自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

sunnymama2 發表於 17-11-23 08:50
仔仔好細個,學乜都快過人,考n,考k的命中率都唔錯,但係今年考小一,已收無數個reject。。。

其實我都算 ...

比較不會

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

fghjkl 發表於 17-12-21 13:35
每人都有他的長處,好多時做媽媽都不自覺地和别人比較,比下去時個心總是不是味兒,我自己經常提醒自己,他 ...

係,我堂大佬同我同年,自少讀書唔掂,會考考兩次,跟住讀IVE,跟住半工讀,讀大學,我大學畢業左好多年佢先大學畢業。

而家佢人工高過我!

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

Gummama 發表於 17-12-21 12:31
我既情況同你一樣。自己由細到大都好順利,偏偏阿女好崎嶇,考8間(有1線有2,3線)全reject 雖然 ...

祝你囡囡成功!

子爵府

回覆樓主

小學0者!唔駛擔心!好多小學考第一上band one 中學連大學都入唔到,可能未發力!成世流流長,入到好小學唔代表咩,都有排要行

子爵府

luckyQ 發表於 17-11-23 19:32
冇得比一山還有一山高自己仔緊覺得自己仔最醒,去到小一又唔同,佢去到中學又唔,去到大學又唔同,出到社 ...

同意!老實講條命生得唔好,讀到名小都無用

琥珀宮

sunnymama2 發表於 17-12-21 18:52
我唔會叩位啦,太辛苦了。其實我仔讀半龍幼稚園,好彩小學收左,而我係十分喜歡間小學的,所以唔會叩門。
...

咁都要呻

安樂晒啦

首頁

尾頁

跳至