用戶登入

找回密碼 | 註冊

20oC.60%

義工

自由講場 今日: 2681|主題: 942928

站內定閘內

複式洋房

國民生產總值:386

今日約人係某mtr站交收,佢問我係咪站內,咁我以為佢唔係搭mtr,咪答佢站內某餅店門口等

佢又比原定時間早到,我咪即落去mtr站,到左餅店唔見有人等緊,我問佢著咩衫,再左望右望,附近都無類似既人,原來佢係閘內,好彩餅店近住個閘,我先望到佢咋

男爵府

國民生產總值:8968

BKXmas勳章 2017媽媽節

回覆樓主:

我理解同做法都係站內即唔出閘

kkan    發表於 17-11-24 19:16

子爵府

國民生產總值:12146

BKXmas勳章

毒菇一味 發表於 17-11-24 19:05
今日約人係某mtr站交收,佢問我係咪站內,咁我以為佢唔係搭mtr,咪答佢站內某餅店門口等

佢又比原定時間早 ...

站內等於唔出閘囉

珊瑚宮

國民生產總值:123370

畀面勳章 BKXmas勳章

回覆樓主:

我會問清楚 / 講清楚,會唔會出閘 + 近邊個出口嘅閘 / 舖頭嘅閘,避免誤會
因為試過, jm 係住地鐵附近,响站內某舖交收,唔入閘的

翡翠宮

國民生產總值:98399

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

站內即係唔出閘喎!最好就約近邊既閘口, 內外都得喇!

伯爵府

國民生產總值:16266

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

我理解 -
站內: 地鐵站入面某地方
閘內: 唔出閘

我通常會講清楚, 我會在邊個出口但唔出閘.
,

伯爵府

國民生產總值:15348

BKXmas勳章 2017媽媽節

LMCK 發表於 17-11-24 19:31
我理解 -
站內: 地鐵站入面某地方
閘內: 唔出閘

係囉,站內係成個地鐵站既area,閘內先係唔出閘

大宅

國民生產總值:4395

BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 17-11-24 19:28
站內即係唔出閘喎!最好就約近邊既閘口, 內外都得喇!

點解站內等於唔出閘?
我以為我踏入紅色瓦仔(e.g.mk)地鐵站入口已經係站內,。不過我都會講清楚出唔出閘,大家就會明在邊面欄杆。

伯爵府

國民生產總值:16266

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 BKXmas勳章

J.c.baby 發表於 17-11-24 19:33
係囉,站內係成個地鐵站既area,閘內先係唔出閘
係囉, 站內就係地鐵站入面, 可能晌恆生, 美心之類地方等, 而不是地鐵站外等; 閘內就係唔出閘
,

翡翠宮

國民生產總值:98399

畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 BKXmas勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

evip 發表於 17-11-24 19:43
點解站內等於唔出閘?
我以為我踏入紅色瓦仔(e.g.mk)地鐵站入口已經係站內,。不過我都會講清楚出唔出閘 ...

因為交收通常好少人講站外, 咁站內就當左係閘內

翡翠宮

國民生產總值:81406

BKXmas勳章

回覆樓主:

不嬲站內係唔出閘架喎

伯爵府

國民生產總值:15877

BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 雞年勳章 2017勳章 BKXmas勳章 2017媽媽節 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

站內係唔出閘,我約人交收多數講明出唔出閘

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎