用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.60%

義工

今日: 85|主題: 58421

T21報告第21條染色體異常(即中了唐氏)

別墅

國民生產總值:541

BKXmas勳章

幾日前(12wk)做左T21,今日醫生打比我bb唔好彩唐氏指數偏高,建議我即日去抽埋絨毛黎confirm......

因為T21係99.xx%準的,所以我已經有晒心理準備 但我都仲係好想有奇蹟出現呀...... 上網搵到相關既資料太小,有無jm可以話比我知有無做左T21但抽絨毛無問題既case呀?

祝大家好孕,個個都生個肥肥白白健健康康既bb!

男爵府

國民生產總值:9417

BKXmas勳章

ShirleyCty 發表於 17-11-24 18:03
幾日前(12wk)做左T21,今日醫生打比我bb唔好彩唐氏指數偏高,建議我即日去抽埋絨毛黎confirm......

因為T21 ...
我同你一樣, 做完T21之後話POSTIVE, 即安排抽絨毛re-cfm. 醫生話有少數人有false positive既....可惜2日後我都係確診左.. (詳情請睇我d 舊post)

事隔一年半後我再次bingo, 而家已32w, 暫時一切正常, good luck
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

別墅

BKXmas勳章

jayk_1030 發表於 17-11-24 18:11
我同你一樣, 做完T21之後話POSTIVE, 即安排抽絨毛re-cfm. 醫生話有少數人有false positive既....可惜2日後 ...

真係好喇,祝你同bb都健健康康!!
我都希望有奇蹟出現

別墅

BKXmas勳章

jayk_1030 發表於 17-11-24 18:11
我同你一樣, 做完T21之後話POSTIVE, 即安排抽絨毛re-cfm. 醫生話有少數人有false positive既....可惜2日後 ...

我睇左你既舊post, 真係好同我一樣.... 真係好傷心呀 希望你唔好介意我了起你傷心既,我想問下你當時係真空吸宮還是食藥呀?

男爵府

BKXmas勳章

ShirleyCty 發表於 17-11-24 18:30
我睇左你既舊post, 真係好同我一樣.... 真係好傷心呀 希望你唔好介意我了起你傷心既,我想問下你當 ...
去了c+ 吸. 因為情緒太差, 好難接受要我自己生出黎...不過過了12w 好多e生都唔會同你做手術, 要有心理準備...
Let not your heart be troubled: have faith in God and have faith in me. (John 14:1)

別墅

BKXmas勳章

jayk_1030 發表於 17-11-24 18:35
去了c+ 吸. 因為情緒太差, 好難接受要我自己生出黎...不過過了12w 好多e生都唔會同你做手術, 要 ...

其實呢胎係第二胎,大仔出世前,我都試過一次8wk停止生長要去政府塞藥,真係好痛苦架,係醫院幫你用左藥後就叫你返屋企,跟住返到屋企就痛到呼天搶地,唔知痛左幾耐之後就有黎all出黎,仲要你執返去比政府睇 好彩既係當時未成形.... 我而家13wk,我真係接受唔到到時要拎返去比醫生睇.... 真係殺左我罷啦..... 所以我最壞打算都係c+吸,希望我睇開個醫生會幫到我

男爵府

BKXmas勳章

ShirleyCty 發表於 17-11-24 18:57
其實呢胎係第二胎,大仔出世前,我都試過一次8wk停止生長要去政府塞藥,真係好痛苦架,係醫院幫你用左藥後 ...
你而家都13w, 如果真係唔好彩的話, 都會入院輊藥直到你all到出黎, 唔會叫你返屋企架.要考慮下13w 做手術風險會幾大, 好似我咁12w多dd, 手術出血都好多下...傷身的

別墅

BKXmas勳章

jayk_1030 發表於 17-11-24 19:06
你而家都13w, 如果真係唔好彩的話, 都會入院輊藥直到你all到出黎, 唔會叫你返屋企架.要考慮下13w 做手術風 ...

好驚

別墅

BKXmas勳章

jayk_1030 發表於 17-11-24 19:06
你而家都13w, 如果真係唔好彩的話, 都會入院輊藥直到你all到出黎, 唔會叫你返屋企架.要考慮下13w 做手術風 ...

咁你之後有無去睇醫生調理好身體?
咁計起你應該個件事之後半年黎再bingo?

男爵府

BKXmas勳章

ShirleyCty 發表於 17-11-24 19:21
咁你之後有無去睇醫生調理好身體?
咁計起你應該個件事之後半年黎再bingo?
...

有,因為個人虛左。坐小月後一直睇中醫,休息三個月後做返運動,有浸腳,試過針灸,由舊年5月開始再試,到今年5月bingo..坦白講自己係心理力同陰影影響所以成年先中。。

別墅

BKXmas勳章

回覆樓主:

今日絨毛報告出左,係positive.
雖然真係好傷心,但我已經接受左事實,唯有諗我其實好好彩,發現得早,仲可以選擇......

複式洋房

國民生產總值:143

ShirleyCty 發表於 17-11-25 16:11
今日絨毛報告出左,係positive.
雖然真係好傷心,但我已經接受左事實,唯有諗我其實好好彩,發現得早,仲可 ...

樓主保重!休養後再來過!

別墅

BKXmas勳章

baobean 發表於 17-11-25 16:18
樓主保重!休養後再來過!

多謝你!我再加油架 我知健康既bb好快會返黎

大宅

國民生產總值:3485

BKXmas勳章

回覆樓主:

樓主保住,好好休養

大宅

國民生產總值:3260

BKXmas勳章

回覆樓主

Take care 祝福你和家人 希望早日走出陰霾

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎