用戶登入

找回密碼 | 註冊

義工

今日: 0|主題: 26091

請教一下人奶轉奶粉嘅媽媽

大宅

國民生產總值:3327

BKXmas勳章

我朋友個BB本來食人奶嘅,但因為佢人奶少唔夠食,用咗好多方法上奶都冇用,就想同佢食翻奶粉算,點知個B唔肯吸,轉咗幾個牌子奶粉同埋奶樽,佢都係唔肯用奶樽食奶粉,寧願挨餓都唔吸,我個朋友就好心急唔知點算好,就快四個月不知道可唔可以同佢食d輔助食品嚟增加佢營養!

大宅

BKXmas勳章

Angela77 發表於 17-11-24 18:14
我朋友個BB本來食人奶嘅,但因為佢人奶少唔夠食,用咗好多方法上奶都冇用,就想同佢食翻奶粉算,點知個B唔 ...

有冇人答我

複式洋房

國民生產總值:373

Angela77 發表於 17-11-24 18:14
我朋友個BB本來食人奶嘅,但因為佢人奶少唔夠食,用咗好多方法上奶都冇用,就想同佢食翻奶粉算,點知個B唔 ...

你有無試下用杯餵?

大宅

BKXmas勳章

小小師奶 發表於 17-11-24 21:12
你有無試下用杯餵?

係我朋友個BB,我仲未生。佢有用針筒餵!不過食得好少,咁樣長期落去都唔係辦法

複式洋房

國民生產總值:373

Angela77 發表於 17-11-24 21:29
係我朋友個BB,我仲未生。佢有用針筒餵!不過食得好少,咁樣長期落去都唔係辦法
...

針筒係好少,擠奶又吾方便, 試下用杯餵啦!可以請教下健康院d姑娘!

大宅

BKXmas勳章

小小師奶 發表於 17-11-24 22:51
針筒係好少,擠奶又吾方便, 試下用杯餵啦!可以請教下健康院d姑娘!

唔該你,因為佢係新手個b真係好難搞,所以超無奈

大宅

國民生產總值:2375

BKXmas勳章

回覆樓主

用杯餵 醫院都係比呢d杯我

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

國民生產總值:289

BKXmas勳章

用杯餵都得,不過要好小心餵,因為比較難

別墅

國民生產總值:713

果陣唔夠奶唯有補illuma佢飲,果陣兩樣都好肯飲,之後奶量多返先轉返全人奶俾佢

大宅

國民生產總值:2280

BKXmas勳章

可能到左厭奶期,
一餐飽一餐餓,都ok既

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎