自由講場

跳至
Del  

首頁

尾頁

男爵府

小雄維尼 發表於 17-11-24 11:33
閣下電話無Google搜查功能?

有啊!就是看不到端倪才發問

為何這樣起刺呢?

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

anitapooh41 發表於 17-11-24 00:32
97 年後 溝淡港人 已知香港已死

主 賜 平 安

琥珀宮

...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

酒樓傳菜嘅都唔負責落單㗎!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

chillimom 發表於 17-11-24 13:24
有啊!就是看不到端倪才發問

為何這樣起刺呢?

我部電話岩岩search到

心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

男爵府

bee918 發表於 17-11-24 13:23
隨意在網上找找, 資料不多. 以下這編關於人口政策的文章提及到單程證配額增加是 "為免這些合資格者在主權 ...

我也有看。彷彿是原意是好。所以想問清楚。

bee918    發表於 17-11-24 13:36

大宅

回覆樓主:

交通警緊係只負責交通既執法, 佢都叫你搵警察處理, 唔洗香港已死既

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

就算真係個交通警有問題,都只係單一事件,亦係一件人類自私通病既劣根性表現,有需要無限放大到香港已死嗎?咁極端既思維正正就係導致香港步入死路的病因。

老實講,香港人不嬲最為人詬病就係人情紙咁薄,我由細細個已經聽唔少呢啲嘲諷,一直到依家都無變過。唔好講到香港人有幾咁互助互愛啦,拜託!

伯爵府

fishmak 發表於 17-11-24 00:25
是咁的.....今日1pm經過紅磡工業區,lunch time一定多人,但估唔到好多大陸旅行團,好迫好多人吃煙,地下同花槽 ...
999係緊急事件用, 如果個交通警吾知點處理, 或邊個部門可以處理, 正路應建議打電話到當區警署, 或者1823, 而吾會係999.

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

伯爵府

V_VPONG 發表於 17-11-24 08:47
係香港人自己自命清高啫,好多地方都講最討厭香港人

我自己係土生土長,我都好憎香港人,自以為是,俾英國佬洗腦到以為係高人一等

子爵府

agnesbee 發表於 17-11-24 14:06
我自己係土生土長,我都好憎香港人,自以為是,俾英國佬洗腦到以為係高人一等
...

係,如果你做過服務性行業就知D所謂高尚港人D討厭人性

首頁

尾頁

跳至