用戶登入

找回密碼 | 註冊

19oC.62%

義工

出埠旅行 今日: 224|主題: 132696

[日本] JR east pass同gala湯澤滑雪場

大宅

國民生產總值:2482

BKXmas勳章

想問下各位,我見JR east pass都有幾種,如果我買JR east pass(長野、新潟地區), 可唔可以免費搭成田特快N’ex由成田出東京?

另外,我地打算喺湯沢玩幾日,又唔想嘥左張JR 5 day pass, 見可以喺14日內任㨂5日用
咁,你地知唔知,如果我冇㨂嗰日去gala滑雪場租滑雪用品仲有冇折?

即係好似我張JR pass mark 左 1/2,4-7/2, 但2/2去gala滑雪,咁show 我張jr pass有冇折?我搵左好多地方都搵唔到個答案, JR east 又冇email address可以俾我問(emoji)

唔該晒你地呀(emoji)(emoji)(emoji)

王國熱話
有冇2018年8月預產期媽媽?
抽絨毛胎水
懷孕初期作小產,會睇中醫嗎?
點解BB會成日發惡夢?

大宅

國民生產總值:1644

BKXmas勳章

回覆樓主

Show pass租雪具有折?

大宅

國民生產總值:1004

sovivi 發表於 17-11-24 17:30
想問下各位,我見JR east pass都有幾種,如果我買JR east pass(長野、新潟地區), 可唔可以免費搭成田特快 ...
3 Day Wide Pass 及 5 Day 長野新潟 Pass, 都包括 / 可以坐 Nex.
5 Day Pass 靈活使用, 係使用時至扣一日, 唔需要預先指定使用日期.

邊度睇到拿住 Pass 租用滑雪用品有扣 ?

大宅

BKXmas勳章

Gaeroo 發表於 17-11-24 20:29
3 Day Wide Pass 及 5 Day 長野新潟 Pass, 都包括 / 可以坐 Nex.
5 Day Pass 靈活使用, 係使用時至扣一日, ...

唔該晒你呀(emoji)

喺jr east 個網可以睇到有折呀
http://www.jreast.co.jp/tc/eastpass_n/index.html

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

wcpcelia    發表於 17-11-27 16:53

大宅

國民生產總值:1004

sovivi 發表於 17-11-24 20:32
唔該晒你呀(emoji)
喺jr east 個網可以睇到有折呀
200% 冇問題啦, 呢的優惠, 都係搞下噱頭, 點會限制呢樣、限制個樣 ( 香港就會 ).

況且, 我根本未必係當日搭車, 我尋晚或者前晚到達 Gala 住, 但今日至來滑雪, 唔得咩 ?

大宅

國民生產總值:1431

Gaeroo 發表於 17-11-24 20:51
200% 冇問題啦, 呢的優惠, 都係搞下噱頭, 點會限制呢樣、限制個樣 ( 香港就會 ).

況且, 我根本未必係當日 ...

有道理

男爵府

國民生產總值:9164

BKXmas勳章

回覆樓主

有早鳥票賣啦,仲平過用pass買2700日圓全日票

https://webket.jp/pc/ticket/index?fc=00082&ac=0000

大宅

BKXmas勳章

berry?????? 發表於 17-11-26 03:00

https://webket.jp/pc/ticket/index?fc=00082&ac=0000

wow, thanks ah!
等我研究下先
全日文,有啲難明(emoji)

瑪瑙宮

國民生產總值:139450

好媽媽勳章 BKXmas勳章

sovivi 發表於 17-12-1 16:32
等我研究下先

我又硏究下先,謝謝

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

瑪瑙宮

國民生產總值:139450

好媽媽勳章 BKXmas勳章

berry?????? 發表於 17-11-26 03:00

男爵府

國民生產總值:9164

BKXmas勳章

sovivi 發表於 17-12-1 16:32
等我研究下先

網頁有中文的

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎