自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

aliensss2008 發表於 17-11-20 01:00
唔好再讚樓主個仔叻啦
根本成件事簡直係災難
又危險到爆

當然咁細個可以自己搞到電器尤其洗衣機呢d高危電器係好危險,樓主當然要正視呢個問題,但真心我真係覺得佢個仔好叻!呢2樣野冇衝突嘅~

珍珠宮

男爵府

回覆樓主:

見到你咁既情況都想象到有幾嘔心&發癲

不過其實小朋友學識自己放衫去洗衣機表面看係好事,但事實係。。。

1)佢有無知道如果衣物特別污糟係要另外處理左先 ?(如尿,屎,汁,油,飯粒,紙巾。。。)如果佢未被教育對呢類污垢有足夠認知,實是唔好比佢直接放洗衣機啦,真係盞攪到大人, 其實放落污衣籃都係同樣教育到自理呢樣野,最後大人自己再 scan 先放機

2)小朋友衫直接放機? 咁係咪即是同大人衫一齊洗? 會唔會唔係咁衛生呀,始於大人分泌,出汗等細菌比較多

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主

男爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

樓主,唔好怪我,我睇完你個post,我忍唔住笑左,因為你形容得太生動
但另一話題,會唔會教小朋友將污糟衫放入另一籃,你之前又可以check,同咁細小朋友開洗衣機門比較危險d!

珍珠宮

cancan^^ 發表於 17-11-20 01:05
當然咁細個可以自己搞到電器尤其洗衣機呢d高危電器係好危險,樓主當然要正視呢個問題,但真心我真係覺得佢 ...

只能說大家對叻有不同睇法

總之樓主要留意呀
同埋祝福你部洗衣機

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

fionstone 發表於 17-11-19 01:39
繼上次阿仔扔埋條片入洗衣機洗後,我覺得已經係終極,勁過廁紙,清理珠珠搞足成日 點知今次仲勁 ...

3歲仲未識去廁所poo? 雖然識放入機叻, 但識去大小都好重要喎!
放下自在

大宅

回覆樓主:

你開機洗衫前唔check架?點解唔將衫放入污衣先?

子爵府

教小朋友放去洗衣籃. 媽媽幸苦了!!!

珍珠宮

畀面勳章

每件衫要 check 左先放入洗衣機

男爵府

15週年勳章

樓主你下次洗衫之前真係要睇清楚

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至