夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

其實我想返工,但c6話我搵到雞碎咁少,都未夠請工人,想我係屋企照顧小朋友。雖然佢有比家用,全部用係屋企開支,小朋友支出,但每次想買小小自已野(例如化妝品,學下興趣班等),都要睇佢面色,佢放工返黎,心情唔好,又會黑面,屋企有乜事情想討論一下,永遠都係佢要贏,好似用緊佢錢,永遠都抬唔起頭。我都好想返工,對自已將來生活有多小小保障,但一講返工,佢又即刻黑我面.......兩公婆不應平起平坐嗎?我永遠好似一個丐依咁,對佢搖頭擺尾

翡翠宮

回覆樓主:

想返你就行去揾工
安排好小朋友,工人
就正式上班

佢吾通打你一身

大宅

mini1204 發表於 17-11-15 23:01
想返你就行去揾工
安排好小朋友,工人
就正式上班

唉!大家都是女人真是睇到好悲哀?不過都是自己無用係嗎?

子爵府

回覆樓主:

最憎睇人面色做人,樓主老公好明系虾樓主,立即行動去揾工啦

子爵府

娃娃看天下 發表於 17-11-15 22:59
其實我想返工,但c6話我搵到雞碎咁少,都未夠請工人,想我係屋企照顧小朋友。雖然佢有比家用,全部用係屋企 ...
佢咁快對妳咁, 妳有排受. 為家庭, 為妳自己, 要安排出返來做野.
再夾錢或他全資請工人.

珍珠宮

回覆樓主:

我有工返都要睇佢面口,家中所有開支係佢,我搵得少只負責俾工人,日日睇佢面色做人真係好痛苦,有乜辦法唔通同個仔住劏房

侯爵府

回覆樓主

你搵得少過佢都係要睇佢面色架
不如見吓婚姻輔導睇吓幫唔幫到你

瑪瑙宮

你第時就比佢控制, 綑死, 得屋企, 邊度都唔使去, 而家已經係咁, 你重唔去番工? 使乜同佢申請? 已有工人睇, 搵份兼職都唔得?

翡翠宮

路, 係自己簡既
而家已經係2017年
如果係純粹呻, 無信心行出comfort zone, 無人幫到你
如果你話有幾份工唔知點選擇, 就可以討論.

你地2位都係成年人, 平起平坐; 無咩好值得驚

男爵府

你咪直接同佢講囉,我都唔想返工但你成日黑面,可以點

男爵府

回覆樓主

我老公無因為佢比家用就覺得大哂,我都勁想返工...可以等小朋友返全日去返工嗎?我都等緊呀細返埋全日去返工!好掛住以前想買乜就買乜既日子...

男爵府

開心吸收勳章

我想我老婆返工 lor.

大宅

方法好多, 女人要有自己事業! 加油!

複式洋房

我都係咁…慘

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主

揾得少,同樣要睇面色
顧得工作,顧唔到頭家,同樣會賴落女人身上

大宅

我未結婚,但如果我係你,我會諗,其實佢係咪仍然愛我呢?

別墅

Angelice-BeBe 發表於 17-11-16 18:38
揾得少,同樣要睇面色
顧得工作,顧唔到頭家,同樣會賴落女人身上
你講得好岩,係我心聲,c6對屋企d野好高要求,唔敢返工都係其中一原因。第二原因係小朋友仲細,一個4歲,一個兩歲,同埋係d好頑皮0既小朋友,(可以係滑梯高處跳落黎,乜都唔怕果種)我真係唔多放心工人湊

男爵府

回覆樓主

抱抱

子爵府

娃娃看天下 發表於 17-11-17 18:45
你講得好岩,係我心聲,c6對屋企d野好高要求,唔敢返工都係其中一原因。第二原因係小朋友仲細,一個4歲,一 ...

咁你搵日老公放假,等老公獨力湊小朋友一日,你去去街、睇戲、食好野,你老公自然明白全職湊小朋友係幾辛苦

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

細既3歲之後返下幾個鐘part-time 啦,搵多兩個錢唔駛下下買野問老公嘛

首頁

尾頁

跳至