,唔好同佢硬碰,用軟的,說自己太傷心要時間冷靜思考下方向,亦要諗下點同小朋友講,現在先處理孩子,叫佢唔好煩你,唔好再講。拖佢幾個月,佢再問就話朋友建議找個遊戲治療師幫小朋友過渡,自己晚上瞓唔到又食唔落,打算去見輔導,又拖佢幾個月。目標拖佢成年,佢單方簽離婚也要等一年先生效,加埋拖佢的時間,兩年後佢熱情冷卻,情況可以好D。
仔緊係跟自己,個男人老婆同仔都唔要,現在你冇得大佢㗎。佢婚離不成,佢自己會有壓力,時間長左小三會俾壓力佢, 等佢地自己去解決。
保留佢D通過姦罪證.男人不想俾人覺得佢係負心係衰人,所以會急住離婚,方便同人講自己離左婚,之後先明正言順同小三一齊。你唔離,至少破壞下佢個計劃,等佢同小三要鬼鬼鼠鼠。
將來好多未知之數,為自己好,你語言行為上試下當呢個C6是朋友,只要不談小三時也好言好語,和孩子要快樂生活,譲C6看到你們的吸引力. 自己就改變下外表,把心思慢慢放到生命的其他部分。

翡翠宮

laiseenine 發表於 17-11-22 10:17
JM,

我好確定我係愛佢,結婚咁耐都係。

我比較實際
我一定先講錢, 再講其他
一定要趁佢肯同你溝通, 講比佢聽你一個月要幾多錢養仔生活
一定要先講明個數
唔好唔講
一陣佢以為你唔講, 即係你搞得掂

你可以拖佢唔簽, 老實佢要離佢點都離到.

所以都係要講錢先. 一行出街已經要用錢, 絕對唔可以當唔知唔講.

首頁
45678...11

尾頁

跳至