用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.60%

義工

湊B百科 今日: 55|主題: 2251

BB訓覺地方一問~~~~請賜教~~~

複式洋房

國民生產總值:221

依家BB 兩個半月大, 訓緊BB床..但張床好細..好快要換..
屋企地方細, 加上係租o既, 出年可能會搬屋..
媽咪提議買張厚D既床褥放地面, 但又怕佢吸地氣..
各位爸爸媽媽有冇咩建議?

王國熱話
今期水費好貴
裝窗花公司介紹
洗衣機勁污穢,可怎處理?
油油,用立邦五合一定係小王子好?

別墅

國民生產總值:615

瞓得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 Xmas吸收勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

2個半月大BB應該不翻身的,床褥放地面可以,但安全計最好四面放些東西。

侯爵府

國民生產總值:22746

BKXmas勳章

回覆樓主

買厚床墊都可以吖,我bb有好長一段時間都係訓床墊。

複式洋房

回覆 SL100 的帖子

Thank you :)

複式洋房

回覆 RubyYu07 的帖子

係怕"吸地氣" >.<
我諗住遲D都買遊戲墊加圍欄....
諗住夜晚放張訂做床褥入去訓....日頭就圍欄入面玩...
唔知可唔可行....

禁止訪問

國民生產總值:585

複式洋房

國民生產總值:199

phyphyc 發表於 17-11-24 12:24
依家BB 兩個半月大, 訓緊BB床..但張床好細..好快要換..
媽咪提 ...

我依家同你係遇著同樣問題 而且我bb 4個月了 識返身 但張床仔唔夠位 啲手手腳腳成日都伸左出去床欄外 唉 維要見步行步 睇下點先

侯爵府

國民生產總值:22746

BKXmas勳章

回覆樓主

你用就要用厚床墊,咁樣比較唔會吸地氣

複式洋房

回覆 CENMEITING 的帖子

係呀~
有諗過買張大D BB床..但又好似訓唔耐
同我地一齊訓...又驚整親佢...依家仲細...同驚佢習慣左第日一個人訓會驚...
買張床褥放地下 又驚吸地氣....
苦惱

複式洋房

回覆 RubyYu07 的帖子

5/6吋夠唔夠呢? 定要再厚D?
THANKS~

大宅

國民生產總值:1667

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

厚床墊下面墊木板得唔得呀?

珍珠宮

國民生產總值:49277

開心吸收勳章 2017勳章 BKXmas勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

phyphyc 發表於 17-11-24 12:24
媽咪提 ...
可考慮網牀

複式洋房

國民生產總值:468

我嘅窗台好大, 在床邊,所以瞓窗台

複式洋房

回覆 多多女士 的帖子

窗台會唔會好凍?

複式洋房

國民生產總值:468

phyphyc 發表於 17-11-27 17:03
回覆 多多女士 的帖子

窗台會唔會好凍?
墊好晒,窗都加墊,又加厚窗簾,都唔凍

禁止訪問

國民生產總值:295

BKXmas勳章

禁止訪問

國民生產總值:704

回覆樓主:

禁止訪問

國民生產總值:1437

BKXmas勳章

發表於 7 天前 |顯示全部帖子

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎