用戶登入

找回密碼 | 註冊

紅色火災危險警告現正生效 - 資料由天文台提供
18oC.60%

義工

今日: 2|主題: 12307

玩電話

別墅

國民生產總值:518

BKXmas勳章

歲半b,我晚晚返屋企都問我拎電話睇,但其實佢係睇電話入面個d影片,我地已經好少好少係佢面前拎電話出黎,我連影相都唔敢,都唔知點解佢睇極都唔厭,我一拎出黎就搶...可以點搞(emoji)可以點樣拎到我地拎出黎佢都唔會搶,因為我見其他b爸爸媽媽拎住都唔會搶黎睇,仲會漠視部電話

複式洋房

國民生產總值:139

BKXmas勳章

bicycle0132 發表於 17-11-24 12:17
歲半b,我晚晚返屋企都問我拎電話睇,但其實佢係睇電話入面個d影片,我地已經好少好少係佢面前拎電話出黎, ...

日頭係邊個照顧bb架?會唔會係照顧者成日俾電話佢睇片養成左習慣呀?

子爵府

國民生產總值:10756

BKXmas勳章

回覆樓主:

易放難收啊,一刀切唔好俾佢睇

大宅

國民生產總值:1053

BKXmas勳章

點解會有第一次?
用電話睇YouTube 兒歌卡通?

伯爵府

國民生產總值:16035

BKXmas勳章

熄機, 比部冇反應既機佢, 好快佢唔會要你手機
可以介就早啲介。
我剷晒啲玩game app, 唔比佢用手機睇utube. 有時只會比幾分鐘時間睇video / 相。
我大仔3歲, 叫佢比返我就即比, 唔上引
我部iPad 直情冇再差電。 怕佢拎黎玩
冇電子野, 仔主動自己拎筆寫野/drawing . 玩貼紙書

別墅

BKXmas勳章

jjnll 發表於 17-11-25 02:32
日頭係邊個照顧bb架?會唔會係照顧者成日俾電話佢睇片養成左習慣呀?

朝早應該冇乜,之前問過最主要照顧者麻麻應該冇,但爺爺就唔知,但爺爺都好少見到

別墅

BKXmas勳章

粉紅的喵 發表於 17-11-25 12:28
點解會有第一次?
用電話睇YouTube 兒歌卡通?

電話通常都係睇我地拍佢個d片咋,youbtube就係電視睇

別墅

BKXmas勳章

rachel_tim 發表於 17-11-25 15:31
熄機, 比部冇反應既機佢, 好快佢唔會要你手機
可以介就早啲介。
我剷晒啲玩game app, 唔比佢用手機睇utu ...

咁要忍心唔好比佢睇咁你拎出黎既時候,佢會唔會搶黎睇?

伯爵府

國民生產總值:16035

BKXmas勳章

bicycle0132 發表於 17-11-27 10:54
咁要忍心唔好比佢睇咁你拎出黎既時候,佢會唔會搶黎睇?

佢越要喊要手機我就更要佢介。 佢有一排成日想要我電話, 嗰陣我就熄機/delete app. 。 而家佢冇主動要我手機, 手機亦吸引唔到佢

別墅

國民生產總值:715

買部假既俾佢自己開,之後話壞左,俾左幾次佢無癮就唔會要

大宅

國民生產總值:2198

BKXmas勳章

bicycle0132 發表於 17-11-24 12:17
歲半b,我晚晚返屋企都問我拎電話睇,但其實佢係睇電話入面個d影片,我地已經好少好少係佢面前拎電話出黎, ...

歲半,我連電話既片同相都無比佢睇,極其量比部電話佢拎下(熄mon,佢開唔到)一陣。
依家對電話無乜大興趣,平時會係電視聽兒歌。

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎