用戶登入

找回密碼 | 註冊

強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
18oC.79%

義工

今日: 0|主題: 13420

十個月加兩餐粥要減奶嗎?

別墅

國民生產總值:558

bb十個月每日加兩餐粥要減奶嗎? 而家兩餐粥三餐奶ok嗎? 不過佢粥係食半碗, 而奶就每餐六安, 會太多嗎?

侯爵府

國民生產總值:22788

BKXmas勳章

回覆樓主

我覺得奶量如果佢食到既話就繼續,唔使減。

別墅

國民生產總值:534

KEEP住食囉,無壞既佢食得落就俾佢食

複式洋房

國民生產總值:163

BKXmas勳章

回覆樓主

我個女仲有幾日都十個月,而家都仲係三奶兩粥,粥食到一碗,奶每餐5安,不過唔太肥,有時有衝動俾多啲佢食,不過驚太肥嘅話大咗會怪我儲肥佢所以我覺得唔駛特別加或減,佢唔夠會出聲,飽又會唔食,健康就好

別墅

國民生產總值:715

我個仔九個月果陣都係差唔多,你有無轉2號奶粉?

別墅

國民生產總值:619

都係等佢自然食,佢肚餓既話實出聲,只要精精神神就得

別墅

國民生產總值:699

唔需要刻意搞,佢鍾意就得,跟到生長線就無問題

別墅

國民生產總值:673

咁又唔洗,主要營養都係奶粉到黎

侯爵府

國民生產總值:24960

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

如果佢固體冇咩影響既話,你唔減都係冇問題既

大宅

國民生產總值:1432

BKXmas勳章

同我個b差唔多啦,佢都係兩餐粥三餐illuma,d肉都幾結實,最重要係食得訓得

大宅

國民生產總值:2162

BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 BKXmas勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

粥每餐可以加量,奶就唔好再加。

別墅

國民生產總值:573

正常呀,你bb應該幾大隻haha

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎