想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

好擔心
今日係做塞藥藥流後1星期,搵左個最近屋企既醫生照下,照到仲有2x0.5 cm白色影,疑似 組織,但醫生confirm 唔到係咩黎,佢幫我抽左血驗hcg,佢話要再評估下
其實我已經無痛加分泌愈黎愈少,得返d 啡尾,我仲以為已經完結
仲有十日先係醫院覆診期,我諗住聽日去睇中醫睇下有無野幫到我
但萬一到時真係未清,我係咪都應該直接刮?
還是我可以試下再塞藥?萬一政府唔幫我再塞,知唔知邊個醫生肯開藥比我返屋企再排?
同埋刮宮的話,有無好既私家醫生可以介紹比我?

大宅

Cts99 發表於 17-11-24 18:25
好擔心
今日係做塞藥藥流後1星期,搵左個最近屋企既醫生照下,照到仲有2x0.5 cm白色影,疑似 組織,但醫生c ...

我上年同你一樣,唔清,再食藥..!完全無料到!最後刮宮!好後悔點解唔一早揀刮宮,可以一了百了政府刮宮都唔錯,好快落到床出院

大宅

好擔心
今日係做塞藥藥流後1星期,搵左個最近屋企既醫生照下,照到仲有2x0.5 cm白色影,疑似 組織,但醫生c ...

我塞左次藥都唔清,最後政府醫院吸宮,其實政府做得不錯,我在東區醫院吸宮的。

大宅

panda1006 發表於 17-11-24 22:01
我上年同你一樣,唔清,再食藥..!完全無料到!最後刮宮!好後悔點解唔一早揀刮宮,可以一了百了 ...

我試梗中醫!飲左兩日,今日有幾pat紅色
希望ok....

想問咩醫生肯開藥返屋企再試?

大宅

方張師奶 發表於 17-11-25 01:42
我塞左次藥都唔清,最後政府醫院吸宮,其實政府做得不錯,我在東區醫院吸宮的。
...

你果時爭幾多未清?

咁辛苦排左拳頭咁大組織
可以既話都唔想吸宮

大宅

Cts99 發表於 17-11-26 19:47
我試梗中醫!飲左兩日,今日有幾pat紅色
希望ok....

我個時都有睇中醫...但最後都無用,食多d黑木耳

大宅

panda1006 發表於 17-11-26 20:04
我個時都有睇中醫...但最後都無用,食多d黑木耳

我都有心理準備唔得
你果時爭幾多未排?

大宅

Cts99 發表於 17-11-26 20:32
我都有心理準備唔得
你果時爭幾多未排?

醫生無講淨幾多,只係話仲有d組織未清。如果唔處理會發炎,所以最終刮宮

大宅

Cts99 發表於 17-11-26 19:49
你果時爭幾多未清?

咁辛苦排左拳頭咁大組織

其實我自然排左大部分,之後一星期後覆診,但都係唔清,當日塞藥,再排左少少出黎,又一星期後再覆診,仲有2cm以上,醫生話可以塞多次藥試試,亦比我選擇吸宮。我選了吸宮,因為唔想啲組織留在身體太耐,怕會發炎影響下一次,而且我上網睇過,吸宮比以前刮宮安全好多。

別墅

我10月時都係咁,我去左搵私家醫生塞藥,起診所塞的。
第一次塞完,一個星期後去照,剩左dd,再塞多一次。
其間我有食中藥,醫生有開抗生素比我,驚發炎。
再過多一個星期去照,已經乾淨了。

別墅

你食多d木耳呀

大宅

Hewen 發表於 17-11-27 02:34
我10月時都係咁,我去左搵私家醫生塞藥,起診所塞的。
第一次塞完,一個星期後去照,剩左dd,再塞多一次。
...

可唔可以pm邊個醫生可以做診所塞藥?

我有食木耳但無反應,塞藥後7日連啡都收埋
呢兩日食左中藥加按肚,有d碎排出,希望係剩低果d..

男爵府

好擔心

我都想知多d呀, 我岩岩藥流4日, 但醫生幫我夾過一d組織同胎出黎, 依家已經啡尾, 我好驚排唔清, 幾時應該去私家度照下呀??

大宅

cavy0511 發表於 17-11-27 12:30
我都想知多d呀, 我岩岩藥流4日, 但醫生幫我夾過一d組織同胎出黎, 依家已經啡尾, 我好驚排唔清, 幾時應該去 ...

係政府做?咁佢有無比覆診期你?
醫生話藥效around 1星期度
我自己覺得去私家check 1 check安心d..

男爵府

Cts99 發表於 17-11-27 16:52
係政府做?咁佢有無比覆診期你?
醫生話藥效around 1星期度
我自己覺得去私家check 1 check安心d..

政府做呀, 有覆診期, 不過我會去私家照左先
我已經係咁食黑木耳同睇左中醫, 希望快d排乾淨, 但我已經收哂咁滯

別墅

回覆 Cts99 的帖子

已經pm你

男爵府

Hewen 發表於 17-11-27 23:34
回覆 Cts99 的帖子

已經pm你

可以pm埋我嗎?thx

別墅

Pm了

洋房

回覆樓主

30號塞完藥,第四日排左組織,根住兩日後返私家check仲有胎膜同魚血,醫生再開藥,而家都唔知排唔排得清。。。。d血仲係鮮紅色,幾時先停止流血架?如果唔得就要做手術,我而家食緊中藥,星期六返私家睇!仲要等幾耐架先清晒!

大宅

Sabrina880 發表於 17-12-7 21:13
30號塞完藥,第四日排左組織,根住兩日後返私家check仲有胎膜同魚血,醫生再開藥,而家都唔知排唔排得清。 ...

我自己塞完藥7日收哂血,去照到未清哂
跟住我連住飲左6日中藥,頭3日有d碎排出,但唔係血

再去照就confirm清哂了,前後兩個星期
搵中醫幫!希望你快D排清

首頁

尾頁

跳至