用戶登入

找回密碼 | 註冊

18oC.60%

義工

自由講場 今日: 1225|主題: 942676

覺得自己好失敗!

男爵府

國民生產總值:9570

BKXmas勳章

做咩都好似做唔好咁,我真係好失敗,想照顧好仔女所以辭職做FTM,但現實需要生活,想儲多個錢比仔女學習,去做兼職諗住可以同時兼顧家庭,點知每日忙忙碌碌趕趕趕,到頭來咩都做唔好,只係賺得果三幾千蚊,但仔女明顯受到影響…
今日仲收到老師寫手冊要求家長注意學生學習功課,忽然覺得自己好多餘……

男爵府

國民生產總值:7021

BKXmas勳章

得閒姨 發表於 17-11-24 19:35
做咩都好似做唔好咁,我真係好失敗,想照顧好仔女所以辭職做FTM,但現實需要生活,想儲多個錢比仔女學習, ...

加油!如果做番野但外判比人補可行嗎?

男爵府

國民生產總值:7663

BKXmas勳章

回覆樓主

係架,我都試過,感覺「贏粒糖輸間廠」,所以無做!咪咁辛苦自己,加油啊!

男爵府

BKXmas勳章

jesswu 發表於 17-11-24 20:01
加油!如果做番野但外判比人補可行嗎?

搵補習費用高昂,我兼職做成個月先得果3、4千咋

大宅

國民生產總值:4965

BKXmas勳章

得閒姨 發表於 17-11-24 20:35

年尾仲要跟老公稅階交稅.....真係乞衣兜度嗱飯食

男爵府

BKXmas勳章

亞路 發表於 17-11-25 10:47
年尾仲要跟老公稅階交稅.....真係乞衣兜度嗱飯食

有得交稅都唔差呀,我係做極都唔駛交稅,咪仲弊

男爵府

國民生產總值:5519

BKXmas勳章

得閒姨 發表於 17-11-24 20:35

要取捨架。1)自己教得到就唔做野。2)自己教唔到就搵錢交補習費。3)唔好睇重成績。
你咩時間做兼職,點解唔可以同佢地溫習?

珍珠宮

國民生產總值:33570

BKXmas勳章

得閒姨 發表於 17-11-24 19:35
做咩都好似做唔好咁,我真係好失敗,想照顧好仔女所以辭職做FTM,但現實需要生活,想儲多個錢比仔女學習, ...

針無兩頭利!只能取捨

男爵府

BKXmas勳章

算死草 發表於 17-11-25 10:55
要取捨架。1)自己教得到就唔做野。2)自己教唔到就搵錢交補習費。3)唔好睇重成績。
你咩時間做兼職,點解唔 ...

日頭做兼職,放學趕買送煮飯追家務,比佢地自己做功課溫習,個個求期做,D字寫到打風咁

琥珀宮

國民生產總值:157738

BKXmas勳章

得閒姨 發表於 17-11-25 11:27
日頭做兼職,放學趕買送煮飯追家務,比佢地自己做功課溫習,個個求期做,D字寫到打風咁
...

有冇搵過陳校長免費補習天地?

睇下有冇義務老師可以幫你。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved. 有關我們 | 使用條款 | 免責聲明 | 私穩政策 | 廣告查詢
1.香港服務名牌選舉 公民企業嘉許計劃 中小企組別金獎 2013香港資訊及通訊科技獎 匯豐營商新動力 2013 無煙領先企業金獎 家庭友善僱主 社會資本動力獎 商界展關懷 連續五年標誌 碳審計-綠色機構 有心企業 友商有良 全面關懷大獎 無障礙網頁 - 流動應用程式銀獎