懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係搵粱幫我開刀, 當初係醫院介紹佢俾我, 我都唔知佢寸寸地, 不過, 佢手勢就冇乜問題

大宅

Danny Leung 已經冇係養和做啦...佢已經係自己出面做啦..
Queenie Cheuk比林醫生更好..
佢係好細心...每一次都係見30MINS
次次好似結構咁..
之前更會自己打電話比我..好大信心.
林醫生就係入去5分鐘出黎..
同樣價錢..

http://www.baby-kingdom.com/foru ... p;extra=&page=1

呢個係我當年養和生的詳細文.

男爵府

MissPuffs 發表於 18-3-2 11:06
Danny Leung 已經冇係養和做啦...佢已經係自己出面做啦..
Queenie Cheuk比林醫生更好..
佢係好細心...每一 ...

寫的好詳細,非常感謝!我12年係养和生第一胎咩都唔識,尤其係喂人奶,也唔識同姑娘問協助。當時生完第三日漲奶成石頭胸,用手擠出20ml我竟然倒佐返到屋企又喺唔識喂,最後bb全奶粉。今次二胎都打算养和生,梁醫生開刀,so far搵佢產檢覺得都還好,唔覺得串,可能我問題唔多

男爵府

mybabyg 發表於 17-11-22 22:19
仲有養和你一定要指定麻醉師 我上次冇指定,因我打無痛,個麻醉師搵我隻手既血管拮左兩次都搵唔到血管 我 ...

請問麻醉邊個好?

大宅

cindywy 發表於 18-3-2 13:20
寫的好詳細,非常感謝!我12年係养和生第一胎咩都唔識,尤其係喂人奶,也唔識同姑娘問協助。當時生完第三 ...

但梁醫生即Danny Leung 冇係養和做啦!

大宅

chonglulu 發表於 18-3-2 15:26
請問麻醉邊個好?

張醫生!我同幾個朋友全部都係佢!基本上我完全唔知佢打左個一下。

男爵府

MissPuffs 發表於 18-3-2 17:06
但梁醫生即Danny Leung 冇係養和做啦!

係,佢喺中環有診所,但都回养和開刀。當年都係林醫生幫我照結構,我都覺得佢好nice

大宅

meowdong 發表於 17-11-22 10:30
想係養和開刀,請問各位媽媽邊位醫生較好,梁子昂or林思穎醫生?

我第一胎林醫生開 唔錯 五月第二胎揾番佢

大宅

MissPuffs 發表於 18-3-2 17:08
張醫生!我同幾個朋友全部都係佢!基本上我完全唔知佢打左個一下。

請問張醫生全名係?

大宅

puppydingo 發表於 17-11-23 21:28
我養和卓筠嬈醫生幫我開刀。
佢超好人,一個好有heart嘅醫生。
我之前想揀梁醫生,不過朋友睇過1次話佢好自 ...

請問卓醫生開刀,係搵邊位麻醉師和兒科醫生?好唔好呢?

水晶宮

Karaqlsc 發表於 18-5-19 23:48
請問卓醫生開刀,係搵邊位麻醉師和兒科醫生?好唔好呢?

麻醉科唔記得。
兒科就Dr. Wong Kar Yin
黃醫生好好,我之前所有打針,同有咩事都係睇黃醫生。

男爵府

cindywy 發表於 18-3-2 13:20
寫的好詳細,非常感謝!我12年係养和生第一胎咩都唔識,尤其係喂人奶,也唔識同姑娘問協助。當時生完第三 ...

唉!我都係!
係屋企擠咗50奶出黎我以為好小全倒曬
好冇心機!原來朋友話剛剛未完全上奶50係正常

子爵府

回覆樓主

我有好幾個朋友都係搵梁子昂佢地又好滿意佢,唔知佢有另一面。

大宅

莫失莫忘 發表於 18-8-7 22:46
我有好幾個朋友都係搵梁子昂佢地又好滿意佢,唔知佢有另一面。

上次聽講座係梁子昂講,唔覺得佢有問題,估唔到佢咁無醫德!

首頁

尾頁

跳至