嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

笑得好勳章

我b個pat pat好大個胎記,瘀左一撻咁,好醜怪,大d會唔會變淡

禁止訪問

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主:

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

會呀

子爵府

我仔都有,到現在9歲都沒變淡,不過又不在面部沒所謂。

男爵府

donuthk 發表於 17-11-14 12:04
我b個pat pat好大個胎記,瘀左一撻咁,好醜怪,大d會唔會變淡

我仔個小腿位置都有一噠胎記,衣家2歲喇都仲有,仲越來越大噠

珍珠宮

回覆樓主

胎記應該係唔會消退,不過有可能會淺色

已刪除用户

回覆樓主:

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

藍尾巴 發表於 17-11-15 09:00
藍藍地係屁屁果d會退,約6歲左右先會無咁明顯,10歲前應退晒。

珍珠宮

回覆樓主:

唔會退㗎,但有機會大個會淺色啲

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

donuthk 發表於 17-11-14 12:04
我發現我3個細路一出世個pat pat就有,有個去到腰都仲有,青青藍藍咁,大咗之後會淡好多,但又未至於完全冇哂。

之前聽講座個醫生話呢啲叫做蒙古斑,中國人9成以上都會有,bb大啲就會散。

個醫生仲好風趣咁講,將來大個咗都仲係好深色,可以靠醫學美容搞掂

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

如果系胎記既話,就唔會褪架,pat pat位置唔怕喇

禁止訪問

大宅

笑得好勳章

elaine0 發表於 17-11-14 12:16
咩色

醫生話會,但我小朋友3歲仲有
青青地,好似瘀佐咁

大宅

笑得好勳章

CheungKeeKee 發表於 17-11-14 14:05
我仔都有,到現在9歲都沒變淡,不過又不在面部沒所謂。
咁我個系女,女仔都想皮膚靚,雖然唔系面上姐

大宅

笑得好勳章

chengkayan 發表於 17-11-14 15:34
我仔個小腿位置都有一噠胎記,衣家2歲喇都仲有,仲越來越大噠
有冇睇過醫生呀?醫生有冇話會唔會退

大宅

笑得好勳章

我要做媽媽 發表於 17-11-15 21:40
如果系胎記既話,就唔會褪架,pat pat位置唔怕喇
始終系女仔,怕佢大個自卑,雖然人地睇唔到

大宅

笑得好勳章

loveie 發表於 17-11-15 23:32
咩色? 我自己細個都有達白色係大脾到, 大大下真係冇左
幾耐先會退?

珍珠宮

donuthk 發表於 17-11-16 09:41
幾耐先會退?

9個月到

大宅

2024勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 開心吸收勳章

我兩個仔都有架!大大下無左了。

首頁

尾頁

跳至