親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我由難波出發,book左早上 11:25分 龜岡站上【嵯峨野小火車】(25mins)賞楓葉,美景,嵐山下車,再遊竹林,渡月橋,食午餐

之後 回JR嵐山站去JR京都車站 再搭bus101到
【清水寺,八阪神社,三年阪,二年阪,祗園,花見小路】

如沒時間,就搭嵐電  去【四条 河原町,錦市場】 行街,食晚餐

中間清水寺個行程係咪會唔夠時間?但又好想去,如果去清水寺夜晚唔去河原町趕得及嗎?晚餐邊到有野食又冇咁早關門?

琥珀宮

畀面勳章

dollybaby 發表於 17-11-24 11:07
我由難波出發,book左早上 11:25分 龜岡站上【嵯峨野小火車】(25mins)賞楓葉,美景,嵐山下車,再遊竹林, ...

以你嘅時間,如果到咗嵐山,唔行竹林同其他寺廟,唔影相而碌落山,直接去渡月橋 + 食午餐,分分鐘已經係 2-3pm,但去到嵐山,無理由唔睇埋其他寺廟喎 ; 再當你順順利利,即刻坐到即班車去京都站,再坐埋巴士去清水寺,已經係 4-5pm,睇清水寺夜景係 ok 嘅,但行埋八阪神社,二年阪呢 d ,摩打腳都有 d 難度(未計食埋晚餐)。

大宅

I9528 發表於 17-11-24 11:42
以你嘅時間,如果到咗嵐山,唔行竹林同其他寺廟,唔影相而碌落山,直接去渡月橋 + 食午餐,分分鐘已經係 2 ...

謝謝你答覆呀 咁我要再諗下個行程,我想問下,如果夜晚邊到會冇咁早關門?如果以我個行程嵐山半天之後去邊好又冇咁早關門?食晚飯又去邊食好,我同行仲有個3歲小朋友,many thanks

琥珀宮

畀面勳章

dollybaby 發表於 17-11-24 11:57
謝謝你答覆呀 咁我要再諗下個行程,我想問下,如果夜晚邊到會冇咁早關門?如果以我個行程嵐山半 ...

如果仲有一個小朋友隨行,嵐山更加唔止半日,而係大半日,甚至一日
你住難波?
建議果日玩咗嵐山,返京都車站行街買嘢食嘢,車站都好多嘢食(車站有間百貨公司,10 樓拉麵小路左近,有間食自助餐,唔貴,又啱小朋友); 又有西餐拉麵意大利食品,揀啱睇啱先幫襯

wcpcelia    發表於 17-11-27 17:06

大宅

I9528 發表於 17-11-24 12:14
如果仲有一個小朋友隨行,嵐山更加唔止半日,而係大半日,甚至一日
你住難波?
建議果日玩咗嵐山,返京都 ...

好呀!唔該哂你 Thanks a lot

首頁

尾頁

跳至