自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

barbielun 發表於 17-11-13 18:28
我之前第一次嘗試喺呢個app賣嘢(買多咗怕用唔晒)。我講明不議價,D人仍然壓價。我講明要求邊度交收,啲人 ...

我賣過apple watch,啲人係咁壓,我5包表帶,又話買正版表帶好貴,要我送埋,我企硬,你係要嘅就跟上我出嘅價,我直頭叫佢搵第個

男爵府

tansyneko 發表於 17-11-14 20:23
依個app真係好差,我都試過report,但完全唔會理
賣家仲可以隨時delete 咗件物件,攪到同佢嘅對話都消失埋,諗住cap 圖攞嚟做証都唔得。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主

我都岩岩比人呃左幾百蚊 不過唔係樓主果個

子爵府

畀面勳章

Ashleycorina 發表於 17-11-15 03:31
我因為搬屋好多新袋新鞋賣,由四位數,減到三位數,都係想袋鞋有個好主人好過响雜物房。點知,d人好煩,已 ...

你賣咩我想睇下:mother:

珊瑚宮

BK Milk勳章

回覆樓主

我都有用呢個apps賣嘢,有時都遇到超煩人,我自己都有買嘢,問左交收地方唔啱,而我又想要件貨,我自己多數直接用順豐就算

好似之前買多左卸妝液,咪放上去賣,一黎就話換貨,答佢唔啱,過兩日再黎,問咩咩站交收最平幾錢,我答佢最平啦。過兩日又再黎,今晚幾點交收,我答佢,唔得喎,無帶返工囉難道賣嘢就要將件貨跟身或一定要擺公司咩⋯⋯

另一個仲攪笑,件貨開價$300,佢出價$250,我都費事覆佢,直接拒絕佢出價

侯爵府

toffeetong 發表於 17-11-14 01:03
我賣個全新的寵物飲水器,只係十蚊。仲叫我包郵,真係貪得無厭
...
有人叫我FREE野比佢,仲要送到門口! 元朗果邊(或許以為我非常喜歡吃B仔涼粉或老婆餅一定會去)
就算這裡也有D無心買,又問你.約好曬交收不要的人數不清--有交帶的人不計.唔該當積福,不想要就咪浪費大家時間
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

子爵府

回覆樓主:

我有買有賣
其實我唔介意人講價
啱價就賣,唔啱咪say no
最憎話咗要又唔入數嗰d

如果唔想人地講價
試下標明「請勿議價,議價不回」

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

jessica0768 發表於 18-1-14 02:31
我都有用呢個apps賣嘢,有時都遇到超煩人,我自己都有買嘢,問左交收地方唔啱,而我又想要件貨,我自己多數 ...

你呢個算正常了,我有件野賣$100,佢夠擔死開$50,通常呢d我視為無心買,覆都唔會覆佢

伯爵府

jessica0768 發表於 18-1-14 02:31
我都有用呢個apps賣嘢,有時都遇到超煩人,我自己都有買嘢,問左交收地方唔啱,而我又想要件貨,我自己多數 ...

你都好呀,我件衫岩岩喺大板買,仲要tag 有單,我蝕少少開$200賣,有人一黎就話 $80,今日交收,
Chi sin
有tag 俾你睇埋7800yen + 稅,我開$200都唔過份啦,講少少都可以,但$80未免太過份吧

大宅

cudy119 發表於 18-1-14 02:27
我都岩岩比人呃左幾百蚊 不過唔係樓主果個

我都有俾人呃錢,請問你係買咩嫁?我買演唱會飛

伯爵府

回覆樓主

個度咩人都有,好多姐姐買野,最離譜已經講明只限邊區交收,但都叫你去老遠地區,幾十元物品,吾去就吾要,我冇睬佢。有d人又壓價一半價錢...

侯爵府

2018復活節勳章

kkarman 發表於 17-11-13 08:57
呢個賣家都係用一貫手法,買之前就好快覆你,入晒數就潛水。要不停係佢d商品公開留言追佢先蒲頭,都係一貫 ...

Carousell 我有買過嘢,ok 啦。
三五識七,只會面交,一手交錢一手交貨。
要先入數,我只幫襯過三間 facebook 代購,係有朋友買過先會信。

侯爵府

2018復活節勳章

ucuniversal 發表於 17-11-14 09:57
咁除咗Carousel仲有無類似既App買賣野?

facebook 有 d group 有得賣嘢,但我覺得比較雜亂,所以多數賣多買的人少 。

珍珠宮

babyhoi 發表於 17-11-14 01:10
我賣小朋友書,開$120面交,
啲人唔會問下平啲得唔得、有冇得減,
而係直接「$80,聽日旺角」,
我賣個全新wifi ear phone ,賣380, 有個人覆100,邊度交收,覆都浪費時間

子爵府

畀面勳章

mybearbb 發表於 18-1-14 11:04
我都有俾人呃錢,請問你係買咩嫁?我買演唱會飛

買化妝品

子爵府

cocofashion 發表於 17-11-14 04:17
呢個垃圾買賣app,裡面勁多騙子

珍珠宮

王國教室勳章

cudy119 發表於 18-1-14 02:29
你賣咩我想睇下:mother:

我送左俾朋友,佢話可以遲d做慈善二手,當做下善事,好過再放嗰度了

珍珠宮

回覆樓主

我賣一個名牌袋,已經平了好多,有人夠膽死壓價一半....

有D 比了offer,我accept 了...之後再同我講價減幾千....嘥我時間

有個重攪笑...叫我比個名牌袋約出來睇下先⋯⋯之後再考慮!其實你要睇就去名店,我已比了多角度嘅相你睇,我唔係咁得閒serve你出來幾次

琥珀宮

回覆樓主:

依個app我連account都del埋,真係好垃x

男爵府

回覆樓主

我都唔明點解呢啲app咁多騙子個app都唔諗住解決,同yxhoo拍賣一樣

首頁

尾頁

跳至