樓市動向

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔熟唔做,同埋如果大陸有人睇住會好啲
不要從別人的嘴裡去認識我

禁止訪問

男爵府

crystal媽咪 發表於 17-11-28 21:10
唔熟唔做,同埋如果大陸有人睇住會好啲

我都覺得係

男爵府

~Yenyen~ 發表於 17-12-4 22:54
不如買工廈仲好啦

工廈無研究,唔太識遊戲規則,而且銀碼好大

水晶宮

畀面勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

回覆 mee-HK 的帖子

我想問: 搞唔掂國內的按揭啊, 又無錢一次過俾。請問廣東那個城市可以做香港人按揭? 沒有中國稅收

生日月, 開心過

伯爵府

mee-HK 發表於 17-11-27 13:34
講大陸投資我有經驗啊東莞依家好高位啦市區都2萬78甘上下,我12年入手8千蚊平方。中山依家 ...

想問知唔知新會d舊樓係咪唔值錢,我老公同99有層係嗰度,但99走咗,層樓都唔知點搞?

伯爵府

雪文 發表於 18-1-26 14:06

我想問: 搞唔掂國內的按揭啊, 又無錢一次過俾。請問廣東那個城市可以做香港人按揭? 沒 ...

好多年前係香港買過個大陸單位,發展商係香港賣和有香港銀行做按揭.

大宅

rubycourt 發表於 18-1-26 17:15
想問知唔知新會d舊樓係咪唔值錢,我老公同99有層係嗰度,但99走咗,層樓都唔知點搞?
...

新會未去過唔係好了解睇佢幾線城市咯,依家大陸d五線城市房價都過萬啦,唔會唔值錢嘅!你上網查下你套樓所屬樓盤啦,會有more information噶。

大宅

雪文 發表於 18-1-26 14:06

我想問: 搞唔掂國內的按揭啊, 又無錢一次過俾。請問廣東那個城市可以做香港人按揭? 沒 ...

我係聽過好似可以貸香港銀行⋯但我未試過,你問清楚果邊agent,我都唔係好清楚費時誤導你
我淨係知道依家大陸好多地方限購,沒納稅證明唔俾買,同埋好多地方都唔受港澳同胞買

水晶宮

mee-HK 發表於 18-1-26 18:54
我係聽過好似可以貸香港銀行⋯但我未試過,你問清楚果邊agent,我都唔係好清楚費時誤導你
我淨係知 ...

我地惠州人想買惠州。 應該都搞唔到,不過見hk dxxx 人講恆生可以做到。

Thank you
生日月, 開心過

水晶宮

koalachan2002 發表於 17-11-28 12:25
佛山都係啦,如果舊年三月左右買,九月十月已經一個double,激到我生蝦咁跳
...

我次次被老公阻止,由6000元一平方到現在一倍。嘆氣
生日月, 開心過

水晶宮

rubycourt 發表於 18-1-26 17:17
好多年前係香港買過個大陸單位,發展商係香港賣和有香港銀行做按揭.

方便透露在哪裡嗎?
我看碧桂園有,但是好像是公寓。 又說不要買公寓
生日月, 開心過

男爵府

雪文 發表於 18-1-26 21:01
我次次被老公阻止,由6000元一平方到現在一倍。嘆氣

而家一倍不特止,仲要限購

水晶宮

rubycourt 發表於 18-1-26 17:15
...

去 房天下, 國內好多網站都能查到二手價,當然你要打折,通常賣不到這個價。
你試下在Google 或百度打你的屋苑名字
生日月, 開心過

水晶宮

mee-HK 發表於 17-11-27 13:34
講大陸投資我有經驗啊東莞依家好高位啦市區都2萬78甘上下,我12年入手8千蚊平方。中山依家 ...

唔好意思,我又問
香港的銀行或財務公司可否按揭國內的房產呢,有人問過嗎?
生日月, 開心過

首頁

尾頁

跳至