自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

減齡達人勳章

今日約人係某mtr站交收,佢問我係咪站內,咁我以為佢唔係搭mtr,咪答佢站內某餅店門口等

佢又比原定時間早到,我咪即落去mtr站,到左餅店唔見有人等緊,我問佢著咩衫,再左望右望,附近都無類似既人,原來佢係閘內,好彩餅店近住個閘,我先望到佢咋

侯爵府

回覆樓主:

我理解同做法都係站內即唔出閘

kkan    發表於 17-11-24 19:16

公爵府

毒菇一味 發表於 17-11-24 19:05
今日約人係某mtr站交收,佢問我係咪站內,咁我以為佢唔係搭mtr,咪答佢站內某餅店門口等

佢又比原定時間早 ...

站內等於唔出閘囉

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主:

我會問清楚 / 講清楚,會唔會出閘 + 近邊個出口嘅閘 / 舖頭嘅閘,避免誤會
因為試過, jm 係住地鐵附近,响站內某舖交收,唔入閘的

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

站內即係唔出閘喎!最好就約近邊既閘口, 內外都得喇!
放下自在

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我理解 -
站內: 地鐵站入面某地方
閘內: 唔出閘

我通常會講清楚, 我會在邊個出口但唔出閘.
,

用戶要求終止服務

LMCK 發表於 17-11-24 19:31
我理解 -
站內: 地鐵站入面某地方
閘內: 唔出閘

係囉,站內係成個地鐵站既area,閘內先係唔出閘

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

cattz288 發表於 17-11-24 19:28
站內即係唔出閘喎!最好就約近邊既閘口, 內外都得喇!

點解站內等於唔出閘?
我以為我踏入紅色瓦仔(e.g.mk)地鐵站入口已經係站內,。不過我都會講清楚出唔出閘,大家就會明在邊面欄杆。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

J.c.baby 發表於 17-11-24 19:33
係囉,站內係成個地鐵站既area,閘內先係唔出閘
係囉, 站內就係地鐵站入面, 可能晌恆生, 美心之類地方等, 而不是地鐵站外等; 閘內就係唔出閘
,

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

evip 發表於 17-11-24 19:43
點解站內等於唔出閘?
我以為我踏入紅色瓦仔(e.g.mk)地鐵站入口已經係站內,。不過我都會講清楚出唔出閘 ...

因為交收通常好少人講站外, 咁站內就當左係閘內
放下自在

琥珀宮

回覆樓主:

不嬲站內係唔出閘架喎

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

站內係唔出閘,我約人交收多數講明出唔出閘

首頁

尾頁

跳至