網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

用鑫航,上星 期三出貨扣到今日仲未有動靜,有無人呢排集運都被扣關呀?放行左未?扣左幾日呢?

大宅

回覆樓主:

昨晚先至集整和付運,睇下幾時收件

大宅

用順豐集運,17號到依家都仲係大陸,問左兩次,今日先講清關0-0,唔知要等到幾時,順豐真的很慢,不論是否雙十一

伯爵府

p005535 發表於 17-11-21 11:33
用順豐集運,17號到依家都仲係大陸,問左兩次,今日先講清關0-0,唔知要等到幾時,順豐真的很慢,不論是否雙十一: ...

好你少少,18號集但今日仲未有得拎

男爵府

p005535 發表於 17-11-21 11:33
用順豐集運,17號到依家都仲係大陸,問左兩次,今日先講清關0-0,唔知要等到幾時,順豐真的很慢,不論是否雙十一: ...

邊個夠我灰,15号,仲要有啲野急用。。。所以分兩批。。。。

大宅

回覆 blackcurrant00 的帖子

咁又真係幾灰喎,你分左2批,2批都未到嗎?我目前依然等個等字,日日問佢地D客服都係好官方既回覆

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

有無人用BUYUP已收貨呢?

大宅

20號出庫, 22號收貨!

pansy888hk    發表於 17-11-23 21:11

男爵府

blackcurrant00 發表於 17-11-20 23:45
用鑫航,上星 期三出貨扣到今日仲未有動靜,有無人呢排集運都被扣關呀?放行左未?扣左幾日呢? ...

P.S.我頭三次用有好評返現,第四次用發錯貨,但因仲有兩件貨係佢手等双十一一齊寄(今日都知自己當日應快手轉集運可免遭映),又諗住銀碼唔大,無急處理免得反面,但亦無再好評反現了。双十一送埋兩單,其中一單仲扣左關一星期。唔需要講我双十一仲繼續用佢抵死等風涼話,我share只係講出事實。如有受害者同樣遭映歡迎pm我,我會報警處理,反正佢香港有人有電話有地址,可一齊報警。

鑫航集運唔見我三件貨,經周旋只肯賠其中一件,但威脅我要確認收貨好評,又要我長智識話佢啲商品係虛擬商品,無得維權,既然如此,你地會信佢去先好評嗎?

未用過鑫航要小心呢間野,經典狡辯:

1.海關拆件既貨要我影相,我影相就話我影既唔係原包裝(廢話,俾人拆過所以唔見貨點影原包裝?)

2.發錯既就賴賣家發錯,人地鋪頭只賣牙刷銷量十幾萬枝,鬼得閒寄錯對絲襪俾我,我係第二個客買左對cheap絲襪收到電動牙刷我都唔會出聲啦。

3.無發既貨話我無證據,我有證據唔洗claim啦,又話佢地系統唔會出錯,會唔會出錯睇佢差評就知啦

4.最好笑係貨收唔到無得賠都算運費要照比(佢重量體積或重量都比我量既大),比多六七公斤運費。双十一兩批貨:實重28kg及,30kg分別收我36kg及48kg

呢間野真係太極品,乜都佢地講晒。話自己既系統唔會出事,我只用過七次已兩次出事:一次發錯貨,一次漏件加扣關後唔見貨。人地天貓都大把發錯啦,間野真係以為自己係神只有客人錯自己唔會錯。淘左十年野,未試過唔見貨。神舟啲人話差唔見貨都仲有得賠,呢間?不知所謂。一分錢一分貨。平野無好野,今年轉呢間用過七次,中伏兩次。中伏事小,無良態度事大。一二百蚊既野佢地都唔賠,買貴野既人就好自為之啦。俾下間野既金句大家參考,選擇用佢既我只好祝福你地唔好有我甘既下場。不喜勿插,打手請勿講廢話屈我,請過主,一概唔覆。

男爵府

blackcurrant00 發表於 17-11-20 23:45
用鑫航,上星 期三出貨扣到今日仲未有動靜,有無人呢排集運都被扣關呀?放行左未?扣左幾日呢? ...

鑫航集運金句,跟時序:
應該是倉庫同事量錯尺寸(我件貨入面有兩個一樣既架,11.1kg,31*30*56,收到既貨重5.4kg,15*30*55)
是倉庫同事錄錯重量和尺寸
您稱的不是原包裝(廢話,件貨就係俾人拆左先唔見,無唔見我理得你係咪原包裝)
亲 补点知识你 淘宝虚拟宝贝是退不到款的
请淘宝好评 我帮您申请赔偿
淘宝取消退款
你申请退款还未取消?

首頁

尾頁

跳至