自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

侯爵府

回覆樓主:

冇乜特別,每人價值觀唔同,但有人用貴嘢都算好事,起碼經濟暢旺d

禁止訪問

男爵府

我愛Corina 發表於 17-11-24 10:31
一件褸可以著好耐,好多朋友都捨得

如果B字頭,我買有半價,所以未必人人用正價買

即時想pm你

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kwclau 發表於 17-11-24 12:14
係呀,幾年前買左條貴貴地嘅褲,而家唔啱着喇
肥左定................,有個師父幫到你,尖沙咀 利時6樓[名匠專業改衣]其他上綱打佢個名就有.

水晶宮

kwclau 發表於 17-11-24 09:39
係我窮定多數JM都係有錢人。有人會用1萬蚊買件褸,用來日日着。我連1000蚊件都會諗好耐,或等減價先買。如 ...

其實依家都唔算係d 咩錢啦

男爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

kwclau 發表於 17-11-24 11:52
我個人就唔着重名牌野。如果工作上無需要 (例如要見客/同事睇唔起之類),我唔buy 日日着到咁行去返工。
...
其實我成日覺得見客都唔駛著到咁行, 我份工係要見客既, D客仲要係好高級 VP, SVP, Director, CXO果D..我都冇名牌衫名牌袋名牌錶, 一樣係咁去見客, 去到同D客都係講business野, 我覺得都係個人knowledge同business既野重要D去令個客決定go ahead or not.

賣保險, B2C呢D都唔知..

男爵府

回覆樓主

不過話分兩頭,B字果個褸款真係著十年都唔會out,我有件cheap野十年前買著到依家,當然唔防風防水啦

禁止訪問

珍珠宮

題外話: B字頭件乾濕褸唔純粹係牌子野,有佢的功能性。
二戰期間係英國軍隊服裝軍需供應商,質料耐磨防水擋風。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我件褸二百幾佐記着左八年

男爵府

kwclau 發表於 17-11-24 12:12
無錯,係人地嘅事,唔係比較,只係討論吓大多數人嘅觀念啫。唔喜歡可以唔睇唔回應的
...

我諗佢嘅意思係,每個人價值觀不同,單憑一兩件物件來比較係冇意義亦冇需要比較。等於樓主願意花 一萬元學費,自己覺得值就得了。

你想知大部分人點睇,你只要睇下條街嘅店鋪係邊類就知道一二,如果大部分人都願意花一萬元買衫,咁條街應該有好多名店,所以無咩討論價值。
以上 純粹個人意見

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主:

大牌子一對鞋都過萬, 一件褸過萬唔出奇

象牙宮

回覆樓主:

嘩,我就唔會喇,我件羽絨跟左我十年都有,千幾蚊咋

大宅

sunnykiwi 發表於 17-11-24 12:43
我諗佢嘅意思係,每個人價值觀不同,單憑一兩件物件來比較係冇意義亦冇需要比較。等於樓主願意花 一萬元學 ...

唔怪得知有會員話而家BK公海好悶,同埋唔敢開post。
我唔係做市場調查的,我唔會花時間响條街度行,睇吓邊啲人入咩野舖。
純粹R水吹都要諗吓有無討論價值。做人真係辛苦

禁止訪問

伯爵府

回覆樓主

貴買平用,當然係曰日著最化算。
大宴會先著,可能著三幾次已經過哂季,分分鐘唔想再著,就真係好貴囉

首頁
34567...8

尾頁

跳至