美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

本身用緊elta md 41, 夏天用好地地, 但呢個天氣用有d乾...連累到之後上粉都唔貼.....又懷疑佢同我隻cream 唔夾 (用緊AD+ face moist), 次次上完face moist再吹埋頭 (起碼5min)先用elta, 都係有少少擦膠碎..........而且一用完防曬感覺皮膚即係乾左.....試過唔用防曬, face moist後直接上粉就完全冇乾的問題....

想轉左隻防曬佢, 有邊隻物理防曬會好D, 冇咁乾又唔易起擦膠碎呢? 謝謝呀

水晶宮

回覆樓主:

用緊Dr. G和Juice Beauty CC cream, 兩隻都好好

男爵府

Elenalan 發表於 17-11-20 17:04
用緊Dr. G和Juice Beauty CC cream, 兩隻都好好

Dr. G係邊隻? 純物理嗎?Juice Beauty呢個牌子我孤陋寡聞未聽過添, 佢係CC cream, 但有埋防曬?? 如果係咁, 直接用有防曬既粉唔用防曬唔知得唔得呢?
有諗過AD+隻防曬不過唔知乾唔乾或者笠唔笠...(佢d野我覺得偏潤..)
THANK YOU

複式洋房

回覆樓主

我用three既物理防曬,冬天唔乾呀

男爵府

pol_326 發表於 17-11-20 17:16
我用three既物理防曬,冬天唔乾呀
係植物自然防曬乳嗎?? 官網好似搵唔到佢, 見到係淘寶有...
佢官網好似得2017出果隻balancing uv protector?? 果隻好似唔係純物理...?

水晶宮

你估我唔到 發表於 17-11-20 17:13
Dr. G係邊隻? 純物理嗎?Juice Beauty呢個牌子我孤陋寡聞未聽過添, 佢係CC cream, 但有埋防曬?? 如果係咁, ...

Dr. G Green Mild Up Sun SPF 50 PA++++
Juice Beauty cc cream係有色純物理防曬,20% Zinc oxide,其實好sheer冇乜coverage,加左tint純粹減少物理防曬泛白感。

你可以用防曬粉底,但我估要厚搽先夠protection 。

AD+呢d天氣用我覺得乾,我係敏感乾肌。

男爵府

Elenalan 發表於 17-11-20 18:17
Dr. G Green Mild Up Sun SPF 50 PA++++
Juice Beauty cc cream係有色純物理防曬,20% Zinc oxide,其實好 ...

thanks! 睇睇juice beauty 先!
呢隻應該唔會起擦膠碎?唔該晒

水晶宮

你估我唔到 發表於 17-11-20 18:20
thanks! 睇睇juice beauty 先!
呢隻應該唔會起擦膠碎?唔該晒

我用Dr. G和Juice Beauty都冇起擦膠碎

男爵府

Elenalan 發表於 17-11-20 18:26
我用Dr. G和Juice Beauty都冇起擦膠碎

thanks

子爵府

Elenalan 發表於 17-11-20 18:17
Juice Beauty cc cream係有色純物理防曬,20% Zinc oxide,其實好 ...

請問大約price同 where to buy

首頁

尾頁

跳至