心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

我下個月就結婚,結婚前我同未來老公都有共識想要小朋友既,所以我地係結婚前4個月就開始造人大計,點知真係願望成真bingo左,我同佢都好開心,其實我地都已經買左樓,但最快都要2019年先有得住
所以結完婚諗住係佢屋企住住先,又或者睇下佢本身個區附近搵d平平地既租盤住住先
有左bb後我係好想好想快d可以搬出黎住,想有自己私人空間,咁岩佢呀媽識人有個單位平租$8000蚊有兩房,仲要係附近,佢兩老已經退休,可以近近地幫我地湊b,因為我要返工,跟住佢呀爸就發哂癲咁話唔想我地咁快搬,但我未來老公屋企得兩間房,我地間房一定放唔落bb床,要放廳咁算喇唔想我地搬就唔搬啦,當慳返d錢,但我決定一定要返娘家坐月,自問我真係唔識同佢呀媽相處,同埋我覺得佢地生活習慣,飲食方面都好唔同,煮飯唔落調味我真係食唔慣,所以坐月我想返呀媽到我會感覺好d,同埋第一胎冇經驗我地都諗住請個陪月可以教我地多d野,又有人陪下我.
我未來6299又唔鍾意,問佢個仔係咪有需要請陪月,又話舊陣時邊有依d野,冇野搵野黎搞
我真係覺得佢地好煩,恕我直接,佢地咩都話唔好左先 我一諗到下個月結婚後要同佢地住一段時間就有d唔開心,我明兩老係想為佢個仔好,想佢慳d錢,但自從有左bb之後成日依樣唔做得個樣唔做得,之前岩岩有左食唔落野加上佢屋企飯又真係唔岩我口味,個時我剩係想食麥當勞或者出街食,起碼有味d,又話唔好,咁我咪自己煮,又有說話聽,到依家胃口好少少咪買dd零食返去食,又話唔好,又話唔好化妝,係屋企又唔好著短褲,又唔好咁夜沖涼,咩都唔好唔好搞到我依家好怕去佢到,好大壓力,想我好都唔洗下下提住我
不過我上黎都係想呻下姐唔知係咪有左之後情緒比以前起伏大左,好容易火爆呻完冇事喇

大宅

g-y-c 發表於 17-11-24 17:13
我下個月就結婚,結婚前我同未來老公都有共識想要小朋友既,所以我地係結婚前4個月就開始造人大計 ...

嘩! 你6299真系大把野吾俾做喎!
老人家通常要新抱坐完月後才准洗頭
,總知有好多坐月禁忌等等。

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

盡量唔好同6299住,未搬入去已經咁樣,到搬咗入去攪到你抑鬱都有知,未收樓前留係娘家穩陣啲,仲有bb出世都唔好畀99湊,如果唔係你仲有排煩!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

我下個月就結婚,結婚前我同未來老公都有共識想要小朋友既,所以我地係結婚前4個月就開始造人大計 ...
甘捻喇,其實佢都係想你好,可能真係無血緣関係,所以.......................

大宅

回覆樓主:

咁你唔好俾奶奶湊B啦,只會再煩多10培,真係會變產後抑鬱。
可以就搵你媽湊住先。

男爵府

放下執著,平常心面對,負能量自然變了正能量。
加油!加油!

大宅

回覆樓主

相見好同住難

寶石宮

2023年兔年勳章

加油

複式洋房

好多專家都話盡量唔好同6299住,好易影響同老公感情
咁你老公有咩意見呀?

大宅

回覆樓主

有咗都唔可以食d自己想食嘅嘢? 你6299搞乜噶?我陀b果陣,6299仲成日同我去食壽司(emoji)添。

大肚婆呢樣唔得果樣唔得,真係好壓抑噶。樓主,咁你唯有偷偷地去食啦,要保持好心情啊。

複式洋房

回覆樓主:

唔開心就唔好去佢地到
小心照顧自己同bb

男爵府

回覆樓主

同住難啊女人 小心d啦 咩叫唔鍾意 樓主夠唔鍾意啦 係時間睇下你男人係咪真男人啦

最怕愚孝仔
te quiero mucho mi amo

首頁

尾頁

跳至