用戶登入

找回密碼 | 註冊

強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
18oC.80%

義工

產前產後 今日: 0|主題: 239421

下個月開刀生B

複式洋房

國民生產總值:326

我下個月中要開刀生B,有咩要注意架??之後會唔會痛好耐?埋唔埋到身餵奶架?

複式洋房

國民生產總值:456

BKXmas勳章

wingccci 發表於 17-11-24 12:23
我下個月中要開刀生B,有咩要注意架??之後會唔會痛好耐?埋唔埋到身餵奶架?

無咩點痛呀,落床後可以埋身餵奶

別墅

國民生產總值:534

餵得奶果陣姑娘會同你講俾你試下,怕既話就再問一問姑娘

別墅

國民生產總值:505

BKXmas勳章

回覆樓主

順產痛好多,係生完個日落唔到床同埋要注意傷口唔好入水發炎,生完要多些訓床(其實坐月都係要訓床

我2胎都係開刀

複式洋房

國民生產總值:261

回覆樓主

係咪政府醫院開刀呀?

複式洋房

國民生產總值:146

回覆樓主:

依家有第二胎,第一胎緊急開刀,
個人認為陣痛痛好多

別墅

國民生產總值:715

雖然24小時內唔可以落床,但護士都會抱個b俾你餵人奶既

複式洋房

國民生產總值:310

生B就一定痛架啦,但捱過左你會好開心,有個新生命係你面前

別墅

國民生產總值:699

最緊要密密餵,落左床之後就算係夜晚你都可以照去餵bb

別墅

國民生產總值:673

可以埋身架,但要小心清洗傷口囉

珍珠宮

國民生產總值:47153

BKXmas勳章

回覆樓主

係落床有d痛。
食止痛藥ok。
我係醫院就無咩埋身,又攰,又未上奶。我rather休息下。
之後返屋企陪月幫我上奶。

別墅

國民生產總值:913

BKXmas勳章

回覆樓主

第一日未去得餵奶房,未餵得,護士抱來餵,但bb大哭,不成功,之後幾日都有餵加補奶粉,慢慢再全人奶

別墅

國民生產總值:607

應該都埋到身餵奶既,但要餵果陣就住個傷口,開頭果陣我都無咩奶咁之後就係叫姑娘補illuma organic俾佢,之後自己有奶就盡量自己餵

別墅

國民生產總值:573

開就會痛既,不過放心啦,到時你掛住湊B就唔覺架啦

侯爵府

國民生產總值:21264

BKXmas勳章

回覆樓主:

我覺得開刀生B真係好舒服,母女平安,最痛係第一下落床,個傷口真係痛到手都震埋!
但好快習慣就唔怕啦,之後嘅痛係忍受到,好少野~我都係即時去埋身餵奶~

大宅

國民生產總值:4850

BKXmas勳章

wingccci 發表於 17-11-24 12:23

我覺得開刀傷口唔痛,最痛係落床個下

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎