用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.60%

義工

湊B百科 今日: 55|主題: 2251

跳至
大家幾時開始比BB食零食?

複式洋房

國民生產總值:222

BKXmas勳章

我B依家兩歲幾,但我一路都冇比過朱古力或者糖佢食,怕佢蛀牙
但有朋友話遲D返學都會有人請佢食,而且BB扭計時可以用黎氹佢
我就想知大家係幾時開始比BB食零食?邊類零食會健康D?

王國熱話
紅磡邊度有蘆薈盆栽買
S26 優惠
買禮物給律師男性朋友(你哋有咩建議)
想試滴雞精

複式洋房

國民生產總值:450

BKXmas勳章

vivi_mami 發表於 17-11-24 17:22
但有朋友話遲D返學都會有人請佢食,而且BB扭 ...

六個月我就比星星餅啦
我通常都睇成份 睇下會唔會太多鈉 會唔會有添加劑
自己都會試味

複式洋房

國民生產總值:450

BKXmas勳章

vivi_mami 發表於 17-11-24 17:22
但有朋友話遲D返學都會有人請佢食,而且BB扭 ...

你可以試下比水果乾囉
冇添加糖 咁樣健康啲

珊瑚宮

國民生產總值:105589

2017勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章 BKXmas勳章

villa1027 發表於 17-11-25 00:10
六個月我就比星星餅啦
自己都會試味

八個月食星星餅

侯爵府

國民生產總值:24918

BB防敏心得分享勳章 BKXmas勳章

其實如果可以既話,我覺得越遲越好...

侯爵府

國民生產總值:22746

BKXmas勳章

回覆樓主

8個月有專門for bb既零食,餅乾之類。

侯爵府

BKXmas勳章

回覆樓主

糖,至今我bb兩歲既幾,我都未比過。

別墅

國民生產總值:760

BKXmas勳章

6個月食旺旺小饅頭

別墅

國民生產總值:628

牙仔餅星星餅算唔算零食 ?

複式洋房

國民生產總值:222

BKXmas勳章

villa1027 發表於 17-11-25 00:10
六個月我就比星星餅啦
自己都會試味
星星餅都有朋友推薦,我試下先

大宅

國民生產總值:2713

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 2017勳章 Xmas吸收勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

半歳星星餅

複式洋房

國民生產總值:468

一歲後食水果蓉,食糖果就盡量遲

大宅

國民生產總值:3858

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 FRISO飲奶勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ProAbsorb勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我都唔想比bb食糖或朱古力, 但無奈街上陌生人超鍾意請佢食, 唔知點搞。

禁止訪問

國民生產總值:704

回覆樓主:

禁止訪問

國民生產總值:842

食得好勳章 ProAbsorb勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

禁止訪問

國民生產總值:2265

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

別墅

國民生產總值:523

開心吸收勳章 BKXmas勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

盡量都唔想俾小朋友食

侯爵府

BKXmas勳章

回覆樓主

8個月時我比左星星餅。朱古力同糖我都無比過,因為怕蛀牙。我驚食開頭佢一直都嘈住要食,所以寧可唔比

禁止訪問

國民生產總值:2265

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章 親子王國15週年勳章

複式洋房

國民生產總值:137

認識瑞士牛牛第一回 BKXmas勳章

7個月已經食BB餅!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎