用戶登入

找回密碼 | 註冊

強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
18oC.80%

義工

今日: 10|主題: 26070

跳至
食緊Hipp 想轉奶粉

複式洋房

國民生產總值:133

BKXmas勳章

bb三個幾月 出世到依家都食緊hipp,到兩個幾月既時候開始幾日先去一次 有時谷到好辛苦都痾吾出 想轉奶粉,有無邊隻奶粉好呀?

洋房

國民生產總值:35

我個Fd個囡囡係飲維達寶,因為風乾唔係烘乾所以冇便秘,仲冇激素,Bb都健康d

複式洋房

國民生產總值:355

BKXmas勳章

xbelsy 發表於 17-11-24 12:10
bb三個幾月 出世到依家都食緊hipp,到兩個幾月既時候開始幾日先去一次 有時谷到好辛苦都痾吾出 想 ...

呢到好多打手 小心(emoji)

我女都係食Hipp, 之前食能x 又係谷得好辛苦先轉 初初轉果陣ok. 耐左開始間唔鐘痾泥膠c. 大便偏乾,成日痾得dd. 不過耐唔耐又會有正常靚便便 同埋佢無再谷得咁辛苦囉

我都仲觀察梗 唔知係咪因爲呢隻奶粉無水粉
諗梗試下轉 illuma

民房

國民生產總值:17

ch1996519 發表於 17-11-25 03:12
我個Fd個囡囡係飲維達寶,因為風乾唔係烘乾所以冇便秘,仲冇激素,Bb都健康d ...

我而家都係食緊維達寶 但係就成日吐奶

洋房

國民生產總值:35

Nicole0725 發表於 17-11-25 11:08
我而家都係食緊維達寶 但係就成日吐奶

但係吐奶好似唔係好關奶粉事喎,係因為飲埋太多空氣唔係咩?

複式洋房

BKXmas勳章

回覆樓主

我依家諗緊轉Enfinitas呀

複式洋房

BKXmas勳章

ch1996519 發表於 17-11-25 12:58
但係吐奶好似唔係好關奶粉事喎,係因為飲埋太多空氣唔係咩?

有d奶粉沖完有泡嗰d飲完都會多氣嫁

侯爵府

國民生產總值:24960

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

試下轉比較淡既奶粉?應該會清淡d

複式洋房

國民生產總值:289

BKXmas勳章

我要做媽媽 發表於 17-11-25 22:25
試下轉比較淡既奶粉?應該會清淡d
如果要淡d, enfinitas應該會相對好d

大宅

國民生產總值:1432

BKXmas勳章

其實邊隻奶粉都好,最緊要係搵隻同bb夾得到既,
呀仔食緊illuma日日都有poopoo,要轉奶粉既話可以試試

複式洋房

BKXmas勳章

bear_vincy 發表於 17-11-26 00:15

我試過都幾甜下 hipp真係淡味既

大宅

國民生產總值:2942

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我女夾到 hipp 每日至少一篤,有時三篤, 多 屁屁

複式洋房

國民生產總值:469

BKXmas勳章

bear_vincy 發表於 17-11-26 00:15
佢呢隻似人奶味,所以勁淡的~~~

複式洋房

國民生產總值:289

BKXmas勳章

*chacha* 發表於 17-11-28 23:03
佢呢隻似人奶味,所以勁淡的~~~
成份都係類似人奶

複式洋房

國民生產總值:161

我阿B之前都係咁,可能對牛奶敏感,呢家轉左食卡洛xx羊奶粉,每日都keep住有poopoo

複式洋房

國民生產總值:156

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
雅培eleva嗰隻都ok, 都有機淡味, 我女飲緊日日都有去便便

複式洋房

BKXmas勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主

依家食緊抗生素去便便會好密呀嘛,前兩日食完輪狀 琴晚開始poopoo有血 都吾知關吾關事

洋房

國民生產總值:88

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
食緊biostime隻有機, 夾得幾好, 我都係岩岩轉依隻, 見佢有加益生菌, so far 便便又幾好

大宅

國民生產總值:1383

BKXmas勳章

xbelsy 發表於 17-11-27 20:55
enfinitas已經算好淡口啦.....反而hipp未試過

大宅

國民生產總值:1272

BKXmas勳章

xbelsy 發表於 17-11-27 20:55
ENFINITAS好似冇加蔗糖,應該唔會甜得去邊

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎