用戶登入

找回密碼 | 註冊

強烈季候風信號現正生效 - 資料由天文台提供
18oC.80%

義工

潮流時尚 今日: 77|主題: 85075

跳至
[時裝] 代購Moncler羽絨 : 氣難下!  

大宅

國民生產總值:4541

美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ProAbsorb勳章 活躍勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

賣家以為可以瞞天過海,可惜苦主已經有數件Moncler羽絨褸,當收到時已經心知不妙,和平時買到的有許多地方唔同:

收到Moncler Charpal 深紫色中長羽絨褸(size 1),買家發現以下疑點是二手貨:
1. Moncler三角牌可以拆出來,鬆鬆的
2. Moncler白色掛牌不是掛在內部紅白藍色的條帶
3. Moncler鈕扣配件/零件袋全部遺失
4. Moncler獨有的code不能成功登記
5. Moncler衫身上的拉鏈扣,明顯有少許退色
6. Moncler衫上的尺碼是1號,然而白色掛牌上的尺碼是2號
7. Moncler手袖上有一少處白色使用痕跡

全部對話,入數紙,証物,其香港partner電話號碼等有晒,請問可以報警或有更加好的建議嗎?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

王國熱話
雞絲粉皮
决定減肥つ每日早餐*^_^*(每日更新)
今晚晚餐:烤多春魚+烤金沙骨
一人一個最喜愛嘅雞蛋菜式

大宅

美好大世界2017勳章 2017勳章 BKXmas勳章 ProAbsorb勳章 活躍勳章 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

大宅

回覆樓主:

請幫忙push and forward劣行! 本身幫襯左幾次,無需要中傷呢位代購,但今次收到件貨的而且確好多疑點。

大宅

國民生產總值:2822

BKXmas勳章

回覆樓主

我都有搵開佢買野

大宅

國民生產總值:2822

BKXmas勳章

ssl1102 發表於 17-11-24 20:18
我都有搵開佢買野

即刻見到

大宅

ssl1102 發表於 17-11-24 20:18
我都有搵開佢買野

今次係第四次同佢買,之前買過手袋、鞋、披肩等。估唔到竟然賣二手衫,已經周旋左3日,賣家仍然唔肯承擔負責。

請代廣傳及小心此代價。

大宅

回覆樓主:

其中幾個証據

公爵府

國民生產總值:27311

雞年勳章 BKXmas勳章

dirtygal2046 發表於 17-11-24 20:26
今次係第四次同佢買,之前買過手袋、鞋、披肩等。估唔到竟然賣二手衫,已經周旋左3日,賣家仍然唔肯承擔負 ...

是否應該去海關投訴或報案?公然買假貨
Hello...

複式洋房

國民生產總值:147

賣家仲要惡人先告狀

大宅

kamanma 發表於 17-11-24 21:21
是否應該去海關投訴或報案?公然買假貨

未必假貨,應該是二手當新貨賣,kamanma都知道買開Moncler好易發現件貨有唔同!

公爵府

dirtygal2046 發表於 17-11-24 21:41
未必假貨,應該是二手當新貨賣,kamanma都知道買開Moncler好易發現件貨有唔同!
...

can’t Register Moncler code, 只有老翻先至can’t register, 二手唔會can’t register code

stagea    發表於 17-11-25 09:07
Hello...

大宅

kamanma 發表於 17-11-24 21:47
can’t Register Moncler code, 只有老翻先至can’t register, 二手唔會can’t register code
...

why? 二手登記左可以再登記? 可以幫幫忙嘛,今次實在太不快才決定出post

珍珠宮

國民生產總值:30846

BKXmas勳章

dirtygal2046 發表於 17-11-24 21:54
why? 二手登記左可以再登記? 可以幫幫忙嘛,今次實在太不快才決定出post
...

岩先幫你試左,我是旦拎一件再register 係可以既。希望幫到你啦。

kamanma    發表於 17-11-24 22:04

大宅

Kittymummy 發表於 17-11-24 21:59
岩先幫你試左,我是旦拎一件再register 係可以既。希望幫到你啦。

大宅

Kittymummy 發表於 17-11-24 21:59

即是已經有証據去海關

公爵府

dirtygal2046 發表於 17-11-24 21:54
...

哦咁我又唔知喎我未返屋企⋯⋯一陣試下用第二個email check 下code,睇下得唔得
Hello...

珍珠宮

國民生產總值:30846

BKXmas勳章

dirtygal2046 發表於 17-11-24 22:02
即是已經有証據去海關

再睇清楚有冇入錯code ?
我用我account 試入你個code 都吾得。

大宅

Kittymummy 發表於 17-11-24 22:06
再睇清楚有冇入錯code ?
我用我account 試入你個code 都吾得。

Thanks kitty.
剛剛試左改下"0" "Q"都未能成功。明天會再試

大宅

國民生產總值:2888

BKXmas勳章

回覆樓主:

佢點解釋個牌同件衫個碼唔一樣

子爵府

國民生產總值:11911

BKXmas勳章

dirtygal2046 發表於 17-11-24 22:24
Thanks kitty.
剛剛試左改下"0" "Q"都未能成功。明天會再試

你用phone carmera影個QR
會自動入落去
或你印個label 我幫你check 下

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎